Chicken a la King

En riktig klassiker. Brukar finnas på de flesta menyer och alla har säkert lagat det och har sin variant. Gjorde en omgång Chicken a la King till middag som åts med kokt broccoli till ( ligger lite lågt med kolhydraterna just nu, särskilt efter att ha satt i mig mestadels av den gudomliga mudcaken) och det var jättegott! Ni är många som kör LCHF vet jag och de flesta av mina recept ( förutom kakorna och sötsakerna då :-) )funkar ju utmärkt att äta då. Jag använder nästan alltid full-feta produkter och riktigt smör, så det är bara att ta bort tillbehören i form av ris/pasta/potatis och lägga till kokta eller råa grönsaker eller vad man nu vill ha till. Här kommer receptet på min Chicken a la King:

4 port
3 kycklingfiléer skurna i små bitar
2 schalottenlökar, finhackade
2 röda paprikor, finhackade
1 burk skivade champinjoner (kan uteslutas)
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
salt & peppar
smör att steka i

Bryn kycklingen i smöret så den får lite färg. Tillsätt lök, champinjoner och paprika och låt fräsa en stund. Häll på vatten, buljongtärning och grädde. Låt småkoka tills kycklingen är ordentligt tillagad. Tillsätt philadelphiaosten och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller varför inte kokt broccoli. :) Mumma!

king 0

0 reaktioner på “Chicken a la King”

 • Johanna skriver:

  Hej! Gjorde din Chicken ala king i fredags och ville bara säga att både jag och sambon ÄLSKADE den. Ska ha den som matlåda i veckan också, mums!

 • Mia skriver:

  Gillar din sida skarpt!! :razz: Får massor av inspiration av den, framförallt nu när alla överflödiga graviditetskilon ska bort! :oops: Kör ju själv GI! :smile:

 • anette skriver:

  Tänkte igår på denna rätt, var nog fem år sedan!

 • Mojjan skriver:

  Jag kör LCHF och använder dina recept. Dom är kanon och som sagt, man plockar ju bara bort eller lägger till. :lol:

 • perlan skriver:

  Tack Vickan! Du är en räddande middags ängel som vanligt! :wink:
  kram

 • Jessie skriver:

  Och jag som inte är LCHF:are utan kör med den gamla hederliga ”räkna kalorier medoden” lagar också dina recept. Det är ju bara byta mot fettsnåla produkter och det brukar bli mycket lyckat. När det gäller kakorna sitter vi i samma båt. Den där banankakan med kanel och frosting jagar mig i drömmarna. Absolut det godaste jag någonsin ätit i kakväg!!

 • Karin skriver:

  Perfekt, tack för tipset. Jag har sjukt mycket Philadelphiaost hemma som jag inte vet vad jag ska göra med… :-)

 • Anna skriver:

  Det var riktigt riktigt riktigt länge sedan jag åt chicken a’la king.. inte sen jag var liten tror jag, men det är en riktigt god maträtt så tack för att du påminde mig om den! :)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen