Gelésocker multi

Köpte hem lite gelésocker multi för ett tag sedan. Det lät ju nämligen sååå enkelt att göra pannacotta på sådant i stället för att krångla med gelatinblad osv. Och det var precis vad det var också, superenkelt!!

2 port:
2 dl grädde
1/2 dl gelésocker multi

smaksättning:
1/3 vaniljstång (skrapa ur fröna) eller 1 tsk vaniljsocker

Blanda allt i en kastrull och låt koka upp. Koka 1/2 min och häll upp i portionsskålar. Ställ i kylen och låt stelna ett par timmar.

multi1

multi2

Servera med lite frukt, bär eller bärsås. Hur enkelt som helst och går inte att misslyckas med! Konsistensen blir perfekt varje gång!!

Man kan ju smaksätta själva pannacottasmeten med annat än vanilj, men jag har faktiskt inte provat.. Har ni några tips på andra goda smaksättningar??

 1. Ett tips på underbar smaksättning….mjölkchoklad som du sedan serverar med fileeade apelsinklyftor till.
  Verkligen värt att prova!
  Har dock inte provat att använda gelesocker när jag gjort dem 🙂
  Hoppas det ska smaka

 2. Jag vet att min man har ett recept på lakritspanncotta. Ska nog ta och leta fram det, för det lät ju superbt med gelésocker!

 3. Kardemumma!! SÅÅÅ gott! Man kan även byta ut lite av grädden mot frysta bär, t.ex. blåbär, hallon, vinbär etc, som man kokar med. Sedan silar man pannacottan och trycker ut saften ur bären innan man häller den på glas. Kaffe är också gott, gärna med ett lager chokladganache över (snyggt i transparenta glas!).

 4. Limepannacotta med jordgubbar till är supergott ! 🙂

  Eller varför inte något juligt.. Kanske kardemumma, kanel, saffran, glögg eller lingon 😀

 5. Vilken härlig pannacotta du gjort. Tack för ett bra tips och recept, perfekt att ta till när Familjens 3 vegetarianer ska bjudas på dessert.
  Då funkar ju inte gelatinet alls, så det här ska jag komma ihåg 🙂

  Titta gärna in en sväng hos mig, så får du lite sol i novembermörkret. Är i Alanya 2 veckor till innan det bär av hem till julförberedelserna 🙂

 6. Så gott det ser ut..jag hade funderingar på att göra pannacotta till ikväll..
  Jag hade för mig att det skulle stå kallt över natten så det har aldrig blivit av..fast det kanske det måste om man gör med gelatin??
  Det är i alla fall dags att prova nu. 🙂

 7. Hmm… kanske en enkel pannacotta ska avsluta nästa tjejmiddag. För nu är jag här igen och letar inspiration, tror nästan att de flesta av mina tjejmiddagar är komponerade med recept härifrån. Så praktiskt och så gott! Just nu är din svärmors grönpepparkyckling i ugnen, måste testa och se vad maken och sonen säger först 😀 Till förrätt ska jag testa den enkla kräftsoppan. Återkommer med resultatet 😛

 8. Tror inte du förstår hur GLAD jag blev nu när jag såg att man kan använda gelésocker multi (som jag inte hört talas om innan… alltså multi. Skiljer den sig nåt från vanligt gelésocker?) Men hursom… jag kan bara inte äta gelatin just för att jag vet hur den framställs… lite fjantigt kanske men det tar emot men nu behöver jag ju inte oroa mig för det längre 😀 Weee!! *happy dance*

  Kram!!

 9. Jo, jag brukar göra pannacotta på vaniljyoghurt. Blir underbart krämigt och gott!! Har smaksatt vanliga pannacottor med bl.a. pepparkakskryddor, halloncoulis, mangopuré, citron med en italiensk lakritsmaräng ovanpå, vit choklad, och mörk choklad med pepparmynta olja i. Så smarriga allihopa!! 🙂

 10. Spejsigt! Såg nu att det var en som hade skrivit att hon ger gelésockret till vegetarianer, det var det jag tänkte fråga om. Har nämligen en bror som är vegan, alltid lika kul att modifiera menyerna så att de passar honom… 🙄 Vad gäller pannacottan så har jag aldrig gjort det, så jag vet inte vad man skulle kunna ha som smak. Jag måste alltså göra mer pannacotta. Tack för tipset!

  Victoria: ja, Gelésocker Multi innehåller vegetabiliskt geleringsmedel !!

 11. jag brukar göra geishapannacotta. brukar vara väldigt uppskattat & frambringa en del ooooh & ahhh 😉

  ett tips är att efter att chokladen smält i grädden så sila upp det i en bringare så blir du av med nötkrosset/krokanten som annars har en tendens att sjunka o bli som ett skikt i botten på pannacottan.

  gott med en exotisk fruktsallad eller goda bär på

 12. Haha, jag menar förstås vegetabiliskt, inte vegetaBIBLISKT som jag skrev ovan… men man kanske blir religiös av det?

 13. Vad skulle jag göra utan dig Vickan? Jag skulle aldrig få reda på sånt här utan Matplatsen. Nu kan ju t.o.m. briljera med pannacotta!! 😆
  Thanks!

 14. Jag brukar ha i Toblerone! Det är supergott, bara att koka upp grädden och sen ha i hackad toblerone. Man kan gärna hacka den lite grovt för det gör inget om det inte smälter helt. Alltid en sensation!

 15. Riktigt inspirerande sida du har skapat! Läser varje dag och laxen med vitvinsås har blivit en riktig bjudrätt hos oss. Dock tycker jag att panacottan gjord på gelésocker blir alldeles för söt och lite konstgjord i smaken. Föredrar en ”äkta” variant. skulle vilja pröva en med pepparkakssmak med lingon till.
  Mvh Johanna

 16. Mmmm vad sugen jag blir. Måste verkligen testa, det blev ju jätte enkelt nu… läste om Toblerone här, det ska jag VERKLIGEN prova. Blir nästa dessert att göra 😆

 17. En god variant är ju mjölkchoklad blir suveränt gott sen är det gott med hallonsås över. Till jul brukar jag göra pannacotta med pepparkaka den blir också väldigt god

 18. åh, åt den godast pannacottan någonsin förra helgen! pannacotta med smak av godiskolan werters orginal. så så himla gott!!
  vet dock inte receptet men gissar att man använder den mjuka kolan och smälter med grädden??
  du får nog själv experimentera fram något, men jag lovar, det här var bland det godast jag smakat!!

 19. Arla har ett riktigt gott recept på pannacotta med espressosmak så jag verkligen kan rekommendera om man gillar kaffesmaken alltså. Då använder man sig av frystorkat espressopulver (dvs sån drickfärdig espresso på påse (som är odrickbar men faktiskt passar som smaksättning)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..