Saffransbullar?

Jag är så suuuuugen på saffransbullar så jag smäller av!! Är det för tidigt eller får jag baka en omgång? Jag tänkte mig inte vanliga lussekatter (för det ÄR det faktiskt för tidigt för), men såna som ser ut som vanliga bullar med pärlsocker på, fast med saffran och russin i degen och mandelmassa i fyllningen?? De brukar nämligen ha sådana på 7 eleven och jag ääääääälskar dem. Men nu har jag ju flyttat till en stad som av nån konstig anledning inte har några 7eleven!!! Inte ens på shell-mackarna, där de ju i många städer har 7eleven som kiosk/affär. Eller finns det något i Örebro ni som vet?????

Nu är ju frågan då, ska jag eller ska jag inte??? 😀

 1. Jag tycker att du ska göra dem! har själv gått och varit sugen på sådana ett tag, tycker inte att man måste hålla på tidgränserna alltför hårt:)!

 2. BAKA!!!
  Jag vet precis vilka bullar du menar, jag älskar dessa!! Jag brukar vänta till i december med att baka dessa, men det vette tusan om jag inte tjuvstartar jag också och bakar dem till helgen för de är så goda!

 3. Tycker du absolut ska baka. Jag burkar baka saffransbullar, bara runda bollar med pärlsocker på när jag blir sugen. Antar att du kan ha både russin och mandel i dem också – jag gillar inte det så jag skippar alltid det.

  =) Lycka till!

 4. Självklart ska du baka om du är sugen. Det hinner ju bli ett litet uppehåll innan det är dags att baka dom igen. 🙂

 5. Finns inte 7eleven på Ekersgatan kvar? Det fanns en i hörnet vid parken om jag inte minns fel, men nu är det ju snart 10 år sen jag bodde i stan, så det kan ju ha ändrats…

 6. Själv har jag hunnit dricka både glögg och vi har ätit en hel (!) Julskinka hemma hos oss… (fast i affärn heter det helgskinka förstås…) Så i min värld är det helt okej att baka saffransbullar. 😀

 7. Ja men visst kan du baka saffransbullar men kanske inte lussebullar som du säger. Det kanske är en aning för tidigt. Man kan ta hackad vit choklad också istället för mandelmassa. Gott!

 8. Att äta lussebullar i Oktober är helgerån. Sen att man kallar dom för saffrans bullar gör ingen skillnad. Vad härnäst ? Äta julskinka på midsommar. Saken lilla qsin är att vissa sakar ska man spara, annars kommer det ta bort stämningen lagom till jul.
  Baka nåt annat är mitt förslag.

 9. Det finns 7 eleven i kumla (shell) vet att det finns i askersund med (shell) .. Är du säker på att det inte finns i örebro? Sök och kolla=)

 10. Åh, dom bullarna ( saffransbullar ) är ju bara så himlars goda ❗

  På ICA brukar dom göra såna, men då är det ju sånt här ” bake of ” bröd. Men dom är goda dom med.

  // Anna

 11. Åhhh! Mer än jag som längtar efter dessa godbitar!
  Gud, jag vavr sååå nära att göra en sats igår men höll mig till kanelbullar. Vi har inplanerat lussebak den 21 novemeber, ska se om jag kan hålla mig tills dess 🙄

 12. Hej!

  Jag brukar göra ett recept på lussemuffins på arlas hemsida.
  Om du går in på http://www.arla.se och söker på lussemuffins så ser du receptet där!
  Jag är inte överförtjust i saffran, men de bullarna är goda!
  Däremot testade jag nya Ballerina med pepparkaka och de var goda!
  KRAM
  Birgitta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..