Fyllda lövbiffar med hasselbackspotatis

Blev så sugen på hasselbackspotatis och det var huuundra år sedan jag gjorde det så jag var tvungen att slå till 🙂 Till blev det fyllda lövbiffar med gorgonzola i en sås som var så god så Olivia stod brevid bordet och slevade i sig direkt ur stekpannan 🙂

lbiff1

lbiff3

4 port:
lövbiff (2 skivor/pers)
ca 150 g gorgonzola
salt & peppar
smör att steka i

Lägg en bit gorgonzola på varje lövbiff. Salta & peppra och vik den dubbel. Fäst med tandpetare. Stek hastigt i smör på hög värme, nån minut på båda sidor. Lägg åt sidan och gör såsen i pannan.

2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
cognac
soja
salt & peppar

Vispa ur pannan med vatten. Lägg i buljongtärningen, gärdde och creme fraiche. Koka upp och häll i en skvätt soja och cognac. Smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i köttet igen och låt puttra en liten strund så köttet blir genomlagat.

Hasselbackspotatis:

potatis
smör
salt
ströbröd

Skala potatisen. Skär tunna snitt i potatisen men INTE igenom. Lägg gärna potatisen på en träslev när ni skär så blir det automatiskt lagom djupa jack! Lägg dem i en ugnsform och klicka på lite smör på varje potatis och ställ in formen i ugnen, 225C ca 25 min. Ta ut den och klicka på lite mer smör, strö över salt och ströbröd. In i ugnen igen ca 20 min, eller tills de är mjuka och fått fin färg.

lbiff2

 1. Jisses va gott det såg ut!!!! 😉 Fyllda lövbiffar var det äskert 100 årsen vi åt, vi bruakr fylla våra med en röra bestående av fetaost,creme fraiche och soltorkade tomater, blir sååå gott sååå!!!!!
  Här blev det lövbiff här med ,dock i en högst egeninproviserad gryta, så här gjorde jag:

  Strimla lövbiffen och stek hastigt i en gryta,. salta och peppra. Slå på 1 1/2 dl vatten och smula ner en köttbuljontärning. LÅt puttra på svag värme i ca 15 minuter.
  Skala och finhacka en gul lök, ansa & skiva 8-10 färska champinjoner, samt strimla en röd paprika. Fräs detta i stekpanna och lägg över i grytan, slå på 2 dl matlagningsgrädde, 3 dl creme fraiche, 1 msk soja, 1 tsk sambal oelek. Låt puttra ihop några minuter.
  Servera med ris och sallad!

 2. Mmm, ser riktigt läckert ut. Vi brukar fylla våra lövbiffar med en röra på ädelost, dijonsenap och smörstekt rödlök, men nästa gång blir den nog din variant. Och hasselbackspotatis är en bortglömd favorit. Gott, gott, gott.

 3. Det här åt vi igår. Supergott och superenkelt! Gjorde alla nöjda och glada och tom lilla tjejen som inte äter kött åt av det 🙂 Tack

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..