En gammal favorit

Godkväll! Olivia och jag är hemma hos mina föräldrar på middag och sover över här (Micke är på jobbfest och kan få sova ut tänkte jag ;-) ). Snart dags för Idol och fredagsmys. Först tänkte jag bara tipsa er om den här gamla godingen. För några år sen gjorde vi den här pajen varenda fredag och jag vet att många av er som läste här redan då testat den, har ni inte? Ni som inte gjort det, gör det!! Vi hade den till middag här i veckan, slurp.

Mexikansk kycklingpaj
pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 msk vatten
(det går minst lika bra med färdig smördeg, det har vi oftast i just denna!)

Fyllning:
5-8 feferoni, hackade
1/2 grillad kyckling
1 gul lök, hackad
ca 10 färska champinjoner, skivade
smör att steka i
150 g Philadelphiaost
1/2 burk Chunky Salsa
3 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°C. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen. Förgrädda ca 10 min.

Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Bryn kyckling, lök och champinjoner. Tillsätt salsa och Philadelphiaost och låt puttra i hop en stund. Hacka feferonin och strö ut i botten av pajskalet. Häll över kycklingblandningen och toppa med den rivna osten. Gratinera 10-15 min eller tills osten smält.

Servera med en god blandad sallad och guacamole. Riktigt riktigt gott!!!

mex1

mex2

mex3

mex4
Jag har lärt upp min assistent att nagga pajdeg. Den blev väääldigt prickig ;-)

Ha en trevlig fredagkväll!! Och heja Eric & Tove i Idol :)

Print Friendly

Inga kommentarer

 1. Vita Villan skriver:

  Hej
  Jag gjorde denna paj igår, modifierade receptet lite. Tog bort jalapeños och la till purjolök, spiskummin och cocktailtomater. MUMS! Länkade från min blogg, hoppas att det var ok?
  /Maria

 2. Annica skriver:

  Det här är klart en av mina favvopajer! Sen går den så fort att göra också vilket ger den extra höga poäng av mig :wink:

  Trevlig helg!
  Kramkram

 3. Liz skriver:

  Detta är våran absoluta favorit :D ..även testat käka fyllningen till bara ris..huuuur god som helst!!

 4. Eva skriver:

  Sötaste hushållsassistenten jag sett.

 5. JennyK skriver:

  Åh, perfekt med ett pajrecept! Jag är inne i pajperiod och denna lät jättegod. Ska testas till veckan!

  Vilken söt assistent!

 6. Annika skriver:

  Ja just det… den pajen ja.. hi hi… Den gjorde jag om till VV-vänlig kommer jag ihåg.

  Kram.

 7. Sara skriver:

  Bedårande liten assistent du har!

 8. Mitta skriver:

  Din assistent är ju great!! :)

 9. Carro skriver:

  Den verkar då tokgod ! Skall absolut sparas :) Paj är bland det goaste som finns .. Hoppas ni får en trevlig helg !

 10. Milla skriver:

  Åh, det är en riktig goding till måltid :razz: jag har gjort den flera ggr då jag fann den på din blogg, det är så roligt för idag valde jag mellan 3 olika recept och bl a denna, men valde fisk idag.
  Tjing tjing

 11. Susie i köket skriver:

  Pajen ser supergod ut, måste prova!

 12. Märtas mamma skriver:

  Hi hi! Det ska ju vara; Snart väntar Idol OCH hallonglass från Sia. Ordpolisen är igång!! :lol: :lol:

 13. Märtas mamma skriver:

  Å, älskar denna paj! Har inte gjort den på jättelänge så tack för påminnelsen :wink: Vi har precis avslutat vår fredagsmiddag, det blev hemmagjord pizza med mozarella, färsk spenat, parmaskinka. kalamataoliver, körsbärstomater och balsamico. MUMS! Snart väntar Idol med hallonglass från Sia. Tacka Gud för fredagsmyyyys! Ha en bra fredagskväll! :razz: :razz:

 14. Josefin skriver:

  Åh, din dotter ser så fruktansvärt underbar ut – hon är verkligen bedårande – grattis :)