Godaste köttfärspajen!!!

Paj är en av mina absoluta favoriträtter! Några favoriter är broccoli, ädelost & baconpaj, ost & skinkpaj och denna köttfärspaj. Supergod med en stor härlig sallad till och kanske en krämig vitlöksdressing som pricken över i:et.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
100 g bacon alt rökt skinka
1 st gul lök
3 st röda paprikor
1-2 tsk salt
2 tsk mejram
2 tsk basilika
2 msk vinäger (gärna rödvins)
2 dl vatten
1 1/2 dl creme fraiche

(ägg att pensla med)

Gör degen till pajlocket och låt vila kallt en stund.

Stek baconen klippta i småbitar (alt skinka) tillsammans med färsen. Hacka löken och paprikan i små bitar och låt fräsa med. Tillsätt salt, mejram, basilika, vinäger och vatten. Sjud försiktigt ca 5 min. Tillsätt cremefraichen. Häll köttfärsröran i en pajform. Rulla degen i tunna remsor och lägg överst i rutmönster. Pensla med uppvispat ägg. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 225 C ca 25 min.

kpaj

Jag gillar pajer med gallerlock, tycker det ser så där farmor-anka snyggt ut 😉 Vad har ni för favoritpajer??!

 1. Godaste köttfärspajen jag vet;

  Deg
  150 g smör
  3 dl mjöl
  2 msk vatten

  400 g kycklingfärs
  1 purjolök
  2 vitlöksklyftor
  2 dl ketchup
  salt, vitpeppar
  curry
  körvel
  hönsbuljong

  Äggstanning;
  vispa ihop 2dl mjölk och 2 ägg

  gratinera med riven ost 30 min i 200 grader

 2. Någon gång i framtiden kommer vår bästa köttfärspaj på vår blogg. Annars gillar jag paj med spenat, kikärter och fetaost, tyvärr är allt det där sånt som min sambo inte gillar… 😳
  Ytterligare några goda pajer är tacopaj, din kycklingpaj med tacokrydda, smulpaj med blåbär, äpple eller rabarber osv osv. Paj är underbart!

 3. Jag gillar också paj, jag gillar skaldjurspaj, har ett perfekt recept på det, sen gillar jag en feta-och ruccolapaj.

 4. Måste nog säga att Salami och Briepajen som du har här på din sida är min absoluta favorit för tillfället! Den är galet god 😛 och jag tjatar om den till alla som orkar höra!
  Den ska faktiskt bli bjudmat snart när några vänner kommer över :mrgreen:

 5. Är inte jätteförtjust i såkalld matpajer men ost och skinkpaj och en smarrig sallad blir de om jag får välja 🙂 Men paj som efterätt tycker ja om 😀 Din kycklingpaj måste ja därimot testa, ser jätte smarrig ut 🙂

 6. Måste bara kolla som den viktväktare jag är 🙂 är det bara rutmönstret ovanpå som är deg? Eller är det deg i botten oxå o jag bara är trög som inte fattar 🙂
  Himla gott såg det ut i alla fall…inspirerar smaklökarna fruktansvärt

 7. Va roligt att det här är din favoritpaj oxå..min man älskar den. Tänkte när jag läste rubriken..kan vara kul att se vad andra har i sin och så hade vi samma, tyckte jag kände igen alla ingredienser.
  Underbar smak!
  Rutiga kokboken är bäst 😀 😀

 8. Tacopaj är min favorit.
  Kryddar köttfärs med tacokrydda. Ovanpå köttfärsen skivade tomater, skivad gul lök och röd paprika i ringar.
  Blandar så 3 dl creme fraiche med några matskedar majonnäs och c:a 3 dl riven ost och brer detta överst.
  Serverar med sallad och ev tacosås.
  Ett pajrecept som vad jag förstått spridit sig till många 😀

 9. Brