En liten förrätt..

Så där, nu har vi testat Kräftröran jag pratade om. Helt klart godkänd men inte alls samma woow-upplevelse som Skagenröran. Satsa på den i stället!

Testade röran till förrätt i gårkväll. Förrätten som sådan är väldigt enkel och god och går på nolltid. Strö lite blandad sallad på varsin tallrik. Lägg på en bit avokado och toppa med valfri röra. Lägg några skalade räkor ovanpå och servera en limeklyfta till. Tadaaa.

kraftrora1

kraftrora2

Detta är en ofta förekommande förrätt hos oss. Jag tycker det är svårt att komma på bra förrätter, det är det svåraste med en 3rätters tycker jag!! Så jag skulle verkligen gärna vilja få tips på goda förrätter, har ni några??!!

 1. Ja dom flesta gör ju alltid förrätter med skaldjurstema, typ lax med skaldjur eller nåt annat. Har inga tips just nu men ska kolla runt i mina receptgömmor om jag har nåt roligt, gott och enkelt 🙂

  Jag har en utmaning till dig. (Anta den när du känner att du orkar/vill/kan eller har lust :D) Du vet Bearnaissås… sådan man gör själv… i receptet står det att man ska använda dragon i vinäger. Nu har jag frågat runt på alla ICA MAXI, ICA Malmborgs, Willys m.fl. och INGEN vet vad jag pratar om 😯 Jag förstår inte. Jag kan inte hitta nånstans och jag är trött på att fråga hela tiden om dom har eller har fått hem (tydligen så har dom inte brytt sig att ta hem det när man bett dom för efterfrågan är kanske inte så stor, jag vet inte) men hur som… jag tänkte att jag kan lika gärna göra egen dragon i vinäger… nu är det bara så att jag inte vet hur man gör 🙄 Vet du? Allt jag har lagat som jag har läst om här på Matplatsen har alltid blivit bra, aldrig några krusiduller PLUS att det har alltid varit gott och det är ju det viktigaste. Så jag tänkte att eftersom allt annat blir så bra som du gör så kanske även Dragonen i Vinägern blir det oxå 😛 Så om du nångång känner för att prova och sen lägga upp det här om det blir bra så skulle du verkligen göra min dag 🙂

  Kram!

 2. Förrätten som jag blev bjuden på i söndags hemma hos Nettan på söndagsklubben var mumsig. Det var en blandad sallad toppad med rostade pinjenötter och grillade vitlöksmarinerade stora räkor, med honung ringlad över, vitlöksbröd till-mums!

  Falska sniglar är annars en favvo när det gäller förrätter, eller en slice quesadilla med guacamole eller salsa till.

  Kram Åsa

 3. Jag håller med fullständigt! Det är så svårt med förrätter. Min sambo äter inte ens förrätt så det gör saken ännu svårare, hoppas du får bra tips här så man kan läsa.

 4. Det blir oftas som skaldjur, soppa och sånt där..brukar även bjuda på tzatziki o vitlöksbröd eller mozarella o tomatbädd..klassisk! är så dålig på förrätter, Juste, gör även grekisk fetaost som jag grillar i folie med tomatskivor, olivolja,oregano o paprikapulver och vitlöksbröd till..den ska ätas varm medan osten är mjuk..en klassisk grekisk förrätt! yummi!!

 5. Hej! Här ett recept på en SUPERgod avokadosmörgås jag brukar göra som förrätt eller på snittar: 1msk ädelost, ½ dl olivolja, ½ msk vinäger, 3 cm purjo fint tärnad, 1 äpple tärnat, 2 avokado tärnade, salt, peppar, smör, 4 skivor rostat bröd.

  Rör ädelosten med olja och vinäger. Rör ner äpple, lök och avokado. Smaka av med salt och peppar. Bred smör på brödet och fördela röran. Verkligen mums!

 6. Hej Caroline! esdragon heter kryddan som du ska ha till beasåsen. Ligger i en lag i glasburk. Fin sidan har blivit Vickan. Jag diggar dina recept! :mrgreen:

 7. **Melonkuber och parmaskinka
  **Ruccola och oljestekt halloumi
  **Plocktallrik med någon salami, oliv, cocktailtomat, mozzarellakula och grissini
  **Stekt vitt bröd med lax, rödlök, lite creme fraiche och rom
  **Grönsaksstavar med hoummos och guacamole

  Hittade hit idag och gillar verkligen din sida!

 8. Tomat mozza?? Mumma om den är gjord på buffelmozzarella 🙄

  Kör ni lite low carb nu? Tycker maträtterna känns igen 😆

 9. Håller med om att förrätter kan vara kluriga att komma på. Men i skolan, jag läser hotell och restaurang vuxenutbildning så lagade vi en gubbröra med kallrökt lax. Jag tyckte denna var jättegod och enkel att tillaga också. Tyvärr gillar ej min sambo lax och är jättetråkig med mat så lagar ej sådan mat så ofta och blir tyvärr knappt aldrig förrätter hos mig.

  http://www.tasteline.com/Recept/Gubbrora_pa_kallrokt_lax

 10. Här kommer ett supergott recept på en förrätt vi körde på nyår.

  Parmalindad getost med rödbetor 4 port

  2 stora rödbetor
  3 msk olivolja
  salt och peppar

  ca 180 g getost (gärna i aska men vanlig går bra)
  8 skivor parma eller serranoskinka

  ruccola
  flytande honung

  Skiva rödbetorna tunt i matberedare eller med mandolin
  lägg i en bunke och blanda med olivolja, salt och peppar. Ställ kallt till servering (går bra att förbereda redan dagen innan.

  Skär getosten i 4 bitar
  Linda 2 skivor serano/parma skinka kring varje bit getost så att det blidar ett paket.

  Bryn sedan getostpaketen i en torr stekpanna på båda sidor tills dess att osten börjar smälta.

  Lägg upp de marinerade rödbetorna på fyra tallrikar, lägg på lite ruccola
  placera sedan de varma knytena ovanpå och ringla lite flytande honung på toppen!
  Supergott med ett torrt vitt vin eller ett glas skumpa!

 11. Oj! Jag var nog lite stressad sist när jag skrev! Jag menade att min sambo äter varken skaldjur eller fisk så därför blir förrätten ännu svårare. Kul med alla tips!

 12. På vår nyårsmiddag bjöd vi på som toasts med kallrökt lax, finhackad rödlök,gräddfil, löjrom garnerat med en dillvippa, enkelt å gott!!!!
  Annars är det ju alltid gott med en parmaskinksrulle och några melonkuber i all enkelhet till förrätt.

  Sedan är ju en toast skagen ofta förekommande hos oss och helt outstanding, har dock inte testa göra egen skagenröra än, men ska defenitivt göra det och då blir det Per Morbergs recept, som verkar görbra!

 13. Angående DRAGONVINÄGER.
  I Frankrike är det den normala vinägern. Innehåller ca 1 msk torkad dragon i en flaska. (Fransk) dragon heter esdragon på franska. Ska inte sammanblandas med rysk dragon, som kan kastas direkt på soptippen. Fransk dragon kan odlas åtminstone i Svealand. Mångårig. Enkel, tacksam.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..