Tårtkalas på Morsdag

Vilket underbart väder det varit över helgen. Riktig sommarhetta! Jag har spenderat dagarna i Olivias pool för att svalka mig och på kvällarna har vi grillat och druckit läskande drinkar.

I söndags var det Morsdag. Grattis alla mammor!! Jag fick Per Morbergs kokbok av Olivia (med viss assistans av Micke ;) ) *tack gullunge* så den ska jag lägga mig och läsa i nu, denna regniga tisdag när man kan vara inomhus med gott samvete.

Till morsdagsfikat svängde vi i hop en superenkel tårta. För vem orkar stå inne och baka i det här vädret?!

1 pkt färdiga tårtbottnar
marsansås, (gör den ganska tjock)
1 burk konserverade mandarinklyftor
vispad grädde
jordgubbar

Bred ett tjockt lager marsansås på bottnarna och lägg på mandarinklyftor. Läg i hop bottnarna och klä tårtan med vispad grädde. Toppa med jordgubbar. Gör den gärna dagen innan, eller iallafall på morgonen, så hinner den bli riktigt saftig.

mtarta1

mtarta2

mtarta3

mtarta4

Print Friendly

Inga kommentarer

 1. Paulina, Benjamin & magen skriver:

  Spännande att se vad du tycker om boken, rappotera gärna. Själv fick jag en sodastream av Benjamin, är galen i bubbelvatten :roll:

  Vickan: jag älskar boken!!! Både kul läsning och underbara husmansrecept. KÖP!!

 2. Paulina, Benjamin & magen skriver:

  Har aldrig ätit färdiga tårtbottnar. Smakade tårtan bra? Vad skönt om man kunde fuska sådär när man får gäster med en snabbtårta :roll: Den ser otroligt saftig och god ut :razz:

 3. Micke skriver:

  Schysst och fräsch blogg du har!
  Ha en bra kväll!
  // Micke

 4. Aika skriver:

  Enkelt och gott!

 5. Caroline skriver:

  Du ser ungefär lika lycklig ut för den boken som jag blev när jag fick min :) Han är bara FÖR bra!! Och dramaaaatisk ;) Frågar oxå vad du tyckte om boken?

 6. Margitha skriver:

  Vad tyckte du om boken ??? Har sneglat på den..

  Tårtan såg god ut…

 7. Agnetha skriver:

  Mmmm, såg ju jättegod ut. Enkelt, s :grin: nabbt o bra. Ska bli intressant att höra vad du tycker om den ”boken”. Mina favoriter är Anna Bergenströms – alla sorter av dom.

  Har jag tipsat om Hallonmuffins m vit choklad/valnötter fast utan valnötter o med rabarber istället för hallon… :???: Om man googlar så är ska det vara ”hallonmuffins m vit choklad o valnötter”. De blir sååå goooooa, i helgen bytte jag ut hallon mot rabarber. Pudrade med florsocker…….gott!

 8. Åsa skriver:

  Tänk att Olivia prickade så rätt med sin present. Avslöja sedan vad du tycker om boken, är nämligen sugen på den själv.

  Tårtan ser mumsig ut :)

  Kram Åsa