Godaste kycklinggratängen!!

Gjorde svärmors fantastiskt goda kycklinggratäng här i veckan. Tröttnar aldrig!!! För er som missat den eller ännu inte testat så kommer receptet här igen.

Bena ur 1 grillad kyckling

Koka upp:
1 msk smör
1 msk fransk senap
2 msk soya
1/2 msk grönpeppar
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche

Lägg köttet i en form. Häll såsen över köttet och låt stå i ca 2 timmar (Det blir godare om den får stå längre, tex över natten). Värm sedan i ugn, 225 grader ca 15 min och servera med ris.

gr1

gr2

gr3

Så där, nu tar ni och testar denna och rapporterar vad ni tyckte tack 😉

 1. Hejsvejs!
  Jag ska göra detta recept i kväll och återkomma med svar!
  En fråga,
  Var har du köpt de fina upplägngingsfaten du visar i inlägget ”The KRÄFTSKIVA!!”.
  Trevlig helg!!

 2. Det är JÄTTE gott och det bästa är att om det blir över kan man äta det dagen efter med pasta. Mmmm så gott!

 3. Denna varianten gör vi jätte ofta också. Det är som du säger, man tröttnar aldrig! Men vi har alltid pressad potatis till vår. Alla bara älska den som man bjuder på och har varit en stående favorit hemma dom senaster 15-20 åren:)) Hmm, man kanske ska göra den i helgen igen? Nä, det får bli den med sambal oelek som jag tänkt istället:))

  Trevlig helg!
  KRAM

 4. när jag kom till kryddhyllan blev jag osäker på vilken typ av grönpeppar det skulle vara
  till slut valde jag inlagda grönpepparkorn
  valde jag rätt?
  ( eftersom formen redan står i kylskåpet i väntan på morgondagen får du gärna svara ja på det 🙂 )

  svar: =) Jag tror inte det spelar nån större roll! Jag brukar dock använda torkad grönpeppar och smula sönder den lätt så man inte får så mkt hela korn i munnen, men det är ju en smaksak. Rapportera gärna hur det gick och om de inlagda blev goda i!!

 5. Har tänkt att testa denna (och kycklinggrytan med vindruvor) hur länge som helst, men jag får aldrig tummen ur. Men nu får jag nog ta mej i kragen, för nu blev sådär jättenyfiken igen. Den ser ju SÅ god ut!

 6. Jag testade denna första gången för ett par år sedan och tycker den är jättegod! Har gjort den flera gånger sedan dess och den blir alltid uppskattad här hemma 🙂

 7. Ett litet tips om barn ska vara med att äta……
  Efter att man har kokat upp såsen så kan man sila bort grönpepparkornen…så slipper man få barn som tuggar sönder kornen…
  Denna har vi gjort i flera år och den är perfekt att ha med sig till fjällen .
  Kycklingen redan urbenad med sig i en fryspåse hemifrån , Såsen kokar man medans man gör frukost och häller över kycklingen och in i kylen över dagen .
  Sen när man kommer tillbaka från backen är det bara att in i ugnen och koka potatis för vi brukar pressa den till .
  Superfort och enkelt !!

 8. Mums,kycklinggratängen ser jättegod ut,
  sååå läckra bilder blir ju hungrig,detta
  recept måste jag prova! 😛

  Ha en fortsatt fin Söndag,
  Kram Maria 😀

 9. Jag har alltid finmalt grönpepparen i mortel innan jag lägger den i såsen, så slipper man pepparkorn eller bitar av dem 🙂

 10. Det blev jättegott, verkligen. Ärligt talat så trodde jag inte det eftersom det var så få och ”ospeciella” ingredienser.
  Men barnen råkade förstås tugga på varsitt grönpepparkorn så det bev en del skrik. Så nästa gång kör jag med nersmulade torkade grönpepparkorn. Tack för tipset och en bra ”sajt”/blogg.

 11. Haha jag tänkte göra en kycklingrätt imorgon (som svar på din fråga om det blir tacos) och jag ÄÄÄÄLSKAR grönpeppar så denna blir det nog helt klart! LC-vänlig oxå ju 😀 Me like!!

 12. Kan man göra denna rätt med råa kycklingfileer?? Alltså man blandar ihop allt i en ugnsform å har i ugnen i 1-2 timmar istället???

 13. 😀 Det blev många plus till dig för denna rätt i min familj. Fantastiskt gott som alltid när man provar något från dina recept 😛

 14. Testade detta recept ikväll och det blev verkligen super gott!!!
  Så denna gratäng kommer jag absolut att laga igen, tack så jätte mycket för receptet 😆

 15. I helgen har jag för första gången testat ett recept från dig. Jag är verkligen ingen höjdare på att laga mat. Min sambo är dock en suverän kock, så det är alltid han som lagar maten.
  Men nu ryckte jag in och lagade denna gratäng. Min sambo som aldrig tar två portioner (av ren princip) kunde inte låta bli att ta mer… 🙂
  Jag äter LCHF så jag tog bara sallad till, men de övriga fick ris och alla älskade maten.
  Så tack för receptet! Äntligen fick jag oxå beröm för matlagningen!
  KRAMIS

 16. Har nu skrivit ut receptet och lovar återkomma i morgon med resultatet.

  Det är längesedan jag var här nu men OJ vad jag blev hungrig när jag läser alla recept och vad stor Olivia blivit.

  Återkommer snart igen.

  Kram ÅsaN

 17. Har tänkt länge att jag ska testa denna gratäng och ikväll gjorde jag det! O den var helt fantastiskt god!!Den kommer jag absolut att göra igen o nu ligger den i högen bland favorit recept! tack för det! =)

 18. Vågar man prova någon vitlöksklyfta i denna tro?
  Min sambo fyller år imorgon och då tänkte jag bjuda på denna tillsammans med poatisgratäng. Fast kör på fileer istället, lite smidigare när det är till många. Kör fileen i en stekpåse i lite kryddor i ugnen och hoppas på att det blir lika gott! 🙂

 19. Ååå, supergott!! Perfekt rätt att förbereda och servera när man är många, gjorde detta till nyår! Jag ugnsstekte kycklingfliéer som jag sedan skivade och hällde såsen över dagen innan (dubblade såsen). Serverade med hasselbackspotatis och en stor grönsallad. Dagen efter åt familjen det som blivit över som pastasås 😀
  Detta kommer att göras mååånga gånger!

 20. Undrar bara vad för slags soya du använder här? För det är väl inte coloritsoya du menar? För sist jag gjorde denna så blev min inte alls så god som alla säger… och jag VET att det e nåt JAG har gjort så vi behöver inte vara oroliga för nåt annat hahaha. Jag kanske har tagit rent fel soya?? Eller fel Senap?? Jag hade ingen fransk senap så jag tog Dijon för jag tänkte att den är ju fransk haha. Hmm, ja nåt har jag gjort fel iaf. Ska testa igen för jag älskar grönpeppar 🙂

 21. Läste för ett teg sedan ett recept med paprikaost på din blogg nu har jag köpt hem sådan MEN jag blir så ledsen för jag hittar inte receptet. Glömde spara ner det.

 22. Min tidigare kommentar på kycklingsgratängen tycks ha ”försvunnit” nånstans… Jag gjorde den i lördags, men det var ingen favorit. Den var alldeles för smaklös..så det blir inga fler gånger hos oss i alla fall.. Jag får hålla mej till egna kryddigare varianter.. Smaken är som baken… 🙂 Men tack i alla fall för alla andra goda recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..