Chokladmousse med Baileys

Receptet på efterrätten hittade jag på expressen.se. Det blev gott, men personligen är jag inte jätteförtjust i så mörk choklad så nästa gång tar jag nog och blandar med en ljusare variant så blir det nog ännu godare. 🙂

4 port:
175 g mörk choklad, 70 %
3 msk florsocker
2 msk Baileys irish cream
1 äggula
2 dl vispgrädde

Garnering:
1 ,5 dl vispgrädde
1 msk Baileys irish cream
chokladdekorationer
några kumquats, skivade

1 Bryt chokladen i bitar och lägg den i en vid glasskål. Smält chokladen över en kastrull med kokande vatten eller ca 3 minuter i mikron på full effekt. Rör chokladen jämn.

Ta ett par skedar av den smälta chokladen och ringla till små chokladdekorationer på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna.

Tillsätt florsocker, Baileys irish cream och äggula till den smälta chokladen. Rör kraftigt i krämen och låt den svalna något.

Vispa grädden mjukt. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och rör kraftigt. Vänd ner resten av grädden och fördela sedan smeten i serveringsglas. Ställ i kylen en timme.

mouss1

Vispa grädden och tillsätt Baileys irish cream. Spritsa på chokladmoussen. Dekorera med chokladfigurer och kumquats.

mousse2

  1. mmmm Jag har både Baileys orginal, mint och karamell hemma undrar om det blir gott att göra olika lager.
    Kanske orginal med lite ljusare choklad och mint med mörk choklad, vad tror du?
    Är inte så jättehaj på det här men tycker att det är väldigt kul.

  2. Ja detta blir det garaterat till helgen. Jag älskar verkligen Baileys, det är min favoritlikör. Jag ska ta tipset till mig att göra det med lite ljusare choklad för jag är inte så förtjust i så där mörk choklad. Desto ljusare desto sötare. Och sött ska det vara.

  3. Åh, jag älskar Baileys. Har inte haft någon flaska hemma på länge men förra helgen överraskade sambon och kom hem med en så då måste jag ju definitivt testa detta till helgen. :mrgreen:

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..