E-nummerfritt!!

Det dök upp en trevlig överraskning från Ridderheims häromdagen i form av två skinkor! En kokt och en rökt. och båda är helt E-NUMMERFRIA!! Mer om dessa kan ni läsa här! Vi har inte hunnit provsmaka dem ännu, utan sparar oss till nästa helg när vi har besök som får vara med i smakpanelen 🙂

Nu är bara frågan vad jag ska hitta på för gott med de här rackarna sen. Har ni några tips på goda rätter med kokt resp rökt skinka?????

skinkor

 1. Skoj med provsmakning! Skinka utan e-nummer är ju toppen!
  För att känna smakerna ordentligt skulle jag äta den kokta på smörgåsen som ”julskinka”. Den rökta tror jag att jag skulle äta som kassler till t.ex potatissallad, stuvad potatis, vit- eller blomkål.
  Ska bli skoj att höra din bedömning!

 2. Den rökta skulle funka utmärkt i en sån där ”låda”. Varva strimlor/bitar av skinka med skivor av kokt potatis, purjolök, lite kryddor. Häll över några dl grädde, lite ströbröd + några klickar smör och grädda i ugnen tills den fått fin färg.

  Annars passar nog den rökta utmärkt i paj! Och till crêpes. Eller till pizza… Eller i en god carbonara kanske?

 3. Du är ju en mästare på pastasåser så några sånna går ju att slänga ihop, fast jag antar att det är bäst att göra det på resterna 😉

  Du är ju även en höjdare på pajer, där känner man verkligen smaken på /den förhoppningsvis/ goda skinkan:) Om jag hade haft dom där skinkorna (Hahaha) så hade jag nog antingen behandlat dom som hela kycklingar, skära massa snitt o (försöka) trycka ner massa goda saker, såsom ädelost eller vitlök och örter, sedan lägga massa goda rotsaker runt om och och servera med sky+vinsås och pressad potatis. Sedan när du smakat på den kan du ju se hur den rökta smakar, har den mkt smak kan du ju använda den som parmaskinka: på sallader, som ”chips” och som lyxigt tillbehör till sallader osv. 🙂

 4. Både kokt och rökt skinka funkar ju utmärkt i en lyxig pastagratäng med massor av ädelost. Eller i varmamackor med ”bea” och annat gott. Och i pasta sallad förstårs. Ska bli kul att få läsa vad du hittar på *ler*

 5. Hemmagjord mimosa-sallad är ju ett måste. Min svärmor blandar en stor burk cocktail med 2 tomat och 2 hackade ägg, färsk ananas, grädde och majjo. Låter slibbigt med SKITGOTT!

 6. WOHOOO säger jag bara!! På tiden! Då kan man köpa den rökta och göra eget pålägg!!! 😀 du kan ha skinka i både potatisgratäng eller rotsaksgratäng, speciellt den rökta. Sen man man ju även göra eget pålägg. Det ska jag testa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..