Krämig lasagne

Gjorde lasagne till middag och använde Knorrs färdiga bechamellsås på tetra. Oväntat krämigt och gott faktiskt!! När man gör egen så tycker jag den lätt ”äts upp” av lasagnen men den här blev så där geggigt krämig 🙂 Testa om ni inte gjort det! Förutom att det var gott så är det ju så bekvämt 🙂

4 port:
400 g nötfärs (gärna finmalen)
1/2 gul lök
1 burk krossade tomater (gärna av märket MUTTI, outstanding goda!)
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk tomtpuré
salt & peppar
en gnutta socker
torkad basilika
torkad dragon

8-10 färska lasagneplattor
1 pkt Knorr bechamell
2 dl riven ost, tex prästost

Hacka och bryn löken och köttfärsen. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré, vitlök och lite torkad basilika & dragon. Smaka av med socker, salt & peppar.

Lägg lite kättfärssås i botten på en ugnsform och klicka på lite bechamell. Lägg på ett lager lasagneplattor. På med lite köttfärs och sen bechamell, täck med lasagneplattor osv osv. Toppa med lasagneplattor och häll över resterande bechamellsås. (Se till så de är så pass mkt kvar att det täcker pastan ordentligt annars blir den torr i ugnen). Strö till sist över den rivna osten.

lassa1

In i ugnen, 200 C, ca 30 min. Låt svalna en stund och gotta till sig innan servering.

lassa2

Servera med en stor god sallad. Och sen är jag sån att jag måste ha KETCHUP till lasagne. Hur är ni, för eller emot ketchup till lasagne??! 😎

lassa3

 1. Den såg mucho krämig & god ut.
  Är nog också en sådan som måste ha Ketchup till Lasagne ..
  Har nog det till allt relaterat med pasta 😛

 2. Ketchup, absolut!
  Åt också lasagne idag, som min 12-åring lagat för han har läxa i hemkunskap (fram för fler såna läxor 😀 ) och den var makalöst god!!!
  Tack för att du har en sån trevlig och inspirerande blogg!

 3. Ingen ketchup till lasagne här inte.. Nej, nej! Hade bara förstört hela lasagnen tycker jag, men så avskyr jag ju ketchup också, så det kanske inte är så konstigt..! Haha 🙂

 4. Ingen ketchup till lasagne, däremot gärna en god tomatsås. Ketchupen spar jag till spaghetti med köttfärssås. Knasigt, eftersom det är ganska så lika rätter egentligen! 😕

 5. Min sambo har ketchup till sin lasagne. Jag minns faktiskt inte om jag oxå har det… hmm… jag tror inte det dock men… det är mkt möjligt 🙂

 6. Vi brukar också göra ungefär som ditt recept. Riktigt smidigt med färdig bechamelsås! Sambon har ketchup till lasagnen och jag har det ibland 🙂 Älskar däremot att ha majskorn till, lite söta och så ska de vara rumstempererade 🙂

 7. Jag har provat den färdiga men när jag räknade ut hur himla dyrt det blev (2 pkt) så blev det bara 1 gång men gott javisst men barnen föredrar min egna sås.

  Ketchup har jag aldrig tänkt på men varför inte, min man använder ketchup till det mesta men inte lasagne, kanske skall tipsa.

 8. Jag är FÖR ketchup men Robert är EMOT så det är alltid en pik från hans håll när ketchupen åker fram hemma hos oss 😉

  Mums med Lasagne 😛

  /Åsa

 9. 😛 Mumsigt! Själv använder jag Blå Bands ostsås, den är toppen att göra..tar ju sådan tid med ostsås ibland för att få den perfekt. Så prova gärna den också. Men tetra-sås verkar ju också kanon. Själv ska jag göra en vegetarisk lasagne ikväll, på qournfärs och spenat m.m.
  Ha en fin dag!
  KRAM
  Birran
  Jag äter gärna utan ketchup..men Micke och barnen med såklart!
  Hittade du ostsåsen i kyldisken i affären??

 10. Nu blev man ju sugen på lasange, himla gott är det ju.. 🙂
  Jag kan nog vara utan ketchup just till lasange, men gubben och tonåringarna brukar protestera om dom inte får sin älskade ketchup…

 11. Lasagne står på sonens önskelista så det ska jag också laga i veckan. Bra tips med knorrsåsen. Brukar köpa Kelda ostsås, men den är jag trött på nu.

 12. Lasagne är ju det absolut godaste man kan äta!!..jag är big fan av lasagne ;P

  Ketchup, mja jag tycker det funkar på vissa maträtter medans sambon säger att ketchup är ett hån mot kocken 😛

 13. Vilket sammanträffande att du postar det här när vi ska ha lasagne imorgon! Bara för det ska jag nog testa ditt recept. Fast vi hoppar över ketchupen, jag är inte så jätteförtjust i det. Örtsalt däremot… 😀

 14. Nej, nej – ingen ketchup till lasagne 😉

  Jag har slutat göra bechamelsås och gör alltid ricottasås numer, det blir så gott i lasagne!

 15. Ingen ketshup för mig men massor med parmensanost och svartpeppar och ett glas rödvin till smakar mums. Funkar som fredagsmys tycker jag.

 16. Jag brukar inte koka ihop någon ostsås utan jag rör samman 6 dl naturell yoghurt med 2 äggulor och sedan en påse riven ost. Blir supersmarrigt! Tror att det är något ViktVäktar-recept från början med då är det inte riktigt lika mycket ost i. 😕

  Måste dock testa att göra på den tetra-såsen som du använde!

  Och ingen ketchup till lasagne 😉

 17. Underbar och fin sida du har. Jag skippar ketchupen till lasagne men måste ha lingonsylt till, för det där lilla extra. prova, det är underbart gott

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..