Ananas i karamellsås med rostad kokos och glass

Brukar ni se på Tinas Cookalong på tv?? Häromveckan gjorde de denna ananasdessert (när Pernilla Wahlgren var med tror jag?) och det såg så gott ut. Och vet ni vad, det var det oxå!!! :-) Testade nämligen i går kväll!

Det här behöver ni till 4 port:

0.5 st skalad ananas
2 msk smör
1/2 dl socker
1/2 st citron, saft
1/2 dl rostad kokos (rosta kokos i torr stekpanna tills den får lite färg)

Bråttomglass
5 dl vaniljglass
3 dl vispgrädde
2 msk mörk rom

Sätt på en vid halv djup kastrull på spisen. Häll i smör och socker och låt det bli karamelliserat. Alltså lite gyllenbrunt. Skär ananasen i klyftor, ta bort stammen. Lägg ner i karamellen och låt den få koka med i ca 4 minuter.

anan1

Glassen: Vispa grädden lätt. Ta i glassen och romen och vispa till mjukglasskonsistens. Lägg upp ananasen i djupa skålar och klicka i glassen.

anan2

Jättegod smak verkligen!! Men den sk bråttomglassen tycker jag blev alldeles för rinnig så nästa gång vispar jag nog upp vaniljglass med rom bara. Men smaken är ju olika, Marcus tex som var över på middag tyckte den var super så här! Nån som testat detta?

 1. Det där testade jag helgen efter att det visades för det såg ju så gott ut! Och det var det också! Dock tyckte jag precis som du att bråttomglassen blev lite väl rinnig…

 2. Hej.
  Måste bara säga att jag läser din blogg varje dag och har gjort det länge men aldrig skrivit ngt. Du har en fantastisk blogg och jag har fått otroligt mycket tips från dig. Precis som du älskar jag att stå i köket och tycker om att variera maten.
  Dina bilder är också otroligt vackra.
  Går mamma ledig med mitt andra barn just nu så på dagarna när lillen sover passar jag på att gå tillbaka i din blogg och titta på allt gott du lagat och finner inspiration.
  Tack för en jätte bra och fin sida.
  Kram Kristina

 3. Hej!
  Tack för en supermysig blogg, har inte varit den bästa på att kommentera, men jag lova att bättra mig 🙂

  Ja, vi provade denna dessert för ett tag sen, var jätte god, men jag håller med dig att bråttomglassen var för rinnig, sen tyckte jag den smakade för mycket grädde.

  Provade däremot din dumlemousse i helgen, SKITGOD. Min mellankille som är 17 år gav bästa betyg………

  Ha en bra dag!
  /Anna-Lena

 4. Hej!

  Har precis hittat till Din blogg via Kryddburken. Jag är inne varje dag och tittar och det tänker jag fortsätta med för jag gillar den skarpt.

  När det gäller bråttomglassen så har jag också gjort denna, jag vispade grädden ganska hårt och det blev fin mjukglass.

  Har även gjort Din paj med salami och brie och den skall minsann göras fler gången, kanongod.
  Du verkar ha ett ganska nytt kök. Själv håller vi på och byter kök. Har Du några bra tips och idéer som man skall tänka på.

  LenaLp

 5. Jag testade också, jättegott! Min mjukglass blev perfekt, men då tog jag bara ca en dl grädde och glass enligt receptet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..