Fyllda kycklingfiléer

Kvällens middag blev fyllda kycklingfiléer. Det är en sån där grej jag gör ofta och fyller lite med det som finns i kylen. Något som jag nästan alltid har hemma är soltorkade tomater och ädelost så det blev fyllningen i dag.

2 port:
2 kycklingfiléer
smör att steka i
ädelost (gärna en ganska mild sort)
soltorkade tomater (gärna Ridderheims!)
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
vatten
salt & peppar

Bryn kycklingfiléerna hastigt på båda sidor i lite smör.Skär en skåra i varje filé, salta & peppra och fyll med några soltorkade tomater och en rejäl skiva ädelost av god smak. Lägg dem i en ugnsform.

fylld1

Vispa ur stekpannan med lite vatten. Smula ner buljongtärningen och slå på grädde och creme fraiche. Koka upp såsen och häll den sedan runt om kycklingen. In i ugnen, 225 C, ca 15 min eller tills kycklingen är genomstekt. Servera med kokt broccoli och t ex ris eller pasta.

fylld2

LOADING..