Smygpremiär

Vi ska snart ha en liten kräftskiva så visst måste man börja testa kräftor i förväg så man vet vilka man ska satsa på??! Tufft jobb, men nån måste ju göra det.. 😉 Dessa hittade jag på Ica i Tybble. Svenska färska kräftor. Åts just till middag 🙂

Lite tråkiga i smaken tyvärr. För lite salt och dill och sen hade de nån konstig lite besk bismak. Och kräftorna var rätt små, många saknade klor och en del var krossade. Näää inget bra betyg, jakten fortsätter.

Har ni testat några kräftor i år?? Vilka är goda? Vilka är det inte?? TIPSA!!!!

kraftor

 1. Jag är ju så lyckligt lottad att jag aldrig har behövt köpa färska kräftor då släkten har eget fiskevatten.
  Så för min del är kräftorna som är fiskade i Vättern eller Motala ström de allra allra bästa..om de kokats efter mitt recept vill säga! 😉

 2. Vilken härlig ny design du har fått på bloggen 🙂

  Jag gillar tyvärr inte kräftor iaf inte den typen. Jag gillar havskräftor men det e dyrt som pocker. Och när vi e i Kroatien äter jag alltid grillad scampi, det e smaskens.
  Jag brukar få räkor ist när jag e på kräftskiva 😳 😉

 3. Vad fint det blivit här inne, trodde jag kommit fel först! 😆
  Jag vet i alla fall kräftor som ni inte behöver prova… Ullmos färska turkiska. Åt dem i helgen, de slank ner förstås (!) men kommer inte köpa dem igen.

 4. Vi fiskade själv förra helgen och åt dem dagen efter. Skånska sjökräftor kan man kanske kalla dem. Själv åt jag bara en. Men den var god! Tycker det är gott med kräftor men då vill jag helst inte ha sett dem levande först och vill helst inte behöva skala heller. Jag vet, tramsig!

 5. Helt klart Vätternkräftor som man kan köpa på Ica i Askersund. Alltid helt perfekta, stora, fina och otroligt goda!!! 🙂

 6. De som har fått bäst i test är Pandalus 50 kräftor… ett fruset 2kgs paket.. Ska själv satsa på dom vid nästa inköp, ska vara riktigt goda! Ullmos spanska jumbo ska också vara super (De ska även ha stora och fylliga klor som jag gillar)

 7. Jag brukar fiska själv, har gjort det i flera år, är 23 idag. Vi har ett gammalt recept som går i släkten. Självklart blir de godast om de kokas med mörkt öl. Om du har möjlighet att ta dig till Vättern så får man fiska gratis kräftor där. Kan alltid vara en kul grej att göra med familjen 😀 Förövrigt älskar jag din blogg som ger mig mycket inspiration!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..