Hemgjorda chicken nuggets med dippsåser

Gårdagens lunch blev en gammal klassiker som jag lagt upp förr. Men den tål att upprepas för det är så himla gott!! Hemgjorda chicken nuggets med basilikasås och aioli, mmmmmm. Till det åt jag en blandad sallad, annars kan man gärna ha ugnsbakade potatisklyftor och rotsaker till som oxå är gott att dippa i såserna!

4 port:
ca 500 g kycklingfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl finriven parmesan (på påse!)
1 tsk citronpeppar
1 krm salt
smör + olja att steka i

Basilikasås:
2 dl lätt creme fraiche
4 msk olja
1 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt

färdig aioli

Skär kycklingen i mindre bitar. Vispa ägget lätt med en gaffel. Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt. Doppa kycklingbitarna först i ägg och sen i ströbrödsblandningen. Stek bitarna i en blandning av smör och olja tills de får fin färg. Kontrollera så kycklingen är genomstekt.

Kör basilika, olja, creme fraiche och salt i en mixer alt använd en stavmixer.

Servera nuggetsen genast med dippsåserna till. GOTT!!!!!!

nuggi

Nån som gjort dessa eller har något annat gott nuggets-recept att tipsa om??

 1. Nigella gjorde så otroligt goda nuggets för några år sen:

  4 kycklingfiléer
  2 dl turkisk yoghurt
  150 gr salta kex
  50-100g fint riven parmesan
  peppar, ev salt

  Skär filéerna i lagom stoa bitar, hellre lite avlånga än fyrkantiga. Marinera i yoghurten och peppar, gärna några timmar. Krossa kexen och blanda med parmesanen. Vänd kycklingen i ost-kexblandningen och lägg på en plåt med bakpltspapper. In i ugnen i 225 grader tills de är gyllenbruna och kycklingen är klar!

 2. Båda dina och Sigrids nuggets lät himla goda. Syrrans ungar älskar nuggets så det här ska bjudas på nästa gång jag står för deras mat 🙂

 3. Men gud vad gott det såg ut! Jag har för mig att läste (kanske var det här?) att något utav texmex märkena hade en nuggets mix att rulla kycklingbitarna i. har letat den, men utan framgång. har du någon aning om vilken jag menar?

  annars ska jag lätt prova detta receptet!
  kram

 4. Vi käkade precis det här i söndags – och det låg i min matlåda idag 😛 !! Fast som sås hade vi OLW´s vitlöksdip och så klyftpotatis till!!! Barnens favorit – det var faktiskt 7-åringen som påminde mig om att det var längesedan vi åt dem!!

 5. Ja gud ja. Det där är min sons favoriträtt. Han är 8 år och när han får välja mat väljer han alltid nugget.s
  – det smakar inte alls som på McD, säger han. Myyycket godare.

  Vi brukar göra basilika såsen med vitlök i. Oxå gott.

 6. 😆 Hej,
  Älskar dessa chicken nuggets tillsammans med aioli. Prövade dem i vintras och igen fick vi ett favoritrecept. Tack för alla goda recept, som jag printar ut i parti och minut, och keep up the good work!

 7. Är himla gott att dubbelpanera och vänta i hackade cashewnötter istället för ströbröd 😀 sen är det en sås till nuggetsarna med honung, finhackat äpple, curry & creme fraiche som är jättegod 🙂

 8. Åh vad gott! Vi har alltid köpt Kronfågels nuggets och de är helt OK men det är ju godast att göra dem själv! Jag panerade fisk i småbitar idag på ungefär samma sätt…

 9. Ååh, vad gott! Något som också är riktigt gott (men inte såå nyttigt kanske) är friterad kyckling. paneringen kan man göra på sitt vanliga sätt – annars är det supergott att blanda ägg, olja, vitlök och massa kryddor, marinera kyckligen däri ett par timmar, sedan vända dem i mjöl + ströbröd eller krossade ostkex och sen fritera! Jag brukar göra kyckligen i småbitar så går det undan i kastrullen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..