Chicken a la King

En riktig klassiker. Brukar finnas på de flesta menyer och alla har säkert lagat det och har sin variant. Gjorde en omgång Chicken a la King till middag som åts med kokt broccoli till ( ligger lite lågt med kolhydraterna just nu, särskilt efter att ha satt i mig mestadels av den gudomliga mudcaken) och det var jättegott! Ni är många som kör LCHF vet jag och de flesta av mina recept ( förutom kakorna och sötsakerna då 🙂 )funkar ju utmärkt att äta då. Jag använder nästan alltid full-feta produkter och riktigt smör, så det är bara att ta bort tillbehören i form av ris/pasta/potatis och lägga till kokta eller råa grönsaker eller vad man nu vill ha till. Här kommer receptet på min Chicken a la King:

4 port
3 kycklingfiléer skurna i små bitar
2 schalottenlökar, finhackade
2 röda paprikor, finhackade
1 burk skivade champinjoner (kan uteslutas)
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
salt & peppar
smör att steka i

Bryn kycklingen i smöret så den får lite färg. Tillsätt lök, champinjoner och paprika och låt fräsa en stund. Häll på vatten, buljongtärning och grädde. Låt småkoka tills kycklingen är ordentligt tillagad. Tillsätt philadelphiaosten och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller varför inte kokt broccoli. 🙂 Mumma!

king

  1. Det var riktigt riktigt riktigt länge sedan jag åt chicken a’la king.. inte sen jag var liten tror jag, men det är en riktigt god maträtt så tack för att du påminde mig om den! 🙂

  2. Och jag som inte är LCHF:are utan kör med den gamla hederliga ”räkna kalorier medoden” lagar också dina recept. Det är ju bara byta mot fettsnåla produkter och det brukar bli mycket lyckat. När det gäller kakorna sitter vi i samma båt. Den där banankakan med kanel och frosting jagar mig i drömmarna. Absolut det godaste jag någonsin ätit i kakväg!!

  3. Jag kör LCHF och använder dina recept. Dom är kanon och som sagt, man plockar ju bara bort eller lägger till. 😆

  4. Gillar din sida skarpt!! 😛 Får massor av inspiration av den, framförallt nu när alla överflödiga graviditetskilon ska bort! 😳 Kör ju själv GI! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..