Fredagsfrukost!

God morgon alla kära läsare 🙂 Hoppas dagen har startat bra för er!? Här har det varit en ovanligt skön start på dagen. Olivia sov hela natten utan ett pip – och det vill jag lova hör till ovanligheterna. Så i dag känner jag mig härligt UTVILAD för en gångs skull, yeeeah!! 😀 Ingen stress i väg till dagis heller eftersom Olivia är hemma med mig på fredagar så vi skrotar runt i nattlinnen här hemma och njuter av en lång god frukost. Lyssnar på ännu en ny julskiva, EMD – Välkommen hem, och har tänt en massa ljus.

emd

Appropå frukost så var vi ju uppe i Stockholm förra helgen och bodde på hotell Kung Carl. Hotellfrukosten längtade jag till redan på vägen upp 🙂 men vilken besvikelse!!! Det fanns liksom inte ens bacon!! Äggröran smakade inte ägg alls och dessutom sött, yak! Och tråkiga pålägg och läbbig färskost. Nä inte många pluspoäng där inte, en av de sämsta jag ätit ever! Synd för deras brunch är jättegod! Men vad är det med hotell och äggröra egentligen, de lyckas ju aldrig!!? Hur svårt kan det vara? Börjar misstänka att de använder nåt läbbigt äggpulver och inte ens har riktiga ägg i. För det smakar då INTE som hemgjord på ägg, grädde/mjölk, lite smör och salt. Nån som vet?

 1. Visst är det härligt när man kan ta det lugnt på morgonen med sitt barn, min dotter är också ledig idag, hon sover alltid utan pip på natten men tyvärr så vaknar hon okristligt tidigt, oftast vid 06.00 😡
  Ha en trevlig helg!

 2. Jag blir så avundsjuk på dina ihopplock, som den här frukosten och dina salladstallrikar. Ditt kylskåp måste jämt vara fullt med goda grejer, eller? Mitt gapar tomt för det mesta.

 3. Kan tala om att det ÄR äggpulver av nåt slag, som de flesta hotell tydligen använder sig av… Min mamma jobbade några år som frukostvärdinna och var ansvarig över inköp odyl. Hon stenvägrade ta in detta äggpulver, så på ”hennes” hotell kör dom på riktig äggröra och den här huuur god som helst!

 4. Kan säga att Scandic använder sig av färdig äggröra på tetra….
  När jag jobbade på Elite hotels gjorde vi vår egna… blev en väldans massa ägg o knäcka… :))

 5. Helt otroligt hur mycket du verkligen njuter av maten! Önskar att jag var lika ambitiös som du. Din frukosttallrik ser ju otroligt smarrig ut!!!

  Måste fråga en sak. När du bakar i ugn, kör du med vanlig över/under ugnsvärme eller med varmluft? Tänkte nämligen baka dina sockerbullar idag men blev lite osäker på ugnstemperaturen, om det var för varmluft eller inte.

 6. Älskar hotellfrukostar! Men som sagt, det är äggröran som oftast drar ner betyger rejält.
  Nordic Light Hotel i Stockholm var vi på i oktober, de hade hyfsad frukost, smäll heta ägg bara så man brände sig när man skulle lägga dem på tallriken! Inget mörkt bröd vilket jag tyckte var konstigt.
  Scandic Norra bantorget har vi besökt många gånger, älskar deras frukost! Men är ju äggröran som inte är så smaskig 🙁

 7. När jag jobbade som frukostvärdinna (drygt 8 år sedan visserligen) så gjorde vi egen äggröra på riktiga ägg och egengjord bechamelsås… 60-90 ägg om dagen gick det åt. Plus hårdkokta, löskokta och stekta ägg som också fanns på buffén.

 8. Örebro Clarion Hotellet har såååååå god frukost ..:) deras äggröra är såå god..krämig och smaakr ägg! testa.. 🙂

 9. Kan rekommendera Novotel på majorna i Göteborg. De har en fantastisk frukostbuffé med allt, till och med kakor efteråt Man äter så man står sig hela dagen 😆
  KRAM
  Birgitta Regander

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..