Inbakad kassler med vitlöksost

I kväll var Annica över på Idol-middag här! Jag gillar verkligen höstkvällar med kul lagom avancerade tv-program (tänk bara Greys, Desperate Houswives etc) och god mat att äta där till och en massa tända ljus. Myyys! I kväll testade vi inbakad kassler. Här kommer receptet för 6 st knyten (det räcker med 1/pers, men är man väldigt hungrig kanske man vill ha två ;-) )

2 rullar smördeg
1 bit kassler
1 burk creme bonjour vitlök alt philadelphia vitlök
1 ägg

Skär smördegen i 6 breda remsor (3 st/rulle). Skär kassler i ganska tunna skivor. Räkna med ca 3 st till varje knyte. Börja med att bre lite vitlöksost på ena halvan av smördegsbiten. Lägg på en skiva kassler, bre på ost, på med nästa skiva osv. Avsluta med ost och vik sedan över andra halvan av arket och knip i hop kanterna så det blir ett paket. Pensla med uppvispat ägg. In i ugnen 200 C ca 20 min. tills de fått fin färg.

Servera med en god blandad sallad och gärna några såser. Vi gjorde en enkel örtsås på gräddfil, färska örter, salt & peppar, och serverade lite sweet chilisås till.

Enkelt och snabblagat och perfekt äta-i-soffan-framför-tv-mat :-)

kass3 kass2 kass5

kass4
Annica och jag, mätta och glada. Och lite suddiga :-)

0

9 reaktioner på “Inbakad kassler med vitlöksost”

 • Camilla skriver:

  Oh jag blir alldeles nostalgisk :oops: Inbakad kassler med vitlöksost var min älsklingsrätt när jag var ”liten” och den första riktiga maträtt jag lärde mig laga – stod alltid på bordet till varje tjejmiddag eller fest när jag flyttade hemifrån :)
  Tack för att du gav liv till ett fint barndomsminne :))

  • Anneli Lindberg skriver:

   Hej ! När jag läste ditt recept på inbakad kassler vill jag dela med mig av mitt bästa recept. Det påminner om ditt men jag tärnar kasslern och blandar ihop 1 stor burk cf med 2 burkar crème bonjour vitlöksost. Jättegott m pepparrot också. Hackar i purjolök och pressar 2-4 vitlöksklyftor. Pepprar o saltar efter smak. Köper färdigkavlad smördeg på rulle och fyller den i mitten på rullen och viker ihop den. Denna fyllning räcker till 2 st. Penslar m ägg och gräddar 2025 min i ugnen.

 • Tina skriver:

  Hej

  Undrar om du vet om detta går att göra på liknande sätt fast med kyckling?!
  Jag är sugen på att test något ”inbakat” men har svårt att hittta recept…..

 • M skriver:

  Detta låter super gott! måste provas nästa helg! tack för all inspiration du ger!

 • jennie skriver:

  Vill tipsa om att istället för vitlöksost kan man ha räkost i, låter konstigt men det är så gott.

 • Therese skriver:

  Å, detta kan nog bli lördagsmat, äntligen ett kasslerrecept som känns roligt… Hanna och malin kommer upp nästa helg, blir hemma mys på fredagen och party på lördag, har du något tips vad jag ska bjuda på? Får inte ta för lång tid eftersom jag jobbar på fredagen?? Kram kram

 • Pernilla skriver:

  mmm, vad gott det ser ut :) jag gjorde nåt liknande fast med kyckling och brieost förut, var dock så dum att jag serverade potatiskroketter till så det blev lite väl mastigt. din idé med bara sallader till är nog mer lättsmält!

 • Anna skriver:

  ÅÅ så gott det låter , liten fråga bara salladen du hade gjort ser ju jätte mumsig ut vad har du i den ??? och vad serverade du till detta Klyftisar?? Pasta?? Ris?? // ANna

  Svar:
  I salladen hade jag blandad sallad (färdig på påse), avocado, körsbärstomater, gurka, olika oliver och smulad fetaost.

  Till detta serverade vi bara sallad och två såser, men visst kan man ha ris till om man vill ha det matigare!!

  /Victoria

 • Åsa/smultron skriver:

  Det där måste jag testa, lät himlans smarrigt :)

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen