Njuter!!!

Jag sitter här och njuter av en hääärlig solig lördag och en kopp rykande hett gott kaffe och en delicato chokladboll. Och det hör INTE till vanligheterna så jag njuter i fulla drag. Av kaffet alltså, chokladbollar äter jag ofta 😉 Förr drack jag flera koppar om dan, plus en latte eller två. Men sedan jag var gravid och fick Olivia så tål jag inte koffein så bra. Nån mer som råkat ut för det?? Blir yr i huvudet, kallsvettas, hjärtklappning you name it! Och sen kan jag inte sova på natten, oavsett hur tidigt på dan jag drack kaffet! Men i bland lyxar jag till med en liten kopp iallafall. I kväll är det ju bara bra om jag inte somnar i soffan 😉

lo1

På schemat står hemmamys med 3 rätters, fotboll, Körslaget och hyrfilm. Just nu står creme brule i ugnen och på spisen kokar hummerskal.. Ni får väl kika in senare om ni vill se hur menyn blev 😉

lo2

Vad äter ni i kväll? (alt åt, beroende på när ni läser detta 🙂 ). Så kul att höra vad andra äter när det vankas helgmat!! Och det tycker ju ni med, att det är kul att läsa vad de andra läsarna äter, så dela med er nu!! 😀 (länka gärna om ni har egen blogg och lagt upp recept och bilder där!)

Nu ska jag äta upp min chokladboll och läsa två rykande förska skvallertidningar 😀 Micke och svärfar är ute och bygger på vår altan och Olivia är hemma hos farmor och leker. Så jag har lite lyxig egentid här hemma!

Ha en häääärlig lördag!!

 1. Jag känner inte av något annorlunda medan jag dricker kaffet, däremot har jag märkt att jag är mycket känsligare vad gäller sömnen efter att ha druckit kaffe nu efter jag fick barn. Kanske för att sömnen blir så störd när man blir väckt hela tiden? Eller så är det koffeinet. Kaffe på morgonen blir det fortfarande, men kaffe på eftermiddagen funkar inte och inte cola heller. Synd…

  Vågar man hoppas på att det går över med tiden tro?

 2. här blir det hemmalagad pizza och vanilhpannacotta till efterrätt. Troligtvis ostbågar och cola till kvällsmyset då det är min drog som gravid;-)

  Kram och trevlig kväll

 3. Hej!

  Till kvällen blir det potatisgratäng m. stekt laxfilé och en avocadosallad.
  Kanske några glas vin efteråt, ogillar vin till mat tyvärr.

  Älskar din blogg!!

 4. Här hemma är det inte så skojigt med helgmaten längre då vi försöker köra en GI/LCHF-variant. 😕
  Ikväll blir det den typiska 70-talsrätten fyllda gratinerade paprikor, sallad och en kall sås.

 5. På fredagar äter jag alltid-alltid-alltid tacos. Varje fredag i ca 3 år och jag är fortfarande inte trött på det.

  På lördagar brukar jag hitta på saker jag aldrig gjort förut, eftersom att man alltid är så trött på vardagar och gör rätter som är snabba och lätta.

  Idag gjorde jag en sallad på rädisor, potatis, fetaost, lök, bönor och så en örtdressing till det. Jättegott!

 6. Här hemma blev det en lite lättare variant av lördagsmiddag, pasta och lövbiffsås med champinjoner medans vi väntade på att höra nått från min sambos syster som är i sthlm och har merverkat i kladdkake-SM.

  När vi va färdigätna fick vi den glada nyheten att hon hade vunnit 😀

  Jag hoppas hon lägger ut det vinnande receptet på sin hemsida mingodasida.blogspot.com

  Senare ikväll blir de mys framför en film med godis chips och coca cola 😀 Det ska bli spännande och se vad du hittade på för tre-rättersmiddag 🙂 ha en trevlig lördag.

 7. Hej!

  Här åt vi lövbiff, vitlökssmör och råstekta potatisskivor och en god sallad som min man fixade.

  Läser din blogg ganska ofta, mycket trevlig!

  Ha en trevlig helg!

 8. Vi har ätit revbensspjäll med ugnsbakad potatis, morot och lök, kokta haricots verts och Lohmanders heta bearnaisesås. Mycket enkelt och mycket gott! 🙂

  Till filmen lite senare ikväll blir det grönsaker med dipp och eventuellt lite popcorn. Gott!

 9. Hej!
  Jag har ätit en stekt rostbiffskiva, ostgratinerade babyplommontomater, romansallad med avokado och hemmagjord beasås enligt recept från Tina! Mums! 😀

 10. Jag har inga barn, men har alltid reagerat så av kaffe. Tack och lov har jag aldrig tyckt om kaffe särskilt mycket 😉 men ibland vill man ju kunna dricka en kopp eller två för att kunna plugga lite effektivare. Men så fort jag dricker det får jag hjärtklappningar, blir kallsvettig, darrar, kan t o m bli lite lös i magen, haha! Ikväll åt jag hemmagjord potatisgratäng med rostas, god sallad och hemmagjorda vitlöksbröd till 🙂

 11. Ikväll har vi ätit hemma gjord Calzone, och till efterrätt blev de fruktsallad i ugn med smält vit chocklad till och med glass till:) gillar don blogg massor, du har så bra recept:)

 12. Hej!!!
  Måste säga attj ag bara älskar din blogg och kikar in här så gott som dagligen 😉
  Idag blev den en egenkomponoerad kycklinggryta med ris & sallad till, till dessert blev det glass med hemmagjord chokladsås a´la Leila, mannen tog sig ett glas vin och jag och tösen saft.
  Här kommer receptet om du är nyfiken: (Ska dock lägga upp bilder & recept i min egna blogg framöver)

  Kycklinggryta 4-6 portioner

  ca 600g kycklinginnerlårfiléer
  1 gul lök
  1 grön & 1 gul paprika
  3 dl minimat
  3 dl creme´fraiche
  0.5 tsk sambal oelek
  1 msk mango chutney
  1 msk kyckling eller köttfond
  1 msk soya
  salt & peppar

  Strimla kycklingen och bryn i en gryta, salta & peppra.
  Skala & hacka löken och låt den fräsa med i grytan. Strimla paprikan och lägg åt sidan så länge
  Häll på grädden,cremé fraiche, soyan, sambal oelek, chutney, kött eller kycklingfond, Och låt puttra på svag värme under lock i ca 20 minuter,
  efter halva tiden rör ner paprika strimlorna.
  Servera med ris & en god sallad

 13. Hejsan,

  Till kvällen blev det rostade grönsaker i ugn. Grillade revben och en kall sås. Plus lite goda ostar och kex. Till fotbollen blir det en enkel klassiker = chokladpudding 😉

  Ha en bra kväll

 14. Har du provat kofeinfritt kaffe? Kanske kan man blanda 50/50 om man ändå vill ha en liten kick?

  När jag läser detta är det söndag och i dag ska vi ha riiiiktig söndagsmat här hemma. Det blir kålpudding med potatis, gräddsås och lingon. Brukar alltid försöka på till någon klassisk husmanskost på söndagar. En härlig tradition som följt med hemifrån 😆

 15. Här hemma fixade jag ihop en riktigt god middag i fredags. Det blev helstekt fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och en egengjord rosépepparsås 🙂 Det blev faktiskt riktigt gott 🙂
  Ha en fortsatt skön söndag!
  Hälsningar Malin, en av dina återkommande bloggläsare 🙂

 16. Hej! Jag kan inte heller dricka vanligt kaffe sen jag fick Kelly, men jag dricker kaffe varje dag ändå, koffeinfritt!!!Hur gott som helst, finns både som brygg och pulver så det är klart du kan uppleva kaffesmaken ändå fast utan koffein som ändå inte är bra för kroppen 🙂 MVH/Lotta

 17. Heej.
  Nåt som jag ner än gärna äter är, Västerbotten lax.

  4st laxfilér
  Ca 500g västerbotten ost
  En stor burk med creme fraiche

  Lägg laxen i en ugnsfast form
  Blanda osten med creme fraichen och lägg över laxen. In i ugnen.

  Serveras med kokt potatis….

  Du bara måste testa detta…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..