Räkfrossa & marmeladtips

Jag tröttnar aaaaaldrig på räkor. Även om det kanske är godast varma sommarkvällar så är det fortfarande gott med -15 grader utanför husknuten 🙂

rak1

I går blev det räkfrossa till middag med avokado, ägg, skagenröra, majonnäs, citron, gul kivi (som jag är helt galen i just nu!!) ostar & marmelad. Och rostat bröd såklart. Och nu ska jag passa på att tipsa er om de ABSOLUT godaste marmeladerna till ostbrickan. St Dalfour´s Fikonmarmelad & Päronmarmelad. Det finns massor med smaker från detta märke men dessa två är mina favoriter. Sååååå goda!!

rak2

Nån mer som testat dessa? Eller kanske några andra smaker från samma märke som ni vill tipsa om?!

Ha en underbar helg alla underbara läsare! Kram på er!!!

 1. Jag provade fikonmarmeladen när vi åt ostbricka för ett tag sedan (hade fått tips om att den skulle vara så god till ost), men jag tyckte inte den var något vidare. Över huvud taget tycker jag det är svårt med kombinationen ost och marmelad. Jag föredrar blåbärshonung eller balsamvinäger ihopkokt med socker, så att den tjocknar.

  Men smaken är ju olika. Jag ska fortsätta testa lite marmelader ändå – har spanat in några på English Shop som kanske kan vara något 🙂

 2. Har också testat fikonmarmeladen men tyckte tyvärr inte att den var någon hit. Aprikosmarmelad är alltid gott däremot. Päron lät smarr, har jag inte testat. Men vanliga päron är ju jättegott till ost så det borde ju gå hem 🙂 Och jag håller med dig, räkor funkar jämt!

 3. Jag brukar köpa deras små miniburkar i presentask om fyra..finns i massa goda smaker, och då får man ju chansen att prova olika..men jag föredrar fikonmarmeladen.

 4. Jag brukar göra egen päronmarmelad med ingefära och grovhackade valnötter i. Det är super gott till ost, speciellt rökt ost. Man kan ju ta det i päronmarmeladen om man inte orkar göra egen. Det är supergott i alla fall!

 5. Ja fikonmarmelad är gudomligt till ostbrickan. Testade en annan ljuvlig marmelad på Morell-körsbär. *mums*

  Jösses vad jag började längta till varma sommarkvällar helt plötsligt. 😮 Helt fel känsla. Var är mina julkänslor?? :/

  Hoppas ni får en jättemysig jul!

  Kram!

 6. Tycker de flesta är goda,men de slår inte Den gamle fabriks marmelader.Det är väl sockret i dem som gör dem så supergoda med mycket smak i.
  Måste bara fråga som många andra var du köpt det fina smycket med hjärtana (det långa).
  Har inte kunnat släppa det känner jag.Det är så fint.
  Ha en bra helg på dig också/Malin

 7. jag håller med dig!
  fikonmarmeladen är gudomlig. I min familj säger vi att min mamma äter marmelad med ost för när det gäller fikonmarmeladen har min mamma inga hämningar!

 8. Kan ju bara varmt rekommendera att prova citronmarmeladen, på rostat bröd en aning smör och lagrad/mkt smakrik ost och sedan marmeladen uppepå. SMASKENS!

 9. Vi brukar allltid ha räkfrossa kvällen innan julafton, en ”tradition” som vi gjort i många år. Vet inte riktigt varför det blev så, men visst är det mysigt med ”traditioner”. Nu bär det av ut i skogen och hugga gran. Ha en skön dag!

 10. Inte så överdrivet förtjust i detta märke, tycker att det finns roligare i delikatessbutikerna. Väldigt gott med fikon/lagerbladmarmelad till ostar, dock

 11. Måste rekommendera tomatmarmelad, är jättegott till ost. Om du inte provat göra den tidigare har jag receptet här…

  Dela 1 vaniljstång och skrapa ur fröna. Häll 500g urkärnade och skalade plommontomater och 350g strösocker samt vaniljstången i en kastrull och koka under omrörning tills marmeladen har en temperatur på 110 grader. Tillsätt 1,5 gr citronsyra och häll upp i steriliserade burkar. Satsen ger ganska mycket marmelad men den kan sparas i kylen eller användas till gå-bortspresent. 🙂

 12. Den päronmarmeladen är underbar! Har dock inte testat fikon än… deras hallon/granatäpple är också god 🙂 Deras blåbärmarmelad var dock ingen hit! Smakade inte som våra goda svenska blåbär, utan snarare som en konstig körsbärsvariant 🙁 stor besvikelse! Ett plus är ju att all deras marmelad är utan ”vanligt” socker 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..