Skumtomtefudge

Ääännumera godis :-) . Gjorde skumgodisfudge på skumtomtar. Väldigt sött, precis som bananfudgen, men väldigt smaskigt! Perfekt som julgottis!!

ca 12 st skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad

Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. När alltihop är en slät smet låt småkoka under omrörning i 10 minuter. Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank.

skum1

Ta av kastrullen från spisen och fortsätt rör tills massan blivit ljusare och svalnat lite. Häll upp i smord eller bakpapperklädd form ca 15 x 20 cm och låt stelna i kylen. Skär sedan i bitar!

skum2

 1. hej

  Sen jag såg ditt recept med skumbananer så har jag tänkt att jag skulle göra med tomteskum…

  Så ikväll satte jag igång .. Men vad gjorde jag för fel för när jag la i chokladen så verkade det som smeten skar sig ..

  Det skiktade sig, så allt fett sepererade från smeten !!?? och jag rörde och rörde .. så det blev en tjock svårhanterlig smet !!

  Men jag har kletat ut det på i en form och får väl se hur det blir när det stelnat .. Det kan inte vara så att tryckfelsnisse har vart framme och ställt till receptet ?? eller vad kan jag gjort för fel ??

  Dina ser ju så blanka och släta och fina ut .. mina är matta , fnasliga och inte alls fina !!

  Ha en fantastisk lördagskväll ..

  Jag har ju en helburk med tomtar så jag får väl testa igen …hihi

 2. Hej! Jag älskar din sida. Hittade hit för drygt en vecka sedan och har redan hunnit prova flera recept härifrån. Allt har varit gott! Idag hade vi kotletterna i sambal oelek såsen till middag. Min man sa att jag skulle kommentera att dom var supergoda! 😉 Så tack för en fantastisk sida!

 3. Det ser gott ut! Jag måste testa det innan julafton. Det borde väl gå med Ahlgrens bilar också? Det låter iaf som om det skulle kunna bli gott 😀

 4. Åh så himla sött! Jag älskar verkligen dina recept! Har följt din blogg länge och om jag minns rätt så bodde du i Örebro? Jag är nyinflyttad till Örebro och undrar nu vart man kan köpa det underbara serverings/kak-fatet som du har på bilden? Hoppas de är inhandlade här i Örebro? Hade tänkt köpa en flera stycken och baka massa gott till jul som sedan servers på dem. Ser så himla fint ut 🙂

  Ska definitivt testa detta recept!

 5. Bakade dessa igår, fantastiskt goda! Jag älskar aaaaaalla dina recept coh har följt denna sida i många år nu men aldrig kommenterat. Din site är lag närmast 🙂 Håller med om att serverngsfaten är grymt fina, vart har du köpt dem?

 6. Hej,
  Läste att det hade blivit lite knasigt för någon, och känner jag mig själv så kommer det bli mycket av den varan när det är dax för mig att göra skumtomte fudge. Så jag undrar, ska det vara vanlig vit choklad eller vit blockchoklad?

  Tack för alla goda recept!

 7. Hej!
  Jag älskar din blogg men måste ha lite hjälp! jag skulle göra lite fudge och ge bort i julklapp så jag provade på din skumtomtefudge vart super goda men inte alls så fina, dom vart lite hårda ska dom vara de? kan jag ha kokat dom förlänge?
  tacksam för svar MVH/Emma 🙂

 8. Jag har precis gjort dessa godingar men mina blev stenhårda, nästan som knäck. Vet inte vad jag kan ha gjort för fel? Följde receptet noggrant och dina ser ju sådär härligt mjuka och goda ut.

  Tack för en superbra blogg!

 9. Nu har jag precis testat att göra dessa. Jätteenkelt att göra, för den som inte är så van (dvs mig) och med jättegott resultat! 🙂

  I morgon vågar jag mig nog på lakridsfudgen.

 10. Jag gjorde tomtefudgen och de blev jättebra! Eftersom du skrev att de blev söta minskade jag på sockret till 1,5 dl och det funkade hur bra som helst 🙂

 11. Andra året jag gör den här nu! Så himla god! Blev jättepopulär förra året hemma i Sverige, nu provar vi igen i min värdfamilj här i Madrid, där jag jobbar som aupair. Mycket roligare att baka åt barnen, så slipper jag vara den enda som blir sådär lycklig 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..