Sköna söndag!!

Godmorgon!!! En härlig söndag framför fötterna. I dag ska vi fixa lite hemma, sätta upp badrumsmöbler i båda badrummen som inte kommit upp än. Återkommer med bilder när det är färdigt, kommer bli såå snyggt!

En riktig helg-frukost är som bäst med nybakat bröd. I går svängde jag i hop nybakade frallor och bjöd över några vänner. De här är superenkla att göra och riktigt goda!! Toppingen kan varieras med det man gillar, jag gjorde hälften med vallmofrön och hälften med lagrad smakrik ost (denna är min absoluta favvo!!).

ca 16 st:

50 g jäst (för matbröd)
5 dl vatten
50 g smält smör
1 msk sirap
1/2 msk salt
12-15 dl vetemjöl

1 ägg, uppvispat
tex vallmofrön, sesamfrön, riven lagrad ost eller nån annan god topping.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 C. Tillsätt det smälta smöret. Häll över lite av spadet äver jästen och rör om så det löser sig. Häll i sirap, salt och nästan allt mjöl. Blanda ordentligt, gärna i maskin, och forma sedan bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt sedan jäsa 45 min under bakduk.

Pensla bullarna med ägget. Strö över toppingen och grädda ca 8 min, 250C. Låt svalna på galler under bakduk. Sååååå GOTT!! Om det inte öppnar nåt bageri här i krokarna snart så startar jag banne mig ett 🙂

deg1

deg2

deg3

deg4

deg5

deg6

deg7

Förövrigt bara ÄLSKAR jag Pago juice, och helst den med bla morot i om ni vet vilken jag menar?! Att starta dagen med en iskall sådan gör mig lycklig i hela kroppen 😀

 1. Tack så jättemycket för att du har en så fin blogg!!!

  Hittade hit i fredags och har redan lagat några av dina recept! Jag älskar matlagning, inredning och allt som är gott och vackert, så din blogg tilltalar mig verkligen! Jag kommer att titta in här dagligen.

  Ha en bra fortsättning på söndagen!

 2. kontakta oss om du vill testa våran färdiga panering,dvs det är ingen köttbit el. fisk som är färdigpanerad utan själva paneringen finns färdigblandad..inkl. ägg. En härlig Italiensk innovation.
  info@laprimaclasse.se

  hälsn/ jens

 3. Mmm, vad gott med hembakat bröd! Extra gott nu när det är så jäkla kallt! Jag ska också baka idag. Ha en härlig söndag!
  Kram,
  Karin

 4. Oj vilken lyx att bli bjuden på en sådan frukost! Ser ut som värsta hotellfrukosten ju! Och frallorna såg supersmarriga ut! Det finns verkligen inte mycket som slår nybakat bröd!

 5. Jag har gjort detta bröd 2 gånger. Varje gång så sjunker brödet så fortjag penslar med ägget. Jag får platta pitabröd istället 🙁 Vad gör jag för fel??? 🙁

 6. Gör ont att se dessa bilder! Det ser så JÄVLA gott ut att jag får gåshud… shit alltså. Börjar redan planera in när jag ska göra dessa 😀 med sirap menar du vit sirap va? Och om man inte har en bakmaskin, hur länge rekommenderar du att man ska knåda degen? (är inte bra på bröd!) Hur ska den se ut när den är ”klar”? MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

 7. Blir helt lycklig varenda gång jag går in här, bor i australien för tillfället oh du gör mig nästan deppig när jag ser all svensk mat…fast har fortfarande som tradition att gå in här varje morgon och läsa dina nya inlägg. Du e grymmmmmmmm. 😀
  Undrar bara hur du lyckas hålla dig i så bra trim efter all den goda maten hela tiden, jag hade rullat fram!
  Tack iaf för en underbar blogg. kramar

 8. Vilken frukost…..mmmmm! Kan även tipsa om ett jättegott bröd ur Annas Nya Mat – ”Det fantastiska brödet” – otroligt gott och rätt enkelt att göra (degen är lös så man måste vara ”lätt o snabb” på handen)

  Jag kan också tipsa om ett jättemysigt café i Örebro, på väster – Fröken Brogrens Veranda. Väl värt ett besök, fast det inte ligger precis i centrala Örebro . De har öppet månd-fred till 18.00 och lörd till 16.00.

 9. Oj vilka mackor, ska prova att göra dem snart! Vad god den där mackan såg ut med ägg och kaviar, mums.
  En helt annan fråga hur började du när du skulle starta din blogg, tänkte att den ser så proffsig ut den ser ju mer ut som en webbsida, vilket det kanske mer är, i så fall kanske du har gjort den?

 10. ÅHH VAD GOTT DET SER UT! Frukosten måste nog vara det godaste målet om dagen. Brödet, müslin ja allt är så himla gott! Fast samtidigt gör tidpunkten att det blir så gott också, på kvällen tror jag inte att en brunch smakar lika gott. Eller? 😉

 11. Åh det ser så smarrigt ut att jag måste testa att baka dom.

  Vill dock ha svar på en fråga innan jag ställer mig och bakar dom, så det inte blir pannakaka av alltihop. Skall man låta det smälta smören kallna helt och hållet innan man har i det i vattnet???

  Tack på förhand och tack för en inspirerande blogg!

 12. Jag skulle vilja äta frukost hos er =)
  ser så gott ut !! Yammi !
  ha det så bra..
  Kan tänka mig hur snygga ni kommer att vara på omslaget !!

  kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..