Varma mackor med god fyllning

Äntligen har det blivit lite ruskväder 🙂 Soliga höstdagar i all ära, men i bland är det ändå mysigast med riktigt ruskigt höstväder! Måste se till att köpa mer ved så vi kan elda i kaminen i kväll!

I går åt vi varma mackor till middag. Enkelt och alltid gott!! De här mackorna blir härligt krämiga och supergoda:

formbröd
majonnäs
dijonsenap
tomater
rökt skinka av god sort (gärna Lönneberga)
brieost
cheddar eller annan smakrik ost
salt & peppar

Bred ett rejält lager majonnäs på en brödskiva och sedan ett lager med dijonsenap. Lägg på en skiva skinka. Skär tomater si må bitar och strö över. Skär kanterna av brieosten och lägg på en rejäl bit. Riv eller hyvla cheddarost överst, salta & peppra. På med ett bröd till soml ock och lägg in i smörgåsgrillen tills osten smält och brödet fått fin färg. Såååååå gott!!

vmacka1

vvmacka2

vmacka3

vmacka4

Vad brukar ni ha i era varma mackor!!!???

Ser ni vad jag drack till?? 🙂 Julmust! Oh lord så gott det var och vilken julkänsla jag fick. Jag äääälskar julen och allt som hör där till och längtar mig blå!!!!

Och appropå jul så önskar jag mig verkligen verkligen en ny smörgåsgrill. Hör du det Tomten?! 😉 Jag har öppnat en flik här uppe som heter Önskelista där jag tänkte fylla på med saker jag önskar mig. Ni kan väl oxå lämna era tips där på köksgrejer, kokböcker, dukar, tallrikar, stekpannor etc som ni önskar er? Så kan vi inspireras och få tips av varandra, både på saker att önska sig eller ge bort!! Bara drygt 2 månader kvar nu till julafton, weeeeeee!!!! 😀

 1. Åh, varma mackor är ju så gott. Brukar köra med lite italienskt stuk på mina, skinka (gärna parma), tomat, mozzarella, bruschettakrydda. Brukar droppa på lite olivolja på ”locket” så blir det lite frasigt och gott.
  Ha en trevlig helg!

 2. Jag har ett annat tips! Jag gjorde din berömda kladdkaka förra helgen, men jag hade kvar lite pecannötter (sen jag gjorde din pecannötpaj :)) så jag slängde ner lite pecannötter i kladdkakan sen fick jag för mig att jag skulle skvätta ner lite kaffe i smeten också, så de gjorde jag. Det blev väldigt gott 🙂

 3. När dottern fyllde 3 bjöd vi på varma mackor gjorde i smörgåsgrillen. Min kära man testade att bre på lite pesto på några av dom och tjohoo! va gott det var, kanske inte så innovativt,men gott! :mrgreen:

 4. Åh, julmust! Älska älska älska!! Blev sååå sugen på det nu. 😆 Har faktiskt inte sett någon i affärerna här nere, men har iofs inte letat efter det heller.

 5. Är en julälskare av stora mått jag med – ännu mer sedan barnen kom 😛 Vi kör nedräkning inför julen för fullt och på fredagsmys menyn finns idag just julmust, åååååh så gott det är, som jag har längtat!!!

  Jag är helt oldschool när det gäller varma mackor – jag tycker de blir godast i ugnen 😳 och får ibland värsta suget efter veggomackor med burkmajs, skivade champinjorner på burk, skivad gul lök i tunna skivor, lite vitlökspulver & svartpeppar och mängder med god, stark ost och pizzakrydda/oregano på! Kan lova att det är otroligt mycket godare än vad det låter som!!! Jag är inte alls någon veggoälskare annars!

 6. Å herre gud, ha jag hittat nån som är lika galen i jul som jag 😛 Höll på trilla av stolen när jag såg julmusten, vart så sugen så jag höll på gå åt 😀
  På min varma macka ska det va ost (den godaste man vet), skinka, tomat, champinjoner och görna vitlöksost. Men en klassiker är en med ost, tonfisk, skinka, vitlök, lök….mums =)

  Kram!

 7. Vi brukar göra i ugnen och då har vi antingen köttfärs (som vi kryddar) tomater och smarrig ost på eller skinka, tomat och ost.

  Trevlig helg
  /Åsa

 8. Gudarns så gott det såg ut ! Lät som perfekta ingredienser, Osten ska vara smakrik, typ Västerbotten 🙂

  Har också börjat med Julmusten, det är ju så smaskens ! Tycker man lika gärna kan njuta i förväg för poff så är det över ! :p

  Hoppas ni får en fin helg !

 9. Åh, julmust! Det måste jag köpa när vi handlar nästa gång. Kan ju kanske funka som lite substitut till colan också, när man nu inte kan sova om man dricker det efter lunchtid…

  Jag brukar göra varma mackor i ugnen (eftersom jag oftast är för lat för att plocka fram smörgåsgrillen och göra rent den efteråt). Överbliven köttfärssås med tomater och ost på brukar bli väldigt gott!

 10. Åh, vad dina varma mackor ser goda ut! Jag brukar mest ha skinka och ost, ja, tråkigt, jag vet, men det är ofta ett säkert kort ju.
  Ibland har jag haft räkost också emellan och det är inte heller så dumt!Och någongång har jag haft överbliven tacoköttfärs men då har jag gjort mackorna i ugnen..

  Mums med julmust också! Det tycker jag också jättemycket om och det ska vara Apotekarnes…Annars kan det vara…. 😉

 11. :mrgreen: OHHHH, varma mackor och julmust 😛 Såååå gott. Jag brukar ha ketchup, ev. tacosås, kesella, mjukost eventuellt, skinka, tomat och lök 😀 MUMS <3 😀

 12. Nu kommer nog du/ni lyfta på ögonbrynet och tänka att denna tjejen är ju nog inte riktigt frisk 😆 för det gör ingen i min familj iaf… tycker jag är frisk alltså…. när jag säger att det enda jag vill ha på mina ”varma mackor” är MASSOR med smör!! Smör och inget annat…. MUMS!! *garvar* Jag ÄLSKAR smör och grädde hihi!

 13. Varma mackor med baconost, en brödskica med ett lager god ost sen baconmjukost på det och massa hackad purjolök och så ett lager ost en brödskiva in i smörgåsgrillen och mumsfilibabba säger vi då.

 14. Något som är svårt, men gott när man lyckas, är att knäcka ett helt ägg i mackan, salta och sedan köra i mackgrillen. Lyckas man få ägget sådär perfekt krämigt så blir det hur gott som helst. Ibland kan det dock bli för rinnigt eller för torrt.

  Annars är falukorv och ost en favorit också.

 15. Åh, jag älskar varma mackor! Jag brukar ha, skinka, ost, tomat och creme fraiche/gräddfil vad jag nu har hemma, så det blir lite krämigt!

 16. Men vad gott det lät med brieost i 🙂 Måste testas!
  Jag brukar ha i skinka och någon mjukost med mkt smak i 🙂
  Tomat och aromatkrydda. Mums!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..