Goda chokladnyheter!!

Jag tror att dessa är nya iallafall? Jag har inte sett dem i butik tidigare åtminstonde.. Fazer är mitt absoluta favvomärke på choklad. Klart jag inte kunde låta bli att testa de här! Dumlen var god. Smakade väl som dumle gör mest, men lite tjockare choklad runt liksom, vilket är ett klart plus. God helt enkelt. Den lakritsfyllda däremot, woooow!!!!! Så underbar!! Har inte alls fastnat för lakritsfylld choklad förut av de andra märken man testat men den här var fantastisk. Kommer absolut köpas igen, antagligen redan i morgon 😉 Har ni testat dem???

fazer

Olivia har somnat efter dagens dagis-vistelse så jag ska sätta mig i en solstol med en pocket och äta upp resterna av lakritschokladen nu 😎

 1. Mmmmm-salmiak 😀 Hoppas den dyker upp på en butik nära mig snart!! Jag gillar annars Ploppen med saltlakritsfyllningen 😎 !!!

 2. Som frekvent Finlandsbesökare (och finne) har jag testat bägge 😛 Där finns Salmiakki även att köpa som pappersklädd pralin, likadan som Geisha och Dumle i lösgodishyllan. Kanske lanseras den så även i Sverige snart? Någon som vet?

 3. Åhhh, älskar lakrits!!
  Jag har väntat på denna, hört ryktesvägen att det är den bästa choklad/lakritsen.

  Härligt men får vänta ett tag eftersom, jag inte får äta lakrits just nu men sedan….

 4. Åh!! dom måste jag absolut testa! Fazer kom med en som skulle vara jättegod med lakrits. Ser likadan ut som dom blåa, men dom släppte dom sen bara i Norge!!! orättvist! Men nu verkar det ju som dom släpper en liknande variant till oss i Sverige i alla fall! Tack för tipset! Synd jag inte såg detta INNAN jag nu kom hem från affären! eller ska man kanske åka dit igen??hihi

  KRAM

 5. Mums! Salmiakkin är ju helt underbar! Hittade sådana på Finlandsfärjan för nåt år sedan och fastnade direkt.
  Gissa om jag blev glad när jag såg dem här i Sverige för nån vecka sedan!!

 6. Men duu, den där lakritschokladen!! Eftersom min pappa är från lakritsens hemland (Finland) så är jag galen i allt med lakrits och den där måste jag ju testa! Typ nu ikväll! :mrgreen:

 7. Undra om inte det där är samma som den stora KarlFazer som också heter Salmiakki.
  För de som älskar lakrits och choklad kan jag tipsa om chokolux med ekologisk choklad och lakrits från karibien. Dyr men god. Har sett den i flera konsumaffärer.

 8. åhhhh, Nu har jag letat o letat! men hittar dom ingenstans 👿
  Vilken typ att kedja köpte du den i 😥

  Trevlig helg!
  KRAM

 9. Jag tycker precis som du – Dumlen var god, men den andra är helt underbar! Jag gillar Plopps nya med saltlakrits också. Livsfarligt 🙂

 10. Hej!

  Jag ska baka tårta till nästa helg och undrade om du had enågot smaskigt recept på tårtbotten och kanske även marsansås/vaniljsås? Skulle verkligen upskattas om du unde lägga upp det i sånna fall 😉

 11. Salmiakki är jättegod, är det någon av er som smakat den isländska choklad/lakritsen? Har hittat den i en tidningsbutik nära korsningen folkungagatan/renstiernasgatan. (sthlm) Det är saltlakrits i olika former överdragen med mörk eller ljus choklad, det är kola, gele, chokladkakor mm.
  Det är otroooligt gott.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..