Russinkakor

Sådär ja, sitter och knaprar på rykande färska russinkakor med ett stort glas mjölk till. Mmmmmm! Tack Sofia för receptet!

russin

ca 30 st:
200 g smör
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl russin

Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver och russin. Rulla kulor av degen och lägg på plåt. Tryck till lite försiktigt på varje kula. Grädda ca 8 min i 175 C. Låt svalna på plåten. Lätt som en plätt!!

De blev jättegoda, älskar smaken!!, MEN de blev nästan för spröda (de går nästan sönder när man tar i dem). Nu bakade jag med varmluftssymbolen i ugnen, det kanske jag inte skulle gjort? Har inte lärt mig den här nya ugnen än!! Ska man använda över/under-värme symbolen när man bakar småkakor?? Nån som vet? Hur gör ni som bakar i varmluftsugn, vilka symboler använder ni till vad?? Tacksam för tips!!!

Uppdaterat: Efter en natt i kylen så blev de genast segare och ännu godare!!

0

16 reaktioner på “Russinkakor”

 • Knaslundskan skriver:

  I mitt föräldrahem kallar vi dessa för grodkakor då russinen ser ut som grodögon som sticker upp ovanför vattenytan 😃

 • Tess skriver:

  Hejsan!

  Jo ugnen ska vara aningen lägre temp. på när man använder varmluften. Och såvitt jag förstått av mammas ugn så använder man sig ender av över/undervärme precis som vanligt ELLER varmluft. Tror inte de går samtidigt…
  Jag tycker allt blir lika bra vilket man än väljer :smile:

 • Sofia skriver:

  Hihi, NU förstår jag varför jag hade så många besökare igår :)
  Jag förvarar mina kakor i kylen. Där blir de sega och goda :) Kram.

 • gotti skriver:

  Om man har ugnen på varmluft ska man sätta den på ca 25 grader lägre temperatur än vad det skulle varit annars.
  Det är enda jag vet. Men klurigt är det, håller med.

  Skulle vara grymt om du berättar om vilken kamera du använder, jättefina bilder!

  Tack för en bra blogg!

 • Daniel skriver:

  Fina kakor ha en bra helg mvh Daniel

 • Caroline skriver:

  Hehe ja, då undrar jag oxå då om alla kakorna verkligen går åt hos er? Själv ÄLSKAR jag att baka och bara GILLAR att laga mat så här blir det ofta bak och då jag inte ska äta sånt så får jag ge till mina kära mor som inte heller hon ska äta sånt men som gör det ändå :lol: Mina syskon får oxå en massa för annars hade jag säkert vägt över 200 nu :)

 • Kryddburken skriver:

  Såna kakor bakade alltid min farmor Eva-Maj när jag var liten! Ja, hon bakar dom än idag! Dom är försvinnande goda till ett stort glas iskall mjölk! :)

 • Paulina,Benjamin & Nathanael skriver:

  Angående ugn så tycker jag att när jag använder varmluft vilket står på många bakrecept att man ska göra,jag tycker det blir torrt med varmluft, mycket godare med vanlig över under värme!

 • Paulina,Benjamin & Nathanael skriver:

  Åh vad goda de ser ut, fast jag är inget fan av russin undra om man kan stoppa i hackad choklad istället? :roll:

  Happy Halloween :) Ska ni på någon halloween fest i helgen? Vi åker som vanligt till mina föräldrar på halloween fest. David och jag ska vara Bond/Bondbrud (lite snällt med tanke på barnen) Benjamin ska vara spindelmannen och Nathanael ska vara trollkar :)

  Stor kram på er och trevlig helg :)

  Älskar denna sida med alla recept :)

 • Hedvig skriver:

  Hej! Läser ofta din blogg och tycker den är väldigt trevlig och mysig :) Keep up the good work!
  Jag undrar hur du gör för att hålla dig i form? Tränar du och i så fall vad, och hur ofta? Eller har du speciella restrektioner med gosakerna du bakar? Typ, får ta max åtta kakor eller liknande?
  Varma hälsningar!

 • Mona skriver:

  Hahaha, undrar hur du kan vara så smal och fin med allt gott du bakar ;) du är en perfekt mamma iaf! Min mamma var aldrig bra på att baka (dock på att laga mat!) och jag ville alltid ha en mamma som bakar massa gott :P

 • OJ vad mycket du hunnit blogga sen sist jag kikade in. KUL!

  Massa rolig inspiration!
  Idag ska jag prova att göra rotsakschips i ugnen, och i helgen blir det halloweenkalas med labantema för barnen…bloggar såklart om det=)

  Ska bli kul att kika in här sen och se om dte finns lite halloween inspiration!

  kram Erica

 • Evelina skriver:

  Hinner du äta upp alla kakor du bakar :) haha, jag har bullar i frysen som jag bakade för 3 månader sen :)

 • Birgitta Regander skriver:

  Det är bästa är nog vanlig dubbelvärme utan varmluft..men jag använder enbart varmluftsugn med fläktsymbolen.
  kram
  Birgitta Regander

 • Malin skriver:

  Jag måste bara fråga, Vart gör du av allt fika bröd? Går det åt verkligen hos er? =) Själv om jag bakar så blir mest jag och min son som trycker i oss.. Har inte speciellt stor frys heller=)

 • Katrin skriver:

  Oj vad goda dessa verkar, och enkla, måste jag också testa, shit vad du göder mig =)
  Vet däremot inget om ugnar tyvärr..

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen