Karims fantastiska pastasås

Här kommer ett litet inhopp från en gästbloggare. Det är Karim som bjuder på sitt fantastiska pastasås-recept.

Karim har ordet:

Kyckling på fredag… Nej, inte i hos familjen Kivinen. Efter några veckors tjatande från flickvännen Lindsay, gav jag till slut med mig. Det var i kväll dags att bjuda henne och några av hennes matglada väninnor på min berömda Pasta med Ädelostsås. Ryktet om pastasåsen har följt efter mig sedan gymnasietiden och är en bidragande orsak till min popularitet hos det kvinnliga könet. Jag stack ner en hundralapp samt en handskriven inköpslista innanför blusen på Lindsay, gav henne en klapp på stjärten och skickade ner henne till ICA Dalagatan.

Inköpllistan:
Charlottenlök
Persilja
Bacon
Broccoli
Cream Fraiche
Blue Cheese (den smuliga sorten)
Färskpasta
Svartpeppar

Börja med att fräsa löken, någon minut. Skär ner bacon i lagom stora bitar och låt fräsa några minuter så baconen får svettas ordentligt, dock inte knaperstekas Tillsätt broccoli och Creme frache, peppra rikligt. Låt sedan puttra på svag värme, tiden varierar beroende på om man använder färsk eller fryst broccoli. Men kom ihåg att ingen gillar sladdrig broccoli. När någon minut återstår smula ner ädelosten och tillsätt den hackade persiljan. Servera med ett glas Clos de la Roche.

karim1

karim2

 1. Härligt – det var dags för en riktigt krämig pastasås nu!! Ska provas i veckan sedan ska jag sätta betyg 😀 !! Kanske ska skicka mannen med inköpslistan och en klapp på stjärten för att handla 😆 !! Tack Karim!!!

 2. Casse, Casse…
  Mycket skall man vara med om. Mycket skall man helst inte vara med om. Ett exempel på det senare är när vi som fattiga 20-åringar definierade ”matlagning” som att smyga hem till din morsa och micra varsin Findus ”Lövtunn bit”.

  En del vatten har runnit under den beryktade bron sedan dess. Minst sagt. En hel del sprit också. Gräs? Kanske. Anabola? Behövs inte. Våra överkroppar talar för sig själva.

  Nu är du alltså matbloggare. Visst. Paolo Roberto är programledare i TV. Henke Larsson är innebandyspelare. Görsan Persson PR-konsult. Världen har mao blivit galen. Men det gillar vi. Ty en galnare värld, är en snuskigare värld. Och snusket har alltid varit vår klarast lysande ledstjärna i denna illaluktande latrintunna vi kallar verkligheten.

  Receptet är mycket gott. Det kan jag intyga. Dock anser jag att gaffeln på bilden ser lite odiskad ut. Men vad vet jag, jag har alltid varit lite anal när det kommer till hygien i köket.

  En sista fråga. När lägger du ut receptet för vår mytomspunna drink? Världen har väntat länge nog. Det är dags att avslöja vad som egentligen ingår i en tvättäkta ”White surprise”.

  Peace in the Middle east.

  /Longbalk

 3. Mumma mumma!

  Jag smälter själv ädelost och steker svamp som jag blandar med creme fraiche. KNAPERSTEKER bacon och serverar dessa a ‘part tillsammans med pasta å sås

 4. Så nu är receptet provat och får helt klart godkänt!! Om jag bara hade använt två burkar fraiche… men nu hade jag bara en och fick ”komplettera” med grädde och då blev det lite väl glansigt åt läpparn 😀 . Nästa gång ska jag göra det rätt – och absolut ha en stor grönsallad och definitivt ett stort glas med gott rödvin!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..