Sköna söndag!!

Godmorgon!!! En härlig söndag framför fötterna. I dag ska vi fixa lite hemma, sätta upp badrumsmöbler i båda badrummen som inte kommit upp än. Återkommer med bilder när det är färdigt, kommer bli såå snyggt!

En riktig helg-frukost är som bäst med nybakat bröd. I går svängde jag i hop nybakade frallor och bjöd över några vänner. De här är superenkla att göra och riktigt goda!! Toppingen kan varieras med det man gillar, jag gjorde hälften med vallmofrön och hälften med lagrad smakrik ost (denna är min absoluta favvo!!).

ca 16 st:

50 g jäst (för matbröd)
5 dl vatten
50 g smält smör
1 msk sirap
1/2 msk salt
12-15 dl vetemjöl

1 ägg, uppvispat
tex vallmofrön, sesamfrön, riven lagrad ost eller nån annan god topping.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 C. Tillsätt det smälta smöret. Häll över lite av spadet äver jästen och rör om så det löser sig. Häll i sirap, salt och nästan allt mjöl. Blanda ordentligt, gärna i maskin, och forma sedan bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt sedan jäsa 45 min under bakduk.

Pensla bullarna med ägget. Strö över toppingen och grädda ca 8 min, 250C. Låt svalna på galler under bakduk. Sååååå GOTT!! Om det inte öppnar nåt bageri här i krokarna snart så startar jag banne mig ett :)

deg1 deg2 deg3 deg4 deg5 deg6 deg7

Förövrigt bara ÄLSKAR jag Pago juice, och helst den med bla morot i om ni vet vilken jag menar?! Att starta dagen med en iskall sådan gör mig lycklig i hela kroppen :D

0

0 reaktioner på “Sköna söndag!!”

 • Johanna skriver:

  Jag skulle vilja äta frukost hos er =)
  ser så gott ut !! Yammi !
  ha det så bra..
  Kan tänka mig hur snygga ni kommer att vara på omslaget !!

  kram

 • Mariell S skriver:

  Åh det ser så smarrigt ut att jag måste testa att baka dom.

  Vill dock ha svar på en fråga innan jag ställer mig och bakar dom, så det inte blir pannakaka av alltihop. Skall man låta det smälta smören kallna helt och hållet innan man har i det i vattnet???

  Tack på förhand och tack för en inspirerande blogg!

 • Camilla skriver:

  Yummie, nybakt bröd! Det ska jag banne mig ta mig för i helgen!

 • Anna skriver:

  ÅHH VAD GOTT DET SER UT! Frukosten måste nog vara det godaste målet om dagen. Brödet, müslin ja allt är så himla gott! Fast samtidigt gör tidpunkten att det blir så gott också, på kvällen tror jag inte att en brunch smakar lika gott. Eller? :wink:

 • Maria skriver:

  ALLT du gör sej alltid så himla gott ut!!!! :razz:

 • Anna skriver:

  ååå så gott det ser ut .. men du var hittar jag den jouicen .. i vanliga affärer eller ???

 • Åsa/Smultron skriver:

  Åh mums så gott :)

 • Isabella skriver:

  Oj vilka mackor, ska prova att göra dem snart! Vad god den där mackan såg ut med ägg och kaviar, mums.
  En helt annan fråga hur började du när du skulle starta din blogg, tänkte att den ser så proffsig ut den ser ju mer ut som en webbsida, vilket det kanske mer är, i så fall kanske du har gjort den?

 • Agnetha skriver:

  Vilken frukost…..mmmmm! Kan även tipsa om ett jättegott bröd ur Annas Nya Mat – ”Det fantastiska brödet” – otroligt gott och rätt enkelt att göra (degen är lös så man måste vara ”lätt o snabb” på handen)

  Jag kan också tipsa om ett jättemysigt café i Örebro, på väster – Fröken Brogrens Veranda. Väl värt ett besök, fast det inte ligger precis i centrala Örebro . De har öppet månd-fred till 18.00 och lörd till 16.00.

 • Ronja skriver:

  Blir helt lycklig varenda gång jag går in här, bor i australien för tillfället oh du gör mig nästan deppig när jag ser all svensk mat…fast har fortfarande som tradition att gå in här varje morgon och läsa dina nya inlägg. Du e grymmmmmmmm. :grin:
  Undrar bara hur du lyckas hålla dig i så bra trim efter all den goda maten hela tiden, jag hade rullat fram!
  Tack iaf för en underbar blogg. kramar

 • Mona skriver:

  Gör ont att se dessa bilder! Det ser så JÄVLA gott ut att jag får gåshud… shit alltså. Börjar redan planera in när jag ska göra dessa :D med sirap menar du vit sirap va? Och om man inte har en bakmaskin, hur länge rekommenderar du att man ska knåda degen? (är inte bra på bröd!) Hur ska den se ut när den är ”klar”? MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

 • Zandra skriver:

  Jag har gjort detta bröd 2 gånger. Varje gång så sjunker brödet så fortjag penslar med ägget. Jag får platta pitabröd istället :( Vad gör jag för fel??? :(

 • Elin skriver:

  Åå men här fick man ju lite tips! De där kanske man skulle testa nästa helg :smile:

 • Fru Matglad skriver:

  Var köper man den juicen? Känner inte igen den…?

 • Cizzi skriver:

  Oj vilken lyx att bli bjuden på en sådan frukost! Ser ut som värsta hotellfrukosten ju! Och frallorna såg supersmarriga ut! Det finns verkligen inte mycket som slår nybakat bröd!

 • Fia skriver:

  Men hjälp, vad gott! De där ostbullarna ser sjukt smarriga ut!

 • Noomi skriver:

  Mycket gott! kan jag göra degen kvällen innan och baka ut nästa morgon tror du?

 • Elin skriver:

  ÅÅ jisses vad gott det ser ut! :grin:

 • Karin skriver:

  Mmm, vad gott med hembakat bröd! Extra gott nu när det är så jäkla kallt! Jag ska också baka idag. Ha en härlig söndag!
  Kram,
  Karin

 • jens skriver:

  kontakta oss om du vill testa våran färdiga panering,dvs det är ingen köttbit el. fisk som är färdigpanerad utan själva paneringen finns färdigblandad..inkl. ägg. En härlig Italiensk innovation.
  [email protected]

  hälsn/ jens

 • sofie skriver:

  Hembakt och helst lite ljummet nybakt är godast!!! Ser väldigt smarrigt ut!!

 • Sara skriver:

  Ser ju jätte proffsiga och goda ut! Det är ju så mycket godare med hembakt bröd!

 • Ann-Sofie skriver:

  Tack så jättemycket för att du har en så fin blogg!!!

  Hittade hit i fredags och har redan lagat några av dina recept! Jag älskar matlagning, inredning och allt som är gott och vackert, så din blogg tilltalar mig verkligen! Jag kommer att titta in här dagligen.

  Ha en bra fortsättning på söndagen!

 • Fru Matglad skriver:

  Så goda de ser ut! Drar nog igång med bak nu med en gång…. :lol:

Lämna gärna några rader efter er! ♥

Instagram - @matplatsen