Kunde inte låta bli ;)

Nä, såklart jag inte kunde låta bli 🙂 Och vet ni, de blev så sjuuuukt goda så jag smällde i mig så många i går kväll så jag fick magknip! Men det var det värt 😉 Och det luktade sååååå gott i hela huset av nybakade saffransbullar. Gud vad jag längtar till jul nu!!! Eller ja 1:a advent är ju redan den 29:e nov och då brakar det loss här hemma kan jag lova. Då ska julpyntet upp och glöggen korkas upp! Någon som hunnit testa Blossas -09 ännu?? Eller iallafall köpt den? De brukar ju gå åt som smör så det är väl bäst man köper på sig ett par flaskor innan de tar slut..

saff6

Jag önskar er en skön freeeedag och helg! Och så vill jag passa på att TACKA alla härliga läsare som kommer med så uppmuntrande kommentarer och mail. Ni som delar med er av era egna favoritrecept och middagstips. Ni som berättar om recepten ni testat här och låter mig få veta hur uppskattade middagar och fika ni bjudit på med inspiration härifrån. Ni som lämnar en hälsning då och då. Ni som tycker till om bilderna och recepten. Ni som efterfrågar, tackar, tipsar och peppar. Ni är GULD värda!!! Det är sååå kul att höra i från er och få veta vilka ni är.

En STOR KRAM till er allihopa därute!! Och fortsätt så, så fortsätter jag 😉

ps) receptet på bullarna kommer såklart!

 1. Nu vet jag vad jag ska sysselsätta mig med idag 🙂 , ser underbart gott ut.
  Är det en vanlig bulldeg med saffran du gjort?

  Trevlig helg!!

 2. Det är så fantastiskt fina bilder så allt du lagar eller bakar ser så otroligt gott ut! Trevlig helg till dig med!

 3. mumma, även om vi klarar oss utan saffran i detta hemmet;-)
  Jag tror att blossa-09 inte kommer att finnas mer än i beställningssortimentet vad jag har hört. Att de inte blev så nöjda med den och ”vågar” inte ta hem den. Men kolla på systemets hemsida.

  Kramkram

 4. Jag längtar också enormt mycket till alla godsaker som kommer i och med julen men har lyckats hålla båda lusten och fingrarna i styr. Men nu blir det svårt må jag lova när jag ser dina goda saffransbullar… Jag VILL också ha!

  Ha en fin helg,
  Nadja

 5. Jag har också hört att årgångsglöggen i år enbart kommer att finnas i beställningssortimentet för att de inte var så nöjda med den, men jag kommer nog att köpa några flaskor. Det hör helt enkelt till 🙂
  Jag är ju ingen bagare, blir inte så ofta att man bakar när man bor själv helt enkelt, men jag ska definitivt testa dina vaniljbullar när jag fyller år för då ska det firas både på den här sidan vattnet och hemma på Åland. Och mamma har ju stort kök och bra köksassistent, så då blir det bullar minsann 🙂

 6. Jag köpte blossa 09 förra fredagen fick panik då jag fick reda på att den redan var ute. Så jag gick till sytemet och hoppades att det fanns kvar. När jag kom in frågade jag har ni någon blossa 09 kvar? Hon i kassan sa till mig såklart att det finns kvar och tyckte nog att jag var lite underlig. Men alla andra år har de ju gott åt samma dag nästan som den har släppts. Men nu står de i hyllan i allafall, tänkte nog nästan ta och provtesta den ikväll för om den är god kan man ju köpa en till eftersom det ändå inte verkar vara någon vidare åtgång på dem 😉
  Förresten hur kan du få så fina matbilder vad har du för kamera, när jag tar bilder på allt jag gör så blir de inte bra, det ser inte lika gott ur som allt du tar bilder på.
  Igår gjorde jag chokladkakan med kokostosca och oj oj vad den var god mums.

 7. Guuud vad smarriga de ser ut. Det är inte bara jag som har längtat efter att få baka dem. De är supergoda. Du måst skriva in receptet.

  Jag blir så inspirerad av dina recept och bilder.
  Får man fråga vad du jobbar med?

  JAg ska åka till Örebro på besök om två veckor,har du ngt tips på en bra restaurang där som har god mat?

 8. Men åh, vad gott… Jag älskar verkligen dessa bullar och gör dem massvis till julen, gillar dem mer än vanliga lussekatter.. Fast jag brukar ha vanliga ”vaniljsmet” i och det blir ju toppen! Ser fram emot ditt recept! MVH Malin

 9. Hej,
  Tänk på att glöggen finns i beställningssortimentet, och man har kunnat beställa den sedan i september och leveranserna började nu i oktober. Kan tipsa om det i år kommer att finnas två nya lättglöggsvarianter från blossa en med apelsin och en med lingon och de kommer att säljas i daglivaruhandeln….de verkar spännande så jag skall nog testa när de kommer ut.
  Tack för en superbra sida…kollar den flera gånger i veckan och någon ny kokbok behöver ja inte köpa, här finns ju allt till fest, vardags, fika ju name it!
  Tusen tack!
  Hälsningar Pernilla

 10. Åh detta inlägget blev jag alldeles glad och varm i hela kroppen av 😛 Vet inte om du sett det men jag lämnade en kommentar på ditt inlägg om bearnaisesås igår där jag skrev att min sås inte alls blev bra och fick en bismak av äggvita 😆 Vet inte om det är mina smaklökar det är fel på men när min sambo kom hem så bad jag honom smaka och han fattade inte vad jag ”dillade” om… den smakade ju som ”riktig” bearnaise skulle. Han hade köpt med sig den extrakryddade bearnaisespulversåsen hem 😯 (Blå band) som jag oxå gjorde men när jag smakade den så kände faktiskt oxå jag skillnaden på den köpta och min hemgjorda 😀 så summa summaruma eller hur man nu säger så vart det inget fel på den jag gjorde. Antagligen har jag av misstag använt mig av saltat smör samtidigt som jag extrasaltat 😎 Men det där med äggvitan övergår fortfarande mitt förstånd hahaha.

  Ha en härlig helg!! Kram!!

  DS/ Idag ska jag testa dina vaniljbullar och KANSKE även nåt med saffran… hittade nämligen ett paket saffran i skafferiet igår! 😀 /DS

 11. De sa bara beställningssortimet – men eftersom att så många har förbeställt, så finns det nu på bolaget oxå… men sen är ju frågan hur länge det räcker där!! Jag har 5 flaskor hemma och en kommer att gå åt imorgon!! =)

 12. Jag korkade upp Blossa ’09 igår!! syrran var på besök så rätt som det var satt vi där och glöggade! Jag tyckte den var jättegod!!!

 13. DU ÄR FARLIG! Haha 😀 min mage är arg på dig som gör mig så otroligt sugen och hungrig varje gång jag besöker din sida. Det är orättvist! Du är verkligen en inspiration 😆 blir alltid lika glad (och hungrig) av att besöka din sida 🙂

  ha en bra helg!

 14. ÅÅ så gott ,

  Jag har köpt och korkat upp blossa 09 och den finns visst att köpa på bolaget !! Förrut så kunde man förhandsboka den på blossa och så skulle man få ett sms när den fanns på bolaget att hämta fram till 1 oktober då den släpptes för försäkjning ..

  Jag tycker den var jättegod och framför allt med pepparkakor ….

  Så det bara att kila ner och köpa några flaskor , jag har redan ca 10 flaskor i matkällaren men jag ska nog införskaffa några till , det är ju en sån himlans bra gåbort flaska att ha med sig !!

  Ha en skön helg !!

  // Anna

 15. Ha en bra helg!!:) Ser fram emot receptet på dessa! Är sjukt sugen på lussekatter men det får vänta… Kika gärna in på min blogg för fredagens lilla dessert:)

 16. Håhå, så smaskigt! Jag brukar ha flagad mandel på saffransbullarna i stället för pärlsocker, men ska nog prova några med pärlsocker i år för det såg så gott ut.

  Blossas 09:a står i några exemplar i källaren och bara väntar på första julmyset. Snart snaaaaart är det dags! Du kanske kan tipsa om några bra tilltugg till glöggen när det börjar närma sig?
  Kram och trevlig helg!

 17. Åhh, vad gott jag längtar till 1:a advent då är det dags för årets första julmust och saffransbullar, vill vekligen ha en ”gräns” för när allt börjar, för blir så trött på att julen redan börjar i sep i affärerna.

  Jag har köpt Blossa men väntar tills det blir advent innan vi provsmakar.

