Mera lussisar

Vet inte hur många omgångar såna här jag bakat nu i år??!! Många är det iallafall, de går åt som smör. Nu blev det ännu en omgång inför helgens julfest. Får se om det finns några kvar då.. 😉

s

Receptet på saffransbullar med mandelmassa hittar ni här! Funderar på om jag ska baka några traditionella alls i år, dessa blir så mkt godare! Men det är ju inte riktigt samma sak.. Nåväl, vi får väl se.

I morgon blir det pepparkaksbak, degen ligger så fint i kylen och gottar till sig just nu! Min allra allra första hembakade deg. Weeeeee.

 1. Har ett recept som jag alltid gör, men jag tror nog nästan att jag får prova dina istället. Har du även russin i eller, det ser ut så på bilden?

  Vad mysig ni såg ut att ha i Göteborg, vi tar en tripp dit nästa helg, skönt med lite vuxenhelg. Det kan man behöva med en 5, 17 och 19 åring………

  Ha det gott!

  /A-L

 2. hej hej! Varje gång jag läser din underbara blogg så slås jag över hur extremt lika ”mat smak” vi har, hihi. Jag skulle vilja äta ALLT du lagar! Du fick mig att baka mitt livs första bullar, och det var inte för sista gången…nu måste jag ju testa dina lussebullar också!

  igår gjorde jag sockerblommor för första gången som jag tänkte dekorera mina ”gå-bort” julcupcakes med. Om du inte provat att göra sockerblommor så kan jag verkligen rekomendera det. otroligt kul och inte alls svårt! Så här blev mina första:
  vilken mysig blogg du har!
  Kikar in och lämnar ett litet avtryck. Igår provade jag på nåt nytt och superroligt, nämligen att göra sockerblommor! De ska jag dekorera julcupcakes med som gå-bort present i jul tänkte jag=)
  Kolla gärna in dem här:

  http://erica.myshowroom.se/mina-forsta-sockerblommor/

  kram Erica

 3. Jag kör också på såna bullar, så sjukt gott ^^
  O pepparkakor passar ju perfekt att baka i morrn, på pepparkakans dag och allt 😀

 4. Det är helt klart mycket godare då man gör såna som du gör med mandelmassa i..om jag bakar så gör jag alltid de..men jag brukar klippa en krans av mina 🙂

  Pepparkaksbak blev det för min del med idag..Första gången jag bakade med egen deg jag med och fick ett tips med att baka ut degen mellan två smörpapper..jätte smidigt! Degen fastnade inte och du kunde få ut jätte tunna spröda kakor 😛
  Nu ligger det massor av kakor i köket..en hög från en vanlig sats och en med ingefärspepparkakor..underbart goda!

 5. Hej hopp

  Är det där lussebullsreceptet godare än det som Ullis gör? Hon har ju mandelmassa i sina hon också….

  Vi ska ha glögg hemma på lördag och planen är att jag ska hinna baka lussebullar och då tänkte jag göra dom i kanelbullsformat med mandelmassa i

  kram kram

 6. Hej hej!

  Jag har också bakat dessa bullar många gånger i år trots priset på saffranet:) Har dock använt min svärmors recept på själva degen som det är kokt potatis i och blir så underbart goda. De har verkligeeen varit omtyckta av alla som smakat. tack för tipset med mandelmassan. Ha det gott!

 7. Jag brukar aldrig göra traditionella lussekatter. Brukar göra knyten eller längder. Fyller dessa med mandelmassa och faktiskt Kesella. Det är dock även gott att göra släta bullar av saffransdeg. Sedan doppa i smält smör och socker! Urgott!

 8. Heej
  Det där bullarna ser ju för smarriga ut, ska nog göra en omgång av dom på lördag, undrar liksom Isabell vad du jobbar med, har undrat rätt länge jag med om det är nåt inom matbranchen? 😉
  kram

 9. Mums vad gott med saffransbulalr. Jag har också gjort en sådan där variant i år med mandelmassa i istället för vanliga släta bullar, Robert gillar inte dem så mycket.

  Kram Åsa

 10. Dom där såg goda ut, de måste jag testa.
  Fast först ska vi göra helt vanliga katter, annars blir sonen nog besviken.

  Jag gjorde oxå min första egna pepparkaksdeg i helgen. Supergod var den. Både innan och efter gräddning. 🙂

 11. Hejsan! Själv har jag just nu din saffranskladdkaka i ugnen. tänkte att jag skulle pröva den på mina arbetskamrater i morgon. =) Vi får hoppas att jag lyckas med den. =) /A-K

 12. Hej!!

  Tänkte faktiskt bara höra var du har köpt din rosa Kitchen Aid assistent?

  Tack för en väldigt inspirerande blogg!

 13. Alltså, dessa ser helt underbara ut! Blir så sugen på att testa… men är lite rädd. Delvis har jag aldrig (jag skäms! 😳 ) bakat några vanliga bullar över huvud taget och mina lussekatter brukar bli torra. Vad ska jag göra?! 🙁

 14. Hallå!

  Vilka perfekta bullar! 😛 Har gjort saffransbullar m mandelmassa istället för lussekatter sen några tillbaka o det går åt som bara den hemma. Jag brukar ha vaniljkesella i degen o emellan har jag mandelmassa, smör o vitchoklad!!!! 😆 Det blir sååå himla gott, prova gärna det! Tack för din inspirerande blogg!
  God jul & gott nytt år! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..