Mittiveckan

Pustar ut i soffan efter en ganska lång men rolig dag. Mera möten i stan (jag är lite hemlig av mig ;) tids nog får ni veta!) playdate & fika med Linda, Noel & Alba, storhandlat i 3 olika mataffärer (!!), städat och vårpyntat i huset och slutligen bio i kväll med Micke (vi såg Har ni hört ryktet om Morgans – som var sådär).

Nu njuter jag av nya favoritchokladen, Lindts Lindor med mörk choklad, har tänt en massa ljus och ska försöka läsa ut min pocket. Fastnade för Jo Nesbøs kriminalromaner om polisen Harry Hole och har snart läst 7 stycken! Kan inte slita mig :)

lind1 lind2

lind3
Kruka & minimyrten från CE. Ljuslyktor från bla CE, IKEA och Nice presenter. Bricka från IKEA

Om inte alltför länge bär det av till Gran Canaria, weeeeeeeeeeeeeeee, så nu behöver jag tips på fler böcker att ladda upp med!! Älskar att ligga vid poolen och plöja bok efter bok. Har ni några bra tips??

Och snart har jag väl förätit mig på chokladen så jag vill gärna ha tips om god choklad också!! :D Vad har ni för favoriter????

0

0 reaktioner på “Mittiveckan”

 • Annika skriver:

  boktips:små citroner gula av Kajsa Ingmarsson
  När kalla nätter plågar….av artisten Jessica Andesson

 • Lisa Gbg skriver:

  Kan tipsa om en bok som heter ”den ljuva giftkokerskan”, som du ser på titeln är det en ganska morbid humor, med en smula annorunda story! Den läste jag i Bahia Feliz när vi var där över nyår! Skall ni dit och kanske bo på playa feliz, så kan jag tipsa om en bok jag lämnade i bokhyllan i receptionen, ”Livet med min syster Madonna” som är skriven av hennes bror Christopher. Den var faktiskt riktigt rolig att läsa, om man nu ändå har växt upp med tyllkjolar och spetshandskar.. :lol:
  Har du inte läst ”Tusen strålande solar” eller ”Flyga drake” ännu är det verkligen böcker att rekommendera. Men de är väldigt grymma så de kanske man inte skall dra ner semesterkänslan med, men nån gång kommer du ju hem igen, och DÅ!!
  Ha en himla skön resa!!

 • Sofia skriver:

  Hej!
  Läser bara deckare för tillfället. Flera av dem har du ju redan fått förslag på (Stig Larsson, Mari Jungstedt, Camilla Läckberg, Mons Callentoft och Helene Tursten), men jag vill även rekommendera Anna Jansson och Carin Gerhardsen. Alla dessa har skrivt superbra böcker, som jag fastnat totalt i under mina lässtunder. Hoppas att du hittar något bra.
  Jag är ingen chokladfantast, men en kylskåpskall schweizernöt kan jag bli sugen på ibland.
  Ha en skön semester och skriv gärna i bloggen vad du läste under din semester. Kanske kan få tips till vår Cypernresa senare i vår. :wink:

 • Git skriver:

  Hej!

  Jag varmt rekommendera Mons Kallentofts Midvinterblod och Sommardöden. Har även fastnat för Karin Alvtegen en helt fantastisk författare, har läst alla hennes böcker!
  Hoppas du får en skön semester :smile:

 • Hanna skriver:

  Några tips på självbiografier eller verklighetsbaserade om du gillar det är:
  ”14 år till salu” av Caroline Engvall
  ”Livet med min syster Madonna” Christopher Ciccone (Den har jag inte läst klart än men än så länge är det väldigt bra :smile: .

  Annars är ju Roslund & Hellström böckerna grymt bra!!

 • Lina skriver:

  Hej!

  DIN kladdkaka är helt outstanding så det är en klar favorit

  Annars är Lindt 70% intense mint en favorit.
  och choklad med nötter.. kort o gott :D

 • Gnillib skriver:

  Stieg Larsson, Stieg Larsson och Stieg Larsson. Fast det visste du säkert redan. Angående choklad så äter vi all choklad som finns här hemma. Iaf den här veckan… :mrgreen:

 • Maria M skriver:

  Jag tipsar om Mari Jungstedts böcker. Kanonbra och lättlästa. Men tänk på att ta med 3-4 st eftersom att man bara vill läsa mer och mer och mer :) Härlig sida förresten! Första gången jag tittar in och det finns ju MASSOR av bra recept…Vet dock inte om jag skulle lyckas lika bra men det kanske blir gott iaf :) / Maria

 • Lina skriver:

  MACARONS!!!

 • Ida skriver:

  Du måste testa Marabou Premium passionfrukt eller ingerfära och citron. Galet goda!

 • Suzanne skriver:

  Boktips! Missa inte Shantaram, har tyvärr glömt vad författaren heter och boken är utlånad. Men tror att den fanns på Adlibris till reapris, 49:-.Den är helt fantastisk!!Och en riktig tegelsten,
  så låt dig icke avskräckas man blir snabbt fast.
  Trevlig semester!

 • linn skriver:

  Läser Camilla Läckbergs böcker nu. De är enligt mig böcker som man verkligen inte kan slita sig ifrån. Är på 6:e boken nu och den är minst lika bra som de föregående! :)

 • pangis skriver:

  Läser just nu Majgull Axelssons Is och vatten Vatten och is (finns i pocket) En fantastisk sträckläsarbok från sida 1! Både deckare, familjeepos och allt annat i en och samma bok. Kan knappt bärga mig tills jag får komma hem och fortsätta så jag rekommenderar den varmt! :smile:

  Trevlig resa!

 • Amanda skriver:

  Hungerspelen och Fatta eld av Suzanne Collins. Det är nog två dom mest spännande böcker jag någonsin har läst :)
  Dan Browns böcker är också riktigt bra.

 • Anna-Karin skriver:

  Karin Alvtegen
  Marian Keyes
  Tracy Chevalier
  Sandra Brown
  Kajsa Ingemarsson
  Stieg Larssosns böcker är helt fantastiska om du inte läst dom.
  Jag tycker om Per-Anders Fogelströms gamla serie om Stockholm som börjar med Mina drömmars stad.
  Danielle Steel om man gillar ”tjejböcker” tex Brev från Vietnam.
  Jonas Gardell.
  Hoppas du hittar många bra böcker att läsa och att du får en underbar resa.

  /Anna-Karin

 • Hanna skriver:

  Jag har precis borjat pa Harry Hole-bockerna, men ar redan fast!!

  Andra favoriter ar Hakan Nesser; bade Van Veeteren och Barbarotti-bockerna, Katy Reichs (sarskilt om man gillar teveserien Bones), Tess Gerritsen, Karen Rose, Karin Wahlberg och Peter Robinson – alla deckarforfattare.

  Hanna

 • Anna-Lena skriver:

  Mari Jungstedts böcker är kanon, även Camilla Läckberg.

  Choklad som jag ÄLSKAR för tillfället är Anton Bergs choklad med salmiaksmak och den med mintcrisp muuuummmmsss…………

  /Anna-Lena

 • Therese skriver:

  Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón
  Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross
  Flyga drake av Khaled Hosseini
  Den besynnerliga händelsen med hunden om natten av Mark Haddon

  Sedan är Twilight serien helt beroendeframkallande!

  Trevlig semester!

  //Therese

 • Ååå…vilken produktiv dag!! Imponerad!!

  Var på Teneriffa i november och då plöjde jag 5 böcker!!!! Underbar att bara läsa vid polen. Läste oxå Nesbö. Den första. Fladdermusmannen som utspelar sig i Sydney. Blev inte riktigt fast men enligt min sambo är det en av de mindre bra så får nog ge mig på nästa….

  Nattfåk och Skumtimmen är bra och lite annorlunda. Har fastnat för Karin Brunk Holmquist böcker som utspelar sig i Skåne och handlar om gamla tanter/gubbar. Riktiga feelgood böcker om att livet inte slutar när man blir gammal. underbara!!!!

  Läste en grym sann bok om andra världskriget som heter Flykten av Rudolf Vrba. Otroligt gripande!! Bör alla läsa som tvekar på förintelsen.

  Sen håller jag med de andra: Marie Jungstedt, KArin Wahlberg, Fossum, Stieg Larsson, Läckberg.

  Är så trött på choklad efter ett antal chokladkartonger!!!:) Men Lindt är fina!!!

 • Anne skriver:

  Katarina Wennstams böcker, Smuts och Dödergök. Suveräna!
  Ha en skön semester.

 • Linda skriver:

  Mari Ljungstedt får du inte missa, plöjde alla hennes i somras när jag var hemma på Gotland och hälsade på, de blir ju så klart bäst när man är på ön -men med Maris underbara miljöbeskrivningar funkar de säkert lika bra på kanarieholmarna :D

  Gällande godiset så har jag snöat in på Ferrero Rocher, det och Lindorkulor är det bästa i godisväg just nu :wink:

 • Martina skriver:

  Låter spännade med alla mötena, hoppas det blir nått kul av det :roll:

  Lakritsälskare som jag är så måste jag ju rekomendera Fazers salmiakchoklad, den är min favvo just nu.

  Böcker är jag inget vidare på faktiskt, ibland hittar jag nått intressant och då läser jag som en galning men det blir mest på sommaren, sista böckerna var Asyl och Gömda och dom var ju jättebra.

 • Kristin skriver:

  Då måste jag rekomendera Unni Lindell, oxå en norsk författare. Och Marie Jungstedt. Och Helene Tursten. Och Arnaldur Indridasson… Och Arne Dahl. Sen har du kanske inte mer semester? =P

 • Paula skriver:

  stieg larsson har skrivit typ dom bästa böckerna ever. och du gillar chicklit så är denise rudberg bra. kajsa ingemarsson skriver också himla bra böcker!

 • Sussie skriver:

  Underbar humor får du med Janet Evanovich och hennes böcker om Stephanie Plum. Hon får sparken från underklädesfabriken och tvingar sin kusin att anställa henne som prisjägare, dvs hon ska leta upp folk som smitit undan borgen.

  Det finns 13 böcker på svenska och två till som ännu inte är utgivna på svenska!
  Den första var lite smårolig men inte vad jag hoppats på men jag är överlycklig att jag fortsatte med nr två – roligare läsning har jag aldrig haft! Helt galet och dråpligt :mrgreen: och det blir bara bättre och bättre för varje ny bok!!!!

 • Evelina skriver:

  Du ska helt klart läsa Nattfåk (första boken) och Skumtimmen (andra) av Johan Theorin, suuuper bra böcker :-)

  Kramis!!

 • Annika skriver:

  Du verkar ju gilla kriminalare så: Åke Edwardsson, Camilla Läckberg, Karin Wahlgren (tror jag att hon heter), eee borde komma på fler. Men några tips i alla fall! Trevlig resa! Jag vill också!!

 • Anne skriver:

  Å så skönt att åka iväg till sol och värme, kom själv nyss hem efter att ha firat jul och nyår i Thailand, längtar redan tillbaka.
  Några böcker som jag har gillat just för att de går fort att plöja igen är Karin Fossums böcker om kommisarie Sejer, finns 8 st.
  Trevlig resa!!!

 • Sofie skriver:

  Åh vad skönt, Twilight böckerna rekommenderar jag, jag håller på med första boken nu och jag kan inte slita mig!! :smile:

 • Anna skriver:

  brownies! eller en ny variation av kladdkaka :smile:

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen