Frukost på Java!

Här alla Örebroare, och ni andra som har vägarna förbi staden, här kommer ett frukosttips. JAVA på Kungsgatan serverar frukostbuffé, vardagar 7-10 och helger 8-11, för ynka 69 kr! I buffén finns allt en hotellfrukost brukar ha och äggröran är dessutom gjord på ÄGG och inget fuskpulver. Jag har frågat. ;) Linda & jag brukar passa på att ta vägen förbi efter dagislämning och starta dagen med ett morgonmöte över en härlig frukosttallrik.

java1

java2

java3

Och är man inte ute efter frukost så har de såklart andra goda grejer. Favoriten är en ”egen sallad”, där man får peka på allt man vill ha i, och här snackar vi inte snålt tilltaget som på så många andra caféer där man kan göra sin egen sallad, utan här är det mer än väl tilltaget! Vilket man i längden vinner så mkt mer på än att snåla med ingredienserna, tror ni inte??!

Och sist men inte minnst trevlig personal :-)

java4
Och här har vi två av dem!

Är det fler örebroare som hittat till Java??! :)

Print Friendly

Inga kommentarer

 1. Jag är ganska nyinflyttad Örebroare:D Dit ska jag minsann ta mig någon dag:D Gud så gott:D

 2. Pangis skriver:

  Japp… Gammalt välbeprövat och suveränt..Det är JAVA det :smile:

 3. Emma skriver:

  Jag pluggade i närheten av Örebro i några år, MEN det var inte föränn sista veckan typsikt nog som jag märkte Java. Men gud vad gott det var!

 4. Anna skriver:

  Mmmm! Frukost på Java är mums!!! Det var längesen jag var där nu. Får ta och gå dit nästa gång jag är ledig eller nåt :D

 5. Mitta skriver:

  Mitt favvo ställe..var där igår morse och njöt av en ur mysig frukost med en kollega!! :) färska goda frallor..yummi!! :)

 6. Katrin skriver:

  Ja gud, jag älskar Java!! Speciellt deras skaldjurssallad, mmmmm, har det blivit många luncher =) Sen som någon annan skrev, de har bra grejer för allergiker, jag är ju glutenintolerant och de är nog det enda stället som har just glutenfritt bröd! Av de ställen jag besökt iaf. Och som du skrev, supertrevlig personal =)

 7. Ida skriver:

  ååå älskar Java!! och saknar det så..(har tyvärr flyttat från Örebro)
  Helt klart det bästa salladerna och som du säger super billig och bra frukost :smile:

 8. Isabella skriver:

  Gillar verkligen Java. de har så goda mackor brukar fika där både med sambo och kompisar. En favorit är en macka men en fyllning av parmaskinka och mozzarella, de ska var kall tycker jag. Och till tar jag alltid en kopp choklad tycker det är supergott. Jag tycker Java också har gott te. Och jag håller med trevlig personal.

 9. Martina skriver:

  Låter som ett toppenställe, tror absolut dom vinner i längden på att vara givmilda och ge fulla tallrikar.

 10. Anna skriver:

  åå va synd att det ska vara så långt från djupaste småland till örebro …

 11. Millis skriver:

  Låter som ett riktigt höjdarställe mao :-)

 12. Sybariterna skriver:

  En annan bra sak med Java är att de har mycket även för allergiker, typ mjölkfritt m.m.

 13. Härlig morgonlyx :grin: !

 14. Låter ju som värsta toppenstället! Synd att det är så himla långt från Umeå till Örebro ;)

 15. Sara skriver:

  Japp, när jag bodde i Örebro så brukade jag både fika och äta frukost där :smile: Saknar allt Örebro lite…