Saffransbullar?

Jag är så suuuuugen på saffransbullar så jag smäller av!! Är det för tidigt eller får jag baka en omgång? Jag tänkte mig inte vanliga lussekatter (för det ÄR det faktiskt för tidigt för), men såna som ser ut som vanliga bullar med pärlsocker på, fast med saffran och russin i degen och mandelmassa i fyllningen?? De brukar nämligen ha sådana på 7 eleven och jag ääääääälskar dem. Men nu har jag ju flyttat till en stad som av nån konstig anledning inte har några 7eleven!!! Inte ens på shell-mackarna, där de ju i många städer har 7eleven som kiosk/affär. Eller finns det något i Örebro ni som vet?????

Nu är ju frågan då, ska jag eller ska jag inte??? :-D

0

0 reaktioner på “Saffransbullar?”

 • Amanda skriver:

  Själv bakade man lussekatter för snart 2 veckor sedan :roll:

 • Mona skriver:

  BAKA! Haha, jag var så otroligt sugen på lussebullar en sommar att jag bakade. Magen kontrollerar mig :-)

 • Caroline skriver:

  Haha need you ask? :lol: Klart du ska göra! ;)

 • Birgitta Regander skriver:

  Hej!

  Jag brukar göra ett recept på lussemuffins på arlas hemsida.
  Om du går in på http://www.arla.se och söker på lussemuffins så ser du receptet där!
  Jag är inte överförtjust i saffran, men de bullarna är goda!
  Däremot testade jag nya Ballerina med pepparkaka och de var goda!
  KRAM
  Birgitta

 • Malin skriver:

  Åhhh! Mer än jag som längtar efter dessa godbitar!
  Gud, jag vavr sååå nära att göra en sats igår men höll mig till kanelbullar. Vi har inplanerat lussebak den 21 novemeber, ska se om jag kan hålla mig tills dess :roll:

 • Anna skriver:

  Åh, dom bullarna ( saffransbullar ) är ju bara så himlars goda :!:

  På ICA brukar dom göra såna, men då är det ju sånt här ” bake of ” bröd. Men dom är goda dom med.

  // Anna

 • Malin skriver:

  Det finns 7 eleven i kumla (shell) vet att det finns i askersund med (shell) .. Är du säker på att det inte finns i örebro? Sök och kolla=)

 • Lina skriver:

  Bakabakabaka! :D

 • Isabella skriver:

  Baka på bara. Vad gott det verkar med vit choklad i Agnetha. Det måste jag nog absolut testa.

 • Liiiiille Niiiiiclas skriver:

  Att äta lussebullar i Oktober är helgerån. Sen att man kallar dom för saffrans bullar gör ingen skillnad. Vad härnäst ? Äta julskinka på midsommar. Saken lilla qsin är att vissa sakar ska man spara, annars kommer det ta bort stämningen lagom till jul.
  Baka nåt annat är mitt förslag.

 • Agnetha skriver:

  Ja men visst kan du baka saffransbullar men kanske inte lussebullar som du säger. Det kanske är en aning för tidigt. Man kan ta hackad vit choklad också istället för mandelmassa. Gott!

 • Malin skriver:

  Själv har jag hunnit dricka både glögg och vi har ätit en hel (!) Julskinka hemma hos oss… (fast i affärn heter det helgskinka förstås…) Så i min värld är det helt okej att baka saffransbullar. :grin:

 • Zandra skriver:

  Klart du ska baka bullarna :) Om inte annat så är jag sugen på receptet :)

 • Emma skriver:

  Oh ja! Saffran, jul, pepparkakor…Åååhh… Baka på! Jag har redan gjort första omgången pepparkakor… :oops:

 • Matilda skriver:

  Finns inte 7eleven på Ekersgatan kvar? Det fanns en i hörnet vid parken om jag inte minns fel, men nu är det ju snart 10 år sen jag bodde i stan, så det kan ju ha ändrats…

 • Sommarfröken skriver:

  Kan det någonsin vara fel :wink: :smile: ?! /Sommarfröken

 • Anna-Karin skriver:

  Självklart ska du baka om du är sugen. Det hinner ju bli ett litet uppehåll innan det är dags att baka dom igen. :smile:

 • Karoleen skriver:

  Tycker du absolut ska baka. Jag burkar baka saffransbullar, bara runda bollar med pärlsocker på när jag blir sugen. Antar att du kan ha både russin och mandel i dem också – jag gillar inte det så jag skippar alltid det.

  =) Lycka till!

 • Helena skriver:

  BAKA!!!
  Jag vet precis vilka bullar du menar, jag älskar dessa!! Jag brukar vänta till i december med att baka dessa, men det vette tusan om jag inte tjuvstartar jag också och bakar dem till helgen för de är så goda!

 • Helena skriver:

  Jag tycker att du ska göra dem! har själv gått och varit sugen på sådana ett tag, tycker inte att man måste hålla på tidgränserna alltför hårt:)!

 • Annica skriver:

  Eller så gör du saffranspanncotta. Det är så gott!

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen