Omelett med god fyllning

Självklart ska vi ska ha omelett på julbordet!! Som så många tipsade om.. Men godast omelett och stuvningar gör svärmor så det har jag lejt ut på henne :-) (liksom revbenspjällen).

Jag älskar omelett. Och äter jag det inte till frukost, så blir det ofta till lunch. Och det här är en av favoritfyllningarna:

1 port

omelett:
2 ägg
2 msk vispgrädde
salt
smör att steka i

fyllning:
1/4 grillad kyckling
1 schalottenlök
smör att steka i
1/2 paket bacon
1 dl creme fraiche
salt & peppar

Börja med fyllningen. Klipp bacon i småbitar och stek dem nästan knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar (ganska stora tycker jag är godast!). Hacka löken och stek den och kycklingen i smöret tills de fått lite färg. Tillsätt bacon och creme fraiche och låt puttra en stund. Smaka av med salt & peppar.

Vispa i hop ägg och grädde lätt. Salta. Stek omeletten på medelvärme i en liten stekpanna. Lägg på ett lock som täcker och låt omeletten steka tills den nästan stelnat helt på ovansidan. Ha inte för stark värme så den bränns bara! Lägg upp den färdiga omeletten på tallrik, klicka över fyllningen på ena havlan och vik den andra halvan över. En stor god sallad till är ett måste.

kyckom
Yummi yummi yummi!!

Det här är en av mina favoritvardagsrätter!! Har ni tips på andra goda fyllningar så kom gääärna med dem :D

0

0 reaktioner på “Omelett med god fyllning”

 • Mormor skriver:

  Prima lunch, tack för 1-portionsreceptet.

  Har du tänkt på att införa en kategori ”Ta vara på resterna”? Den här fyllningen skulle platsa där, den innehåller ju 1/4 kyckling, 1/2 pkt bacon, 1 dl creme fracihe (som åtminstone här i Finland säljs i förpackningar à 2 dl).

  Vi som inte är så kreativa längtar ofta efter sådana här recept. Ja, du har säkert sådana – men hur vore det med en egen kategori, så det skulle vara lätta att hitta? Tack.

 • Towe skriver:

  Ah va smaskigt det dar sag ut… nu vattnas det i munnen… hoppas maken lagar mat snart. God fortsattning! towe.

 • Anna skriver:

  Hej!

  Den röran låter smarrig till pasta tycker jag.
  När jag gör omelett gör jag det superenkelt för mig, Steker några champinjoner och lägger på omeletten innan den viks dubbel. Annars är svampstuvning som ngn innan tipsade här om. Det är jättegott, speciellt den som min svärmor gör!

 • Annette skriver:

  Jag har aldrig skrivit här förut utan bara läst. Absolut vill jag tacka för en så bra och inspirerande matsida och önska en God Jul!
  Jag har haft så bra hjälp av dig och dina recept. Nu när du skrev om omelett så ville jag komma med ett litet tips angående ugnsomelett….stekomelett är ju jättegott men på vårt julbord är det tradition med en god ugnsomelett med räkstuvning på…eller svampstuvning…huvudsaken att det är en ugnsomelett till jul.
  För att slippa koka upp mjölk eller grädde…för annars blir det ju blött och ”vassligt” så är knepet att köra ugnen på lägre temperatur helt enkelt…kanske är detta ett simpelt tips men för mig har det underlättat…det tar en stund längre men är ju superenkelt att bara vispa ihop ägg och gräddmjölk/grädde…jag föredrar själv bara grädde….

  4 ägg
  3 dl gräddmjölk eller bara grädde
  Salt…jag är saltoman men man tar efter behag..

  Vispa ihop och in i ugnen på 150 grader.
  Det tar ca 30-40 min beroende på ugnsformens storlek.
  Sen gör man en god stuvning och häller över…räk eller svamp eller vilken stuvning man vill.

  Hoppas att du eller nån annan kan tycka detta var nåt bra.

  God Jul!

 • Millis skriver:

  Vi satt och suktade över vilken god omelett man säkert kan få till med skinkresterna, eftersom julskinkan ofta är så saltig och god. Blir nog kanske en sådan till lunch på annandagen tror jag :-)

 • Chrissie skriver:

  Vi har skaldjursstuvning på vår omelett, med mycket räkor och dill. En av höjdarna på jul- och påskbordet!!

 • Elina skriver:

  Omelett på julbordet haha, Det har jag verkligen aldrig hört talas om :D

 • Malin skriver:

  Gud så gott det ser ut.Måste jag testa.
  Jag brukar ha skinka ,stekta färska champinjoner,stekt purjolök,lite stekt bacon,creme fraiche och så lite vitlök,salt och peppar försås.
  Ibland byter jag ut vitlöken mot ädelost.
  Dessa röror är supergott till pasta eller lägga över stekt fläskfilé som ska in i ugnen sen.Då blir det en halvt om halvt festmåltid med ett glas rött till. :grin:

 • Lina skriver:

  Min farmor gjorde alltid ugnsomelett med champinjon & kantarellstuvning vid middagar, jul & påsk. Ååååhh, så god den var! Själv får jag aldrig till den ”rätta” smaken, även om min blir god… ;)

 • Lena skriver:

  Hej!

  Har kollat här på din blogg många gånger och vill tacka dig för en jättebra och inspirerande blogg. Det finns massor av recept som jag vill prova…
  Önskar dig en ♥ God Jul och ett gott nytt år! ♥

  Kram Lena

 • Sofie skriver:

  Min mormor gjorde den absolut godaste omeletten. Ugnsomelett med svampstuvning på. Säkert burkchampinjoner men sparade inte på smör och grädde i den stuvningen. Ohh….vad man saknar mormor i sådana stunder. Får se om mamma kan lära mig göra en sådan….. ett måste på julbordet. Det var iallafall det på mormors…

 • Martina skriver:

  Omelett är jättegott och det är kul att variera med olika fyllningar men….omelett på julbordet har jag aldrig hört talas om… :???:

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen