Favoritoliver

Jag är egentligen en svartaoliver-girl men i bland blir det gröna med. Och absoluta favoriten är dessa:

oli1

oli2

Tyvärr är de skitsvåra att få tag i!! Märket finns ju lite var som, men inte med just pimiento-fyllningen!! Dessa har jag dock fått tag i på Klippet, Örebro.

Vad gillar ni bäst, svarta eller gröna?? Några favoritmärken?

 1. Hallå! Dessa har jag inte testat, tror jag. Ska försöka ”jaga” rätt på dom. Alltid kul att få tips. Mina favoriter just nu är Fontanas gröna, stora, urkärnade. Jättegoda! Faktiskt att jag nästan föredrar gröna istället för svarta.

 2. De absolut bästa oliverna enligt mig kommer från Campo real, söder om Madrid. Smaken är otroligt fruktig, lite syrlig men ändå mjuk. Helt perfekt!
  Det enda negativa är att de nog knappast går att få tag på här i Sverige 🙁 Så jag gör mitt bästa för att nöja mig med Fontanas ekologiska gröna oliver. Som visserligen kommer från Grekland men påminner ändå något i smaken om de spanska oliverna.

 3. Jag är mer än grönaoliver-tjej! 🙂 Favoriten är nog gröna oliver med vitlök i. Eller ost. Tror det är samma märke som på bilden på dom. Fast en grekisk sallad med vitlöksoliver slår nog det mesta!

 4. Jag älskar oliver… Har alltid varit mest för gröna 🙂 Önskade mig en stor burk med gröna oliver i julklapp när jag var sisdår 5 år.. 🙂

 5. Jag är en gröna oliver-älskare! Lycka är det då man hittar gröna oliver med mandel. Förr hade COOP dessa men nu är det svårt att få tag på. Handlar alltid med ett lager hem då vi är i Tyskland. //Camilla K

 6. Gillar mest de ”riktiga” man köper i lösvikt eller finaffärer men i nödfall tycker jag att de där med citronsmak (kan det vara fontana tro…hmm..?)

 7. Gröna för smaken men svarta är ju så snygga i salladen el i röror men helt klart gröna.
  Älskar gröna oliver, bakar in dem i västerbottenost, marinerar med vitlök, gör goa röror, lägger det på det mesta helt enkelt 😛

  Fast saknar av rent nostalgiska skäl det lilla plastträdet som de satt fast på när man var liten, ngn som kommer ihåg???

 8. Jag gillar kalamata-oliver bäst! Men gillar både svarta och gröna! Favoriten är att göra olivhack med kalamataoliver, vitlök, olivolja och paprika!Det blir supergott!

 9. Gröna oliver är klart godast 😀 Och dom godaste enligt mig är ICAs egna oliver med vitlök, kostar ca 12-13 kr burken, jätte gooooda, värda att testa 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..