Citrontartlett

Har många gånger sneglat på det här receptet som finns på baksidan av Fazeras vita blockchoklad med citron/limesmak. Och nu gjorde jag slag i saken och testade! Enkelt och gott. Smakar inte så mkt citrus som jag trodde, utan mer smak av vit choklad. Passar ypperligt med syrliga hallon och vispad grädde till!

Mördeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
1 ½ dl vispgrädde
100 g Fazer Ögon Lemon Lime Choklad

Hacka ihop ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajfom, ca 26 cm i diameter. Ställ i frysen ca 20 min. Förgrädda pajskalet i 225° i ca 8 min. Ta ut formen och sänk värmen till 175°.

Riv chokladen. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll ner den i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stannat, ca 30 min. Låt kallna. Servera med säsongens bär eller frukter.

tartlett

LOADING..