Vardagslyx

I kväll korkar vi upp lite bubbel, tänder en brasa och äter smörgåstårta framför tv:n. Man ska ha guldkant på vardagen, eller hur?!

lager3

lager2

Gjorde en enkel liten smörgåstårta för 2-3 pers och till denna behöver man:

9 skivor formfranska, skär bort kanterna
vispad grädde med lite creme fraiche och majonnäs i

lager 1: mimosasallad och hackad rökt skinka
lager 2: kokt ägg blandat med lite av gräddröran

Lägg 3 brödskivor i rad på ett fat. Bred på mimosasallad och skinka. Lägg på 3 skivor till och bred på äggröran. Lägg på de sista 3 skivorna bröd och bred gräddröran runt och över hela tårtan.

Pynta med vad ni gillar och vad som finns hemma! Här blev det ostskivor runt om tårtan och ovanpå har jag sallad, räkor, skagenröra, skinka, ägg, gurka, coctailtomater, physalis, vindruvor och mandariner på burk. Åhhh kan det inte bli middagstid snart??!! 🙂

 1. Du måste vara världens lyckligaste kvinna… hi hi… Som det ser ut i bloggen så äter du/ni BÅDE kolhydrater och fett. Och går inte upp ett endaste gram!

  Jag har sagt det innan, men säger det igen… Hade jag ätit som ni hade jag vägt 126 kg! MINST!

  Men, lyckost er! (säger jag och tar en bit av mitt äpple…)

  Kram.

 2. Och här satt jag och funderade vad vi skulle fredagsmysa med i morgon och så dyker din underbara smörgåstårta upp i bild. Och lite bubbel behöver nog jag med när jag tänker efter 😛

 3. Vad gott med smörgåstårta! Gjorde två stycken i helgen men har inte lyckats få upp bilder på min blogg eftersom kameran pajade och svägerskan tog bilder med sin kamera. Men det kommer!

 4. Jag satt och funderade förut, kanske ska man slänga ihop en smörgåstårta till min pojkvän. Han lever ju för smörgåstårta. Jag har dock aldrig gjort en hemgjord förut. Men någon gång måste ju vara första gången 😀

 5. Vad fin smörgåstårtan blev 🙂
  Vad duktig du är att variera eran kost, du lagar ju hur mycket gott som helst och så lyxar du till det på vardagarna, tänk om jag hade hälften av din energi till att planera och laga maten varje vecka.
  Trevlig helg!
  Kram Jessica

 6. Jag säger som Annika..önskar oxå att jag kunde vara en av dem som kan äta i stort sett allt men det räcker att jag luktar på en rostad brödbit så går jag upp 3 kg i vikt.
  Smörgåstårtan ser jättegod ut. Enkel och stilren. Hoppas ni får en trevlig kväll. 😀

 7. Tips på superenkel smörgåstårta:

  1 fp polarkakor

  blanda hackad rökt skinka, hackad purjolök och hackat äpple tillsammans med lätt creme fraiche, filmjölk och lite majonäs. Krydda med citronpeppar.

  Vet inte riktigt mängderna för jag brukar ”höfta” lite…

  Bred blandningen på alla lager och även ovanpå.
  Jag brukar garnera med hackad skinka, ostskivor, gurka, tomat och citron.

  Självklart godast om man gör den dagen innan och garnerar när den ska serveras.
  Den känns lite ”nyttigare” än vanlig smörgåstårta eftersom man blandar cremefraichen med filmjölk. Dessutom blir den ganska billig eftersom man kör samma fyllning på alla lager…

 8. MEN! Vilket vardagslyx! Det tror jag vi ska köra som fredagsmys en kväll när barnen lagt sig. Smörgåstårta är ju tokgott men man gör det själv alldeles för sällan!Toppentips!

 9. Måste säga att den där ser ut att räcka till mer än 2-3 personer… gjorde smörgåstårta till 70 personer förra helgen… hade en del hjälp, men dröjer nog ett tag innan jag gör smörgåstårta igen. Speciellt eftersom jag inte tycker det är så gott med all majonäs och gräddfil 😛

  Hur som helst tycker jag dock det är helt rätt att man ska lyxa till det ibland utan anledning, det var det jag ville säga. Var det verkligen bara lite guldkant på tillvaron eller hade ni något ni firade?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..