Goda chokladnyheter!!

Jag tror att dessa är nya iallafall? Jag har inte sett dem i butik tidigare åtminstonde.. Fazer är mitt absoluta favvomärke på choklad. Klart jag inte kunde låta bli att testa de här! Dumlen var god. Smakade väl som dumle gör mest, men lite tjockare choklad runt liksom, vilket är ett klart plus. God helt enkelt. Den lakritsfyllda däremot, woooow!!!!! Så underbar!! Har inte alls fastnat för lakritsfylld choklad förut av de andra märken man testat men den här var fantastisk. Kommer absolut köpas igen, antagligen redan i morgon ;) Har ni testat dem???

fazer

Olivia har somnat efter dagens dagis-vistelse så jag ska sätta mig i en solstol med en pocket och äta upp resterna av lakritschokladen nu :cool:

0

0 reaktioner på “Goda chokladnyheter!!”

 • lars tiden skriver:

  Salmiakki är jättegod, är det någon av er som smakat den isländska choklad/lakritsen? Har hittat den i en tidningsbutik nära korsningen folkungagatan/renstiernasgatan. (sthlm) Det är saltlakrits i olika former överdragen med mörk eller ljus choklad, det är kola, gele, chokladkakor mm.
  Det är otroooligt gott.

 • Fridas kök skriver:

  Jag kan inte annat än att hålla med! :grin: Fazer Salmiakki var supergod!

 • Emma skriver:

  Hej!

  Jag ska baka tårta till nästa helg och undrade om du had enågot smaskigt recept på tårtbotten och kanske även marsansås/vaniljsås? Skulle verkligen upskattas om du unde lägga upp det i sånna fall :wink:

 • Bella skriver:

  Jag tycker precis som du – Dumlen var god, men den andra är helt underbar! Jag gillar Plopps nya med saltlakrits också. Livsfarligt :)

 • Jessica skriver:

  åh, tack för svaret!
  Trevlig helg!

 • Jessica skriver:

  åhhhh, Nu har jag letat o letat! men hittar dom ingenstans :evil:
  Vilken typ att kedja köpte du den i :cry:

  Trevlig helg!
  KRAM

 • daniel skriver:

  Undra om inte det där är samma som den stora KarlFazer som också heter Salmiakki.
  För de som älskar lakrits och choklad kan jag tipsa om chokolux med ekologisk choklad och lakrits från karibien. Dyr men god. Har sett den i flera konsumaffärer.

 • Nina skriver:

  Här i Filand har de nog funnits i godishyllan en bra tid redan ,men jag visst är de bara sååååå goda!

 • Liv skriver:

  Jag har smakat den, men kan inte bestämma mig för vad jag tycker. Den är lite äckel-god typ. :-)

 • Elina skriver:

  Den där Salmiakki har funnits flera år… Här iaf (Och mycket länger i Finland). Och mmm den är god ! :)

 • Pinglan skriver:

  Jag älskar lakrits, men tillsammans med choklad tycker jag inte är någon höjdare. Men jag ska absolut prova den här sorten.

 • Amanda skriver:

  Salmiakki är nog det bästa som hänt världen. Efter tacos. True story :)

 • Gnillib skriver:

  Men duu, den där lakritschokladen!! Eftersom min pappa är från lakritsens hemland (Finland) så är jag galen i allt med lakrits och den där måste jag ju testa! Typ nu ikväll! :mrgreen:

 • Cizzi skriver:

  Mums! Salmiakkin är ju helt underbar! Hittade sådana på Finlandsfärjan för nåt år sedan och fastnade direkt.
  Gissa om jag blev glad när jag såg dem här i Sverige för nån vecka sedan!!

 • jessica skriver:

  Åh!! dom måste jag absolut testa! Fazer kom med en som skulle vara jättegod med lakrits. Ser likadan ut som dom blåa, men dom släppte dom sen bara i Norge!!! orättvist! Men nu verkar det ju som dom släpper en liknande variant till oss i Sverige i alla fall! Tack för tipset! Synd jag inte såg detta INNAN jag nu kom hem från affären! eller ska man kanske åka dit igen??hihi

  KRAM

 • Cat skriver:

  Åhhh, älskar lakrits!!
  Jag har väntat på denna, hört ryktesvägen att det är den bästa choklad/lakritsen.

  Härligt men får vänta ett tag eftersom, jag inte får äta lakrits just nu men sedan….

 • Anna/Frostrosor skriver:

  Som frekvent Finlandsbesökare (och finne) har jag testat bägge :razz: Där finns Salmiakki även att köpa som pappersklädd pralin, likadan som Geisha och Dumle i lösgodishyllan. Kanske lanseras den så även i Sverige snart? Någon som vet?

 • Therese skriver:

  Salmiakki tror jag inte att jag har sett förrut verkar ju dock som man måste testa…

 • Sussie skriver:

  Mmmmm-salmiak :grin: Hoppas den dyker upp på en butik nära mig snart!! Jag gillar annars Ploppen med saltlakritsfyllningen :cool: !!!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen