Fab Frukost

Slog till på en härligt värmande och totalt onyttig frukost 🙂 Ute är det minus 20 grader så jag behövde verkligen något värmande och en sockerkick för att bli varm!

ff1

Nybakade croissanter, philadelphiaost, smör, jordgubbsmarmelad, brieost & skinka. Kokt ägg och varm choklad med vispgrädde. Mmmmmmm 🙂

Passade på att testa en hotchocspoon. Dvs choklad på en träsked som man stoppar ner i en kopp varm choklad och rör om tills den smält. Fiffig grej! Och väldans god 🙂 Nu testade jag ”kids only” och den var dock liiite väl söt för min smak. Iallafall så här tidigt på dagen.. Får återkomma med rapport om de andra när jag testat dem. Ska vädret fortsätta så här så lär det bli snart! 😀

ff2

ff3

ff4

Varm choklad utan vispgrädde är ingen riktig varm choklad!!

Nu är jag full med energi så jag tror jag ger mig på att storstäda. Får man börja plocka bort julen nu eller är det för tidigt?? Har ni börjat?

Uppdaterat: Många undrar var man kan köpa chokladskedarna. Jag med! Har mailat företaget och väntar svar.. Men såg bla att de säljs här. Återkommer när jag fått svar!

Uppdaterat igen: Hotchocspoons finns än så länge bara att köpa i Stockholm, Uppsala och Malmö. I stockholm säljs de på Boutique de chocolat och Kahls kaffe och te handel.

 1. För tidigt att städa ut julen? Det kan jag aldrig tänka mig. Väldigt skönt att ”mitt-i-veckan-helgerna” är över för den här gången, tycker jag. Det blir lite väl mycket av det goda. Att motionera bort de överflödskilon man dragit på sig tar emot när det är så här kallt.

 2. Jag tycker inte det är för tidigt, det är ju nytt år, jul var ju ifjol!
  Jag plockade bort i lördast, och så rent och snyggt det blir när man plockar bort julen! 😀

 3. Det är absolut inte för tidigt att städa ut julen! Jag gjorde det i helgen och nu är det så ljust och fint hemma – man kan nästan tro att det är vår….. 😀

 4. Lite för tidigt är det allt, tror jag väntar till helgen i alla fall. Granen barrar som aldrig förr men jag står nog ut några dagar till 😀

 5. Julen städade jag ut i lördags:)
  Ser mkt gott ut allt som ni åt till nyår och din frulle idag:)
  Hur gick det i din tävling när du passerat 1 miljon besökare?
  Ha en fin trettondagsafton och början på 2010!
  KRAM
  Birgitta Regander i ett på nytt snöklätt Hörby, Skåne

 6. Vilken smaskig frukost!
  Vi har provat sådana ”chokladpinnar” från Nice och de var rikigt goda (med grädde på den färdiga chokladen såklart 😀 ). De har både ljus och mörk choklad, jag föredrar den ljusa.

  Jag funderar på att städa bort julen i dag så att jag blir av med alla saker och får det rent och fint på alla ytor igen. Det är lika bra att passa på när det är så här kallt för då vill barnen ändå inte vara ute speciellt länge.

  Kram
  Jessica

 7. Jag förstår inte hur du kan hålla dig i så bra form?? De flesta recept på din blogg innehåller väldigt mkt fett och kolhydrater och du verkligen älskar god mat (vilket jag också gör)…vad är din hemlighet?

 8. Hej och God fortsättning 😀 Vilken häftig choklad, finns den ute i affären?? Vi har julen kvar hos oss men till helgen åker den ut 🙂 Vet att du fått frågan innan, men lagar du mat i ditt yrke? Allt som du lagar ser så proffsigt ut därför undrar jag vad du jobbar med?

 9. Beundrar verkligen din blogg o din mat!!! E väldigt avundsjuk på hur du kan hålla dej så smal o snygg med allt gott du lagar och tillverkar!! Bjuder du bort allt eller vad e din hemlighet!!?? Skulle verklige behöva tips så här ef helgernas mys!!
  Hannah

 10. Sådana frukostar måste man unna sig ibland 🙂
  Jag ska nog vänta med att ta bort julsakerna. I alla fall till nästa helg. Sen ska vårsakerna fram och tulpanerna in på bordet!
  Ha det fint

 11. Vilket mysig blogg du har! Jag hittade hit häromdagen. Klart man får städa bort julen nu. Vi kastade ut julgranen för flera dagar sedan och idag tog jag resten. Lämnade några adventsljusstakar kvar i fönstren bara.

  Nu ska jag gå igenom dina gamla inlägg för inspiration till dagens middag!
  Kram!

 12. Hej och god fortsättning säger jag med. 😛
  Håller inte med er som tycker att det är härligt att plocka bort julen. Jag ska ha kvar jul fram till tjugonda knut för då ska man dansa ut julen.
  Tycker också om att ha lite julmys kvar på vår dotters 18-års kalas som vi ska ha i helgen.Då kommer det att traditionsenligt bjudas på kalkon med tillbehör.
  Ha det bra vi hörs. Marie 😉

 13. Näe jag håller helt med, ska det vara varm choklad så ska det fasen vara vispgrädde till! 🙂

  Jag tänkte plocka bort julgrejerna imorron faktiskt. Det är mysigt och fint, men äsch, nu är julen över!

 14. Nu e julsakerna borta!! Puh!! Kul att ta fram men tröttnar snabbt!!! Hur har d gått i din miljoooon tävling!!??

 15. Mmm, god frukost! Har sett såna där klubbor men aldrig smakat dem. Klubborna måste man ju kunna göra hemma själv!? Jag och sambon städar ut julen idag, tycker inte det passar med julsaker framme längre…

 16. Vilken smarrig frukost,undrar ochså var man kan hitta såna skedar, hade varit nåt för mig och mannen,chokladlovers som vi är.
  Jag undrar detsamma,ska man städa undan julen idag eller imorgon kanske? mannen tycker att vi ska vänta till helgen så det får det nog bli.

 17. Har plockat bort pyntet men julstjärnan är kvar. Tycker om ljuset som blir av stjärnorna och stakarna så dom kan gärna få stanna ett lite längre tag för mig. =)

 18. Men va rolig den där chokladen såg ut, var får man tag på den?

  Såg ut som en himla god frukost.
  Här är julen kvar än, lr ja, det lilla som kom upp iaf. Insåg på juldagen att jag aldrig hämtade lådan med tomtar och pynt så här hemma finns bara julgran och stakar/stjärnor i fönstrena. Väldigt lagom kan jag meddela.
  Men den åker nog bort till helgen tror jag… Iaf granen.

 19. Det där såg onyttigt gott ut!! 😉
  Men nu är det GI som gäller för mig.. dags att bli av med myskilona från graviditeten! 😳
  God fortsättning! Ser fram emot att följa dig genom 2010 också! Din blogg är en enorm inspirationskälla för mig!

  Kram Mia

 20. Ser jättegott ut! Vi ska iväg o åka skidor en vecka och då är det varm choklad med grädde som gäller varje dag i baren 😎
  Jag älskar julen innan jul..men sen är det bra:)) Så allt utom belysningen åkte ut 28 december hos oss 🙂
  Jag väntar med spänning på vart man köper dom också!!

  KRAM

 21. Hej vilken fin blog du har!Chokladskedarna är ju busenkla att göra själva smält choklad krydda med kardemumma, chili, kane,lwiskey eller vad ni vill häll i isfack o stoppa ner skedar at ta med när man blir bortbjuden på en vintermiddag.
  Skulle gärna komma i kontakt med dig så hör av dig
  God fortsättning

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..