Sockerbullar med vaniljfyllning

Det finns säkert många namn på dessa bullar. Jag kallar dem sockerbullar. Kallar ni dem nåt annat? Galet goda är de iallafall och riktigt smälter i munnen!! Saftiga och fluffiga, med god fyllning av vanilj. Allra allra godast nybakade med ett stort glas kall mjölk till.

ca 30 st:
50 g jäst
4 dl mjölk
175 g smör
1 ägg
1 dl socker
1/2 tsk salt
ca 15 dl liter vetemjöl

Fyllning:
3 dl vaniljkräm (marsansås, blanda enligt förpackningen till en tjock kräm)

Garnering:
smält smör
socker

Tillagning:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 c (fingervarmt). Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, socker och salt. Vispa upp ägget lätt och rör ner det. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg, ca 5 min i maskin. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.

Dela degen i ca 30 bitar och forma till runda bullar. Placera dem på bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.

socker1

Blanda under tiden marsankrämen och fyll en sprits med den. Stick ner spritsen i bullarna och fyll med vaniljkräm.

socker2

Grädda bullarna i 225 C, ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna något. Pensla med smält smör och doppa dem i socker. SMASKENS!!!!

socker3

socker5

Den lilla provsmakaren 🙂

Det finns några liknande bullar fast man doppar dem i en blandning av kanel och socker och istället för vaniljkräm tror jag att det är vispgrädde i? Såna ska jag testa nästa gång, men nu får det nog vara slutbakat för ett tag. Nästa vecka blir det mer MAT och mindre sötsaker. Tror jag…. 😉

LOADING..