  Ngt som är gott är att göra lussebullar med mandelmassa inuti och sedan socker på precis som ”sockerbullar/solskensbullar”men med mandelmassa istället frö vaniljkräm, blir gudomligt goda.
  Trevlig helg!
  Kram

 18. Ååååå nu fick du mig att längta till julen något extra! Jag brukar vara ute väldigt god tid med julmusik, glögg, pynt , julbak & allt annat som hör julen till men försöker hålla mig till första advent! Men jag måste erkänna att jag redan nu lyssnar på julmusik lite då & då i smyg… 😉
  Bullarna ser jättegoda ut & dem ska jag absolut pröva…har du något bra recept på lussebullar??? Kram Eva & hoppas ni har en mysig fredag! 😛

 19. Ååhh va fruktansvärt avundsjuk jag blir.j.ag vill oxå äta saffransbullar. Finns inge godare ju.
  Jag städade frysen idag och hittade en hel påse med lussebullar som jag sprättade upp och luktade på dem..eftersom jag inte får äta dem. Min man sa att det är bara att slänga dem..trodde jag skulle börja gråta när de landade i soppåsen..man slänger inte saffransbullar!! 😥
  Ät en åt mig oxå..de ser jättegoda ut. 🙂

 20. Såklart vi peppar och kommenterar, vi uppskattar ju din blogg, du inspirerar till bakning och matlagning, tror aldrig jag testat ett av dina recept utan att bli nöjd, ofta mer än nöjd.

  Jag väntar bara på din första kokbok, när kommer den?! för du måste väl ha sådana planer… Håller tummarna och kommer garanterat bli en av de första som köper den …den dagen….

  Trevlig helg /Åsa

 21. Jag ‘r vansinnigt fortjust i din sida. Kan inte bestamma mig for om jag ska baka med saffrane lelr bara vanilj. >/(

 22. Ikväll testade vi glöggen och den var jätte god tyckte jag. Clementinsmaken kom i efterhand. Till glöggen hade vi ju då inte pepparkakor, det är ju lite tidigt, men jag köpte den nya marabouchokladen på ica.
  Marabou vinter med smak av kanel, nejlikor, peppar, ingefära, kardemumma. Ja och det är ju som pepparkakor men fast choklad. Den var jätte god till glöggen bara så ni vet.

  Jag tror att glöggen kan var god kall också 🙂

 23. Hej! Jag kände att det var dax att tacka dig för all inspiration du gett mig i min matlagning! Älskar din mattblogg och tycker att du är helt otroligt duktig. Många kramar/mirre

 24. Åh, kom på att jag måste fråga dig en grej! Tänkte testa dina kärleksmums och undrar hur stor långpanna jag ska använda. Bakning har inte varit min starka sida (mat kan jag dock 😆 ) och har aldrig riktigt förstått vad kockar m.m. menar med långpanna, finns det något universalt mått på det? Hahahaha! Känner mig dum som frågar som sagt… men för att följa ditt recept, hur stor långpanna ska man använda? 😀

 25. Vi tjuvstartade med glögg i början av veckan, en jag fick i julklapp förra året med smak av saffran och apelsin..och den var så god så kunde lätt ha druckit massvis av den 😀 …hoppas på att hitta den iår med 🙂

  Bullarna såg ruskigt goda ut!!

  Kram

 26. Tack själv! 🙂

  Bilden på bullen triggar mitt sug rätt friskt 🙂 Jag har inget gott hemma i skåpen så jag får försöka stilla suget genom att kika på alla bilder överallt 🙂

 27. Saffransbullar går VERKLIGEN inte av för hackor. Sjukt gott! Men det är inget jag kan äta.. buhuuu. jag har 4 dagar kvar av min pulverdiet och det är sååå tråkigt.

 28. Kiviks kommer glöggen ifrån, det var visst äppelglögg med smak av apelsin och saffran 🙂

  ”I Kiviks Äppelglögg med apelsin och saffran utgörs basen naturligtvis av äpplen, som smaksatts med de traditionella glöggkryddorna. På toppen har vi lagt toner av apelsin och saffran, som ger en balanserad harmoni och en spännande smakkombination i glöggsammanhang.
  Kiviks Äppelglögg passar att serveras såväl rykande het med traditionella glöggtillbehör, som väl kyld.”

 29. Jag beställde på blossas hemsida…Och har ej korkat upp ännu…Har köpt något som heter Varm och Kall eller om det nu var tvärs om 🙂 Smakar som ”äppelkaka” Drack den varm

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..