Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyyyyys (tral la la laaa)

Vaknade av en stor blöt puss mitt på munnen av gosetrollet 🙂 Vilken start på dagen! Olivia och jag är hemma i dag så nu ska jag städa huset fredagsfint. Färska blommor är inhandlade, Olivia sitter och fikar framför barnkanalen och jag ska först bläddra lite i min nya kokbok ” 1 smet, 100 muffins” som jag hittade på ica för 69 kr.

Men allra först ska jag baka russinkakor 🙂

fika1

fika2

fika3

I eftermiddag kommer kompisar på lek och fika (recept på sockerbullarna kommer strax, de blev såååå goda!!), och Micke slutar redan vid lunch. Och i kväll, då blir det fredagsmyyyyyyyyys med god mat framför Idol som vanligt. I love fredagar!!

Då är ju bara frågan vad man ska äta, vad äter ni i kväll???!

 1. Här blir det spagetti o köttfärssås..för barnen ska ha filmkväll för några kompisar ikväll! De ska käka, se på film o frossa i snax!
  Sen ska det saneras och tittas på idol m god ostbricka 😀
  Ha det så bra!
  Kram
  Birgitta Regander i Hörby, Skåne

 2. God förmiddag. Här städas det också och blir helgfint. Ska testa dina mazariner om en liten stund. Till middag ikväll blir det hel kyckling i ugn, din gudagoda sås och klyftpotatis till. Alltid lika roligt att kolla din blogg. Tack för många bra tips 🙂

 3. Hej! Vad gullig hon är Oliven 🙂 .
  Jag blev väldigt sugen på potatisgratäng igår, så det får blir det med oxfilé till och så någon god sås.
  Trevlig helg!

 4. jag har verkligen ingen aning om vad vi ska ha ikväll. har ingen lust att åka o handla så få se vad man kan svänga ihop av det som finns här hemma.
  håller också på att fredagsstäda och göra fint så man bara kan sitta o myyysa hela kvällen. åh älskar fredagar!
  trevlig helg!
  kram ida

 5. Jag har lovat barnen hemmaburgare. Mindre roligt men helt okej. Igår fick jag till helt fantastiskt goda lövbiffrullader. Först bredde jag på philadelfiaost. Sen en röra med tomatpuré, hackad röd lök och ädelost. Mums!

 6. Va mysigt det låter 🙂 Min man slutar ochså vid lunch idag så idag ska vi äta lunch tillsammans hemma hela familjen riktigt lyxigt faktiskt på en vardag :mrgreen: . Mannenb har ”beställt”tacopaj, så nu står det en i ugnen och gottar till sig…
  Ikväll ska vi på kalas till mannens lillebror, och jag har fått förhandsinfo att det blir kycklinggryta m.ris,sedan rice crispise tårta till efterrätt, GOTT!!!

 7. Älskar fredagar! Slutar tidigt på jobbet, iväg och handla lite mumsiga saker, hem, ta det lugnt, nåt gott att dricka, mysa i soffan. Bästa dagen på hela veckan!

  Din matblogg inspirerar mej varje dag, du får allt att se så gott och ändå lätt ut. Är du utbildad kock, eller vad arbetar du med?

  Ska göra de där dammsugarna i morgon. 😉

 8. Nice med puss! Själv fick man ett argt vrål en halvtimme innan klockan ringde. Tjohoo! 😕
  Iaf ska vi äta grön thaicurry med fisk ikväll. Som vanligt finns receptet på regnetsmat-bloggen. Jag tänkte också pröva någon sorts parmesankex som jag såg i SVD. Rcept kommer i min blogg!

 9. Fler än jag som känner att energin tryter lite smått såhär på fredagskvällen? Så ikväll blir det inget avancerat till mat, köpt hem mozarellaost, skinka, basilikatomatsås färdig på burk samt färsk pasta.
  Sen brukar vi skära pastabitarna i lagom storlek och lägga en skiva skinka/mozarella på bitarna och sedan rulla ihop och lägga i en form, sen tomatsåsen över och ost.

  Barnsligt enkelt!
  =)
  Trevlig helg alla!

 10. Jag har jobbat natt så jag ville ha nåt enkelt och nåt som gick fort, så jag gjorde amerikanska pannkakor.
  Sambon ville ha vanliga pannkakor men det tar sån tid att göra, tycker jag, så det blev amerikanska istället men det blev jättegott!
  Kanske inte en riktig fredagsmiddag men…
  MEN imorgon blir det tacos, det har jag bestämt sedan länge.

  Ha en härlig helg!

 11. Aww på tredje bilden ser det ut som lilla O sitter och tänker lite granna… 😆 så gulligt det ser ut! Var det ICA Maxi du hittade den på?? Ooo då kanske dom har det här oxå (i Malmö) Måste kolla. Brukar fastna i deras kokbokeavdelning var gång man är där hehe.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..