Julafton 2009

Nu har jag äntligen hunnit ladda upp lite julbilder. Från min ena kamera (nikon D 80). Snälla tomten kom nämligen med en kamera i ett av paketen till mig så nu har jag en liten smidig Canon IXUS 110 IS som får plats i handväskan och kan följa med på äventyr. Tack snälla tomten!

Dagen innehöll det mesta, från paket i julstrumpan, förmiddagsjulmacka med gammelfarmor, julfirande med min och Mickes familjer hemma hos oss (14 vuxna och Olivia), julmat och julklappslotteri. Besök av tomten och mera klappar, Ris a la malta & chokladpudding, julgodis i mängder och uppesittar kväll med drinkar, snacks och sällskapsspel tillsammans med Mickes bror Benny & sambo Stina som sov över.

jul11 jul21 jul3 jul6 jul7 jul8 jul9 jul10 jul111 jul12 jul13 jul19 jul16 jul15 jul14 jul17 not jul18

En alldeles perfekt julafton. Och jag tillhör visst en av de få som inte förätit sig på julmat, jag längtar redan till nästa år ;-)

0

0 reaktioner på “Julafton 2009”

 • Mona skriver:

  Tänkte bara säga GOTT NYTT ÅR och tack för ett fantastiskt år med bloggen – du inspirerar! Ser fram emot att få se din nyårsmeny :D Kram Mona

 • Caroline skriver:

  Ojojoj sicket dignande julbord!! Visst är det härligt? Och allt gjorde du själv? Gud jag hade varit ett nervvrak om jag skulle hålla julen med 14 pers haha. Är inte van vid sånt men har sagt att den dagen vi har hus så ska VI ha julen och då ska jag göra ALLT själv :cool: Önskar mig redan lycka till hehe. Är inte så där jättebra på att planera nämligen ;)

 • Jessica skriver:

  Ser ut som en skön jul!
  Ja nu längtar man till nästa års julbord :grin:
  Vad fin trollet var i sin klänning! Vad söt hon är med vagnen:))

  KRAM

 • Vera skriver:

  Vilket läckert julbord!!
  Undrar, var har du köpt dina (rektangulära) uppläggningsfat. Perfekt med stora enkla (?) vita.

  Kram V.

 • Mona skriver:

  Herregud vad mycket mat, mmmm… och vilken söt klänning Olivia hade! Sjukt fin :grin:

 • elin skriver:

  Är det benny riis jag skymtar på ett av korten??

 • Zandra skriver:

  Ser ut som ni har haft en underbar jul. Snäll jultomte dessutom!

  Tänkte att du kan säkert ge mig svar på hur många gram vetemjöl det går på 1 dl…? Fick en kokbok i julklapp där vetemjölet är angivet i gram. Är sugen på att göra matmuffins med pesto och pinjenötter men saknar en hushållsvåg :)

  Tack för hjälpen :)

 • Mathilda skriver:

  haha, jag längtar faktiskt också… och tänkte nu när jag såg dina bilder att ”fasen, jag skulle ätit mer” :mrgreen:

 • Ensamma mamman skriver:

  O vilken härlig jul ni verkar ha haft! Och massa mysiga bilder. Eran dotter är ju helt underbar! Önskar er en riktigt god fortsättning! Kram

 • Lina skriver:

  Hej!!

  Så otroligt söt din dotter var på julafton!!! Hennes klänning var underbar! Och hur ni dukat upp er julmat, man blir hungrig direkt. :razz:

  Jag har nog missat, eller så har jag inte tittat tillräckligt noga på din blogg. Men du vill inte berätta mer om dig och din familj? Vet din dotter heter Olivia och att du har en stilig man. Vad jobbar ni med? Hur gammal är lilla oliven?
  Själv är jag 25årig tjej bostatt i Linköping.

  Beundrar din passion för mat, tänk om man bara kunde få ha sisådär 10% av den. hehe

  Stort tack för en fantastisk blogg.

 • Anna skriver:

  :wink: Låter som en helt underbar julhelg och massa fina foton ochså! :mrgreen:
  Bra att du skrev vilken slags kamera du har, för jag funderar på att skaffa en Nikon,

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen