Otrooooligt god sallad med lax

Gjorde en så otroligt god sallad till lunch så jag måste bara dela med mig 🙂 (och ni ser att det är mindre bakat, sötsaker och gräddsåser i bloggen just nu va?? Beach 09 närmar sig ju, så jag försöker äta lite nyttigare till vardags). Gjorde Pernillas lax, dvs bakade lax i ugnen med en marinad av honung & balsamvinäger, och sen hade jag den ljummen i salladen.

2 port:
2 laxfiléer
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk flytande honung
salt & peppar
räkor (med skal)

sallad
majs
tomat
gurka (skär gärna bort skalet)
mango
fetaost i bit
citron

Lägg laxen i en liten ugnsform och häll över marinaden. salta & peppar. Tillaga dem i ugnen, 175C, ca 20 min. Låt stå och svalna något. Skala räkorna och lägg i dem i formen så de får smak av marinaden och blir lite varma.

Hacka sallad och lägg på tallrikar. Strö över majs, hackad gurka, hackad tomat och mango i bitar. Dela laxen i mindre bitar och strö dem och räkorna över salladen. Häl på marinaden som blir över. Smula över fetaost. Och tillsist, pressa lite citron över hela salladen.

Smakerna gjorde sig så himla himla bra tillsammans!!! Lite sött, syrligt och salt. GOTT!!! Det här är min nya favoritsallad tror jag bestämt.

laxsallad

LOADING..