Julie & Julia

Micke och jag var på bio i går kväll och såg Julie & Julia. Japp det var jag som valde film, och Micke gick nog med på att se den för att det var den enda som började såpass tidigt så man hann hem till fotbollen efteråt.. 😉 hehe. Men han tyckte faktiskt den var bra, och det tyckte jag med. Jättemysig charmig film, särskilt om man är en sann matälskare. Och det är jag ju :-). Jag älskar att äta mat, jag älskar att laga mat, jag älskar att handla mat, jag älskar att tänka på mat.. Jag ÄLSKAR mat. Men det visste ni väl redan 😉

Filmen handlar dessutom om en tjej som matbloggar (!!). Hon ska testa sig igenom en hel kokbok och bloggar om recepten och resultaten. Nästan så man blir lite sugen på att göra detsamma, men jag vet inte vilken kokbok jag skulle ta.. Jag har ju några att välja på:

kokbocker

Några av godbitarna i skattgömman..

Har ni någon absolut favorit kokbok?? Om ni bara fick laga mat ur en enda kokbok, vilken skulle ni välja då??! Jag ska klura lite på vilken jag skulle välja och återkommer senare med mitt val!

 1. Gott ur ugnen låter spännande, den röda boken högst upp 🙂

  Jag skulle nog laga ur en italiensk kokbok, något som uppskattas av alla här hemma.

 2. Gud vilken svår fråga…!
  Jag skulle nog välja Anna Bergenströms bok ”Under valnötsträdet”. Där finns massor av uuunderbara recept! Annars ligger Jamie Olivers böcker bra till… 😀

 3. Det är ju egentligen ingen kokbok med mat men jag fullkomligt avgudar Leilas A piece of cake! Underbar bok med massa vackra bilder och goda recept. Önskar mig Per Mobergs kokbok av tomten. Få se om jag varit något snäll 😀

 4. Vilken fin blogg du har! Visst var filmen mysig, var själv och såg den i söndags. Meryl Streep är ju hur bra som helst, oavsett vilken roll hon tar sig an. Vår kokbok, som Annica ovan nämnde, är ingen dum idé. I den finns det mesta så det vore roligt att ta sig igenom den från början till slut.

 5. Per Morbergs bok har blivit en av våra favvisar :mrgreen: Mannen (som f.ö älskar) ”Vad blir det för mat” fick den i födelsdagspresent av sina barn(med ltie hjälp av mig,då) och i den finns ju massor av gottigheter.
  Själv har jag gjort ett litet test att baka olika chokladbollsrecept från olika böcker, har hittills testa Leilas & Per Morbergs, samt Sju sorters kakors variant, men det finns säkert fler osm borde testas!

 6. Håkan Larssons Vin & Mat skulle jag välja. De recept jag har lagat ur den har varit legendariskt goda! Den är vår bibel! 🙂

 7. Du hade nog fått väldigt stor variation på mat om du valt typ Vår kokbok eller den rödrutiga. Lite trist när man är på grötkapitlet kanske?!

  För övrigt så borde jag visa din kokbokshylla för min man för att han ska se att det finns sånna som är mycket värre än jag. Och för att det verkar finnas sånna som har män som är bättre på att sätta upp hyllor än honom… 🙂 http://bakatochlagat.wordpress.com/2009/08/12/mannen-har-gjort-ett-trick/

 8. Får man välja ur sitt eget förråd så tar jag Arlas kokbok, det skulle nog gå rätt fort för jag har nog redan lagat hälften av recepten! 😀

 9. Hej! Vilken fin blogg. Läser den med stort nöje. Jag har ca 150 kokböcker, men valet blir ändå enkelt: ”Sturehofs kokbok”! I den finns allt och lite till. Dessutom är den snygg och härlig att bara bläddra i.

 10. En av Nigellas, men vilken?Hm……Express tror jag.Fin blogg du har med smaskig mat. Har precis hittat hit och läser och dreglar.

 11. Jag skulle nog valt Pasta Passion. En röd ”pocket” kokbok som jag köpte i London! Härliga recept och härliga bilder. Sen om jag fick välja en kokbok jag Inte har, så skulle det vara Jamie Olivers den ”trädgårdskokboken” 😀 Seasons eller vad den heter. Suupergoa recept

 12. Jag skulle ta och plöja mig igenom Lotta Voltaires kokbok ”Lotta Voltaires mat”, den har riktigt fina recept som alla är lika inspirerande! Det skulle också vara kul med någon helt igenom Afrikansk kokbok.
  Ha det bra!

 13. Jag hade valt Nigella eller Paolo Robertos ”Mina fastrars mat”. Älskar dem båda =) Eller rättare sagt deras mat. Jag vill också se den filmen, ska se om jag kan få chansen i helgen. För övrigt vill jag bara säga att du har en superbra blogg, hittar alltid massa nytt gott här att prova. Kram!

 14. Jag älskar också att laga, läsa om och äta mat, min passion har dock dämpats något de senare åren då min nuvarande man inte är någon matälskare.. Ödets ironi 🙂 Hur som helst, Den filmen ska jag se! Vad gäller kokböcker har jag en gedigen samling jag med, började prenumerarea på mattidningar redan 1986 och tycker att Matmagasinet tillhör de bättre. Min favviskokbok är en till synes liten torftig sak men innehållet är desto bättre. Den heter Meny kokboken och är skriven av Britt Sandquist-Bolin. Den innehåller allt från bufféer till italineskt, grekiskt och sushi. Såser, vardagmat ,desserter, ja precis allt! Hon var långt före sin tid och man blir aldrig besviken. 🙂

 15. Låter som en film i min smak!
  Jag skulle välja en kokbok som heter En man, en kvinna, ett kök av Katinka Svedberg och Lasse Anrell. Den är nog inte så känd men ack så mycket rätter jag lagat ur den och allt, och då menar jag verkligen ALLT i den är hur gott som helst! Jag kan inte se att du skulle ha den i din kokbokshylla så skriv upp den på inköpslistan!

 16. Rutiga kokboken, då får man ju stor omväxling. Jag skulle iofs sakna en massa kryddtark asiatisk och mexikansk mat jag äter nu, men jag tror faktiskt jag hade klarat mig på recept från Rutiga resten av livet utan att bli totalt uttråkad om jag var tvungen!

 17. Oj, det ar ingen latt fraga att svara pa. Om det galler bakning sa skulle jag alltid valja ‘Tva Systrar Sota’. Nar det galler matlagning i ovrigt sa vete 17…

 18. Om JAG skulle bara ha en enda kokbok så skulle jag absolut välja ”Vår kokbok”. Där finns ALLT, både svensk husmanskost och mera exotiska maträtter.

 19. Jag måste säga att jag använder ingen kokbok just nu.. Behöver jag ett mattips eller ett bra recept så brukar jag kolla på din blogg. Här finns ju allt 🙂
  Din blogg är toppen! Jag gillar verkligen att du lägger upp många bilder också. Dessutom så är det lätt att söka i kategorierna du har. Jätte bra! Vem behöver kokböcker när du finns? 😉
  /Johanna

 20. Rutiga kokboken och Sju sorters kakor är de enda jag jag skulle sakna! Där finns alla grunder och alla vanliga rätter/kakor –
  all annan inspiration får jag från internets alla hörn och kanter 😀

 21. Wow, vilken imponerande samling. Hur länge har du samlat ? hur många har du ?
  jag måste också börja samla…..vilken skatt. Kan inte du skriva ned vilka böcker du har i din fina kokbokssamling ? jag är såååå nyfiken.
  /Marie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..