Chokladkaka med kokostosca

Det här ska man egentligen göra i långpanna och skära fyrkanter av men jag testade att halvera receptet och gjorde en rund kaka i stället. Och det blev kanonbra!! Som en kladdig kladdkaka med gottigt täcke. Testa!!

Botten:

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör

Täcket:

40 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos

Vispa ägg & socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till bottenkakan. Häll i en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och grädda i mitten av ugnen 200 C, ca 15 minuter.

Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 minuter.

Låt kallna i kylskåp så blir den kladdig och god!!

koko1

koko2

koko3

koko4

assistent

Sötaste assistenten 🙂

 1. SUPERSÖT assistent!! 🙂 Vad härligt med hjälp! När jag var liten ville jag alltid hjälpa mamma när hon bakade. Dock så bestod ”hjälpandet” i konstant provsmakande.. Mmm!! 🙂

 2. Oh My God! Den där kakan ska jag baka det första jag gör när jag tycker att det är dags att unna mig något gott! Bra med halverat recept!

 3. Den kakan var det längesen jag gjorde, kladdkaka med kokostäcke kallar vi den här hemma. :mrgreen: Vilken söt liten assistent. Min dotter som är 3 älskar att hjälpa till när vi bakar, jag står för kakbakandet och mannen för brödbakandet…

 4. Oj va god den såg ut, farligt farligt.

  Ville bara säga att jag blir så väldigt inspirerad av din blogg och när jag nyss skrev en 2 veckors matsedel så består 5 av dagarna av dina recept. 🙂
  Och nu har jag precis nominerat dig oxå, lycka till.

 5. Ah! Vilken tur att kikade in! Den får bli den här bakar jag om två veckor då det är jag som ska bjuda mina kräsna och kritiska arbetskamrater på fredagsfika!
  Tusen tack! Kram!/Sommarfröken

 6. Gjorde kakan i går och min såg inte lika fin ut MEN… de som åt den sa att det var ljuvlig. De åt och njöt och Mmmmmm:ade…

 7. Nu har jag gjort kakan IGEN… ska ha den på en spakväll på jobbet i morgon. Och lägga på smeten gick perfekt denna gång men….. när den skulle in i ugnen med smeten på….sjönk ju allt ner i kakan som sist.Den blir ju god men inte alls lika fin……

 8. Ojojoj vad den var syndig o goood!
  Jag har länkat till dig från min blogg då jag tycker att din blogg är ett MÅSTE för alla som gillar att vara i köket, med barnen 😉 Hoppas det är ok!

  Mvh Linda

 9. Hej! jag älskar den här sidan, jag har provat att göra några av recepten härifrån. Blandannat så testade jag och min pojkvän att göra denna kaka, men det blev bara knas, all kokostosca hamnade i botten, och den blev hur platt och tunn som helst, jag vet inte vad vi kan ha gjort fel, men vi gjorde precis som i receptet.
  Men den blev ganska god ändå 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..