Gorgonzolabiffar

Sitter och kikar på Tinas Cookalong på tv samtidigt som jag bloggar. Har ni sett det? Vad tycker ni? Har ni testat att laga hennes mat i kapp med programmet?? Det är väl lite det som är tanken antar jag. Tyvärr har vi ingen tv installerad i köket än så det blir lite mkt spring mellan kök och vardagsrum för mig, men jag ska faktiskt ge det ett försök nästa måndag det sänds!!

Här får ni istället ett gott recept på gorgonzolafyllda biffar med god sås! Vill man variera sig så kan man fylla biffarna med andra ostar, tex vitlöks bursinost, philadelphiaost med smak, annan mögelost etc. Men dessa är som sagt fyllda med god och krämig gorgonzola, muuuums!

ca 4 port:
500 g nötfärs
2 äggulor
½ dl vispgrädde
grovmalen svartpeppar
100 g gorgonzola
Smör till stekning

Blanda allt till biffarna utom osten. Forma en biff runt en rejäl bit gorgonzola, stek i smör. Lyft ur biffarna och lägg åt sidan.

biffg1

biffg2

Gör sedan en sås på stekskyn (blir massa god smak av osten!). Tillsätt 1 dl vatten, 1/2 köttbuljongtärning, 3 dl vispgrädde, en skvätt soja och lite salt. Lägg i biffarna och låt puttra en stund tills de är genomstekta.

biffg3

(själva receptet på biffarna har jag hittat här!, men det går bra att använda vilket standardrecept som helst som ni gillar!!)

Print Friendly

Inga kommentarer

 1. Nenaz skriver:

  Hej igen, jag lagade till gorgonzolabiffarna hemma och det blev riktigt gottigt;)
  Jag har lagt till receptet aven pa min blog, sjalvklart har jag lankat till din sida. Kom garna in och titta!
  Tack for manga fina recept :razz:

 2. Testade det här receptet igår, men fyllde biffarna med Bousinost istället. Blev huuuur gott som helst!!

 3. Fia skriver:

  Det var mums! Men jag håller med nilla om att man kan krydda färsen lite mer. Nu saltade vi med flingsalt efteråt när de var färdigstekta och det gick precis lika bra. Vi åt biffarna med en stor sallad till. Sallad med allt möjligt gott i.

  Tack för att du delar med dig av alla underbara recept!

 4. Fia skriver:

  Testar detta i kväll. Ser grymt gott ut! Åh, så hungrig jag är!

 5. nilla skriver:

  Har precis ätit denna. Vi tog vanlig blåmögelost istället.
  Körde en god sallad och färsk tagliatelle till.
  Riktigt smaskigt.
  Tack för detta underbart flexibla recept!

  Rekommenderar dock att krydda färsen lite mer, iaf om man tar blåmögelost, så det blir lite mer smak i köttet.

  Det är ju en smaksak. Jag hade gärna hällt i en stadig mängd lökpulver (min stora favorit), den var dock slut.

  Men supergott!

 6. Nenaz skriver:

  Hejsan,
  hamnade har av en slump och fastnade helt for dessa biffarna…dem ser ju otroligt goda ut….det vattnas i min mun :lol:
  Det maste helt klart lagas, tack for receptet :wink:

 7. Det här är minsann inte Skräpmat ;)

 8. Bella skriver:

  Jag har för mig jag läste att de ska ha websändning av Cookalong också. Då kan man ju ta med sig datorn ut i köket :)

 9. Monica skriver:

  ett annat tips är att stoppa ner soltorkade tomater och fetaost i matberedaren och göra till en röra som blandas ner i köttfärsen och ett ägg osh sen rulla biffar.

  har lurat barnen länge….och de blir saftigaoch goda !

 10. Sommarfröken skriver:

  De här biffarna ska jag absolut testa! De ser supersmarriga ut! Ha det bra!/Sommarfröken

 11. Ulrika skriver:

  Guud va gott detta låter. Precis i min smak. :razz: Mögelost är verkligen riktigt riktigt gott, och får man med det i matlagningen så slipper man känna sig så syndig när man äter det :roll:

 12. Helena skriver:

  Det här gjorde vi till middag idag, och det var sjukt gott!