Snabb-caesar med räkor

Vilka hääärliga heta sommardagar vi har!! Allt som oftast blir det nån sallad till lunch, man varken orkar laga eller äta annat i värmen! I dag blev det en snabb-caesar med räkor. Gjorde en fusk-dressing men den blev himla god!!

Snabb-caesar dressing
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesanost
1 msk grovkornig senap
2-3 anjovisfiléer
lite mjölk

Mosa anjovisen och blanda med resten av ingredienserna. Späd med mjölk till önskad konsistens. (Har man inga anjovisfiléer kan man skippa det och salta i stället)

Salladen:
Isbergs eller romansallad
räkor med skal
nektarin
hyvlad parmesanost
krutonger

Skala räkorna. Skär salladen i ganska stora bitar och toppa med räkor, nektarin i bitar och hyvlad parmesanost. Ringla över dressing och strö över en näve krutonger.

Enkelt, fräscht och gott i värmen!!!!

rakcaesar

Print Friendly

Inga kommentarer

 1. Gnillib skriver:

  Härligt! Vi brukar göra din vanliga caesardressing men den här går ju mycket fortare. Passar bra nu när det är så varmt…

 2. Tess skriver:

  Den där dressingen måste jag testa. För lätt och enkel mat är ett måste varma sommardagar som dessa. Vem orkar laga/äta varma, tunga rätter? Hos oss blir det mycket sallader, eller varför inte klassiker som sill och potatis.

 3. bakmammorna skriver:

  det ser riktigt riktigt mumsigt ut! perfekt att få ett tips på en ”fusk”dressing- jag drar mig alltid för att göra den riktiga :-)

 4. Agnetha skriver:

  Det såg GOTT ut! Måste jag testa i helgen :cool:

 5. Björn skriver:

  Låter underbart. Och en riktig kanonbild, jag blev hungrig direkt!

 6. Anna/Frostrosor skriver:

  Vilken fräsch sallad! Trevligt det ser ut med nektarin! Hos mig blev det en pastasallad med soltorkade tomater, pesto och oliver!

 7. Cokoris skriver:

  mums låter läckert och somrigt.. har gärna frukt i sallad jag också, men nektarin har jag ej testat, hade jordgubbar o nätmelon i min sallad idag! gott

 8. Lisa R skriver:

  det där fatet hade jag aldrig tackat nej till. synd
  att räkorna är så dyra nu bara.