Hemgjorda chokladbollar

Finns det nåt godare?! Sitter här och mumsar på hemgjorda chokladbollar. Mmmmm barnsligt gott! 🙂

100 g smör
1 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
3 dl havregryn

kokos

Blanda socker och smör poröst. Blanda ner kakao och vaniljsocker. Tillsätt havregrynen och kaffet och rör till en jämn smet. Rulla bollar och doppa i tex kokos. Ställ in dem i kylen en stund.

chockb

Vad tycker ni det är godast att rulla dem i? Kokos? Pärlsocker? Något annat?

 1. Visst är det gott med kokosbollar, för dom ska såklart rullas i kokos. Gjorde också för någon vecka sedan, tog då i apelsinjuice istället för kaffet, blev jättegott.

 2. Smält gärna i 100 gr nougat i smeten nästa gång … kanske behöver du tillsätta 1 dl mer havregryn …blir garanterat inga kvar sen när du har serverat dem …. Fast jag har ända sen barn alltid kallat dem negerbollar..

  Blev minsann sugen så jag får väl resa mig från soffan och gå ut iköket och fixa till mig ett gäng tills ikväll när det är Grey….//Anna

 3. Bakade faktiskt dammsugare igår, jag valde mellan det och chokladbollar med jag hade marsipan och mandelmassa hemma så det blev faktiskt dammsugare. Men gör jag chokladbollar så rullas de alltid i pärlsocker, I vissa undantag färgat strössel, det bli faktiskt okej.

 4. Chocklad bollar heter det nu på 2000-talet då det gamla namnet anses kränkande vilket det är.Om man inte förstår det så har man inte begåvats med så många….celler.
  Jag tycker bäst om kokos rullade.

  Sofia

 5. KOKOS!!! Inget annat 🙂

  Å hur orkar man lägga ork på sådana här tramsiga kommentarer i en matblogg som ni håller på med! 👿

 6. Kokos så klart! Har du provat att doppa ckokladbollarna i smält choklad innan du rullar dem i kokos? Det är supergott! Örebros godaste chokladbollar att köpa på fik finns annars på Wasakonditoriet (om man inte vill eller orkar baka själv). Prova nästa gång du är på stan, du kommer inte att bli besviken… 😀 😀 😀

 7. Kokos helt klart fast Benjamin gillar strössel 🙂 Jag tycker det är alldeles för sött med pärlsocker eller strössel. Vuxengodis då blir det kokos 🙂

 8. Det är väl något av det första som barnen få pröva baka..
  Hos oss så få det bli pärlsocker och ibland så brukar vi doppa dom i smält choklad..In i frysen en stund och sen doppa i choklad och toppa med lite pärlsocker..
  Smaskens

 9. Mmm, så gott! Det ska jag göra i november (har socker- och läskuppehåll i oktober) men blev riktigt sugen när jag såg din bild. 😀 Jag rullar alltid i kokos, det är godast! Såg att någon skrivit att man kan rulla dem i smält choklad, det ska jag nog prova nästa gång!

 10. Har nästan alltid rullat mina i pärlsocker, men nu har jag kommit in i ”kokosperioden” och vill bara rulla dem i kokos, sedan har jag testa med strössel ochså men kokos & pärlsocker e bäst,tycker jag.
  Sedan finns det som inte har kaffe i, det kan jag inte tänka mig att vara utan, trots att jag inte dricker kaffe så bara måste jag ha det i mina chokladbollar.
  Tycker det är fle att säga negerbollar som någon kallade dem,chokladbollar och inget annat heter det 😐

  Det där med att doppa dem i smält choklad är ochså supergott. Fick det på en mammafika för flera årsen,men har ännu inte testat själv, får bli till helgen 😉 :mrgreen:

 11. Rullade i kokos ska de vara! Jag har provat att ha i nougatsås i mina någon gång, dock inte riktigt min grej. Däremot är det smaskens att doppa bollarna i smält choklad innan man rullar de i kokos.

 12. Jag gillar inte chokladbollar då jag tycker det är äckelsött. 😉 Men barnen vill gärna ha ngt färglatt strössel på sina. 🙂

 13. Jag tycker diskussionen borde handla om kaffe i eller inte… Jag är uppvuxen utan kaffe i, men jag vet egentligen inte riktigt vad som är godast… Förslaget med nougat lät himmelskt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..