Vitchokladmousse

Blev en chokladmousse till dessert i dag igen. En med vit choklad och kesella i (recept från arla.se) och blåbär och riven choklad som topping.

4 port:
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 äggula
1 dl kesella

Smält chokladen i vattenbad. (Vit choklad är lite känslig så det är lätt att bränna sönder den om man smälter i micron!). Rör ner äggulan och vispa kraftigt. Tillsätt kesellan. Vispa grädden (som ska vara ganska lös, annars blir moussen lätt grynig) och rör ner den i chokladsmeten.

vitm1

Häll upp moussen i portionsskålar och ställ kallt 1 timme. garnera med bär och riven vit choklad. Mmmmm!!

vitm

Nästa gång ska jag testa med lite citron i som ni tipsade om!!

 1. Å, jag ääälskar vitchoklad mousse, just denna från arla. Jag brukar ha blåbär och hallon som garnering. Mums!! Har du provat arlas cookiemousse? Jag brukar hacka marabou mint överst som garnering och skippa nötterna i. Den är inte dum vill jag lova 😀 . Läste om dig i tidningen idag (vilken fin bild på dig) hoppas nu att du vinner! Måste vara fantastisk att vara kompis med dig och bli bjuden på dina middagar, för att inte tala om din kille och lilla söta Olivia… Har en lten fråga, gör du veckoplanering på vad ni ska äta för mat eller är det stundens infall?

 2. På nyårsafton så gjorde jag också den vita chokladmoussen. Den är så enkel och god.
  Däremot så serverade jag den vita i små glas och sedan hällde jag på Monica Ahlbergs chokladkräm ovanpå. Så det blev hälften vit chokladmousse och hälften chokladkräm i glasen. Sedan toppade jag det hela med limemarinerade hallon.
  Det blev supergott och alla slickade sina glas!
  http://www.recept.nu hittar du Monica och hennes recept!
  Annars så är receptet detta:

  Chokladkräm 4-6p

  3 dl vispgrädde
  200 g mörk choklad
  1 äggula
  1.5 msk smör
  2 tsk vaniljsocker
  2-3 msk mörk rom/bailey´s(jag själv lagt till)

  Värm grädden och låt koka ngn minut. Tag av den från värmen och bryt ner chokladen i den. Rör så det smälter och blir en slät kräm. Rör kraftigt ner äggulan och sedan smör, vaniljsocker och romen. Rör det slätt och häll upp i glasen. Plasta in dem och ställ kallt minst 1 timme..gör gärna det på morgonen den dagen du ska ha det på kvällen. Servera med lime-marinerade hallon!

  Kram
  Birgitta Regander, Hörby

 3. tänkte göra den här ikväll, men måste man ha kesella? Såg att man inte behövde det till den mörka chokladmoussen nämligen (noll koll 😕 ) 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..