Lax i krämig vitlökssås med mangosalsa

På tal om lättlagat så kommer här en god lax som vi gjorde i går. Hur enkelt som helst och perfekt till vardags när man inte hinner eller orkar greja för mkt i köket men ändå vill äta GOTT.

4port:
4 laxfiléer
1 burk cantadou vitlök & örter (färskost)
3 dl grädde
salt & citronpeppar
handskalade räkor på burk (alt skala egna. köp under inga omständigheter färdigskalade frysta eller små inlagda räkor -det är inte gott!)

Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna.

ax1

Blanda i ordning salsan:

1 avocado
1 mango
körsbärstomater
1-2 schalottenlökar
1/2 lime
salt
socker

Skär avocado och mango i bitar. Halvera tomaterna. Finhacka löken. Blanda allt detta i en skål. Pressa över lime och smaksätt med en nypa salt och socker. blanda runt försiktigt och låt stå och dra en stund i kylskåp.

ax2

Servera vitlökslaxen med ris (om så önskas) och salsa. Gottgottigottgott!!

ax3

 1. Slurp vad gott det såg ut!
  Måste bara säga att jag gjorde ju dina bullar häromdagen och MY GOD vad goda dem blev! jag har aldrig bakat bullar förut så de vart inte så snygga..*harkel* men smaken var gudomlig! Dock dubblade jag receptet och det blev liiiite väl mycket det för kitchenaiden så den jäste över på bänken milt uttryckt, hehe…
  Använde bara rörsocker och precis som du skrev så smakar de karamelligt!

  Men nu var det ju inte det jag skulle skriva (egentligen) utan jag skulle tacka för tipset om att ha papaya i sallad! Gjorde en supergod papayasallad till de asiatiska laxbiffarn (som det finns recept på i min blogg nu) och det passade perfekt.
  Jag gillar din blogg så mycket! Otroligt inspirerande!
  Kram Erica

 2. så gott, måste vi prova! jag älskar lax och provar alltid dina lax recept! Gjorde dina saffrans bullar i helgen och dem blev jätte goda! Du borde ge ut en egen kokbok! Jag hade lätt köpt den! känner för att baka idag igen så jag ska spana in dina bakrecept här på bloggen!! 🙂

 3. Lax är inte dumt och vitlök är aldrig fel så detta skall provas. Blev bjuden på en liknande laxrätt av min kompis fast med ädelostsås. Blada matlagningsgrädde med en krämig ädelostsås och häll över laxfiléerna och grädda i ugnen. Serveras födelaktigt med kokt broccoli. Ha det gott!

 4. Denna lax står just nu i ugnen och gottar sig :mrgreen: Men jag köpte philiadelphiaost istället för Cantadou men tror inte att det spelar så stor roll 😀 Toppade även med lite västerbottenost! Ska servera med tomat och löksallad till! Du är verkligen en inspirationskälla och verkar vara en otroligt härlig person! Har röstat på dig – keep up the good work!

 5. Det här var supergott! Sonen sa att han kunde tänka sig att att äta det varje dag så det var ett gott betyg om något!
  Jag ska kanske tillägga att sambon hade i lite chilisås också, för han gillar inte att följa recept till punkt och pricka 😆

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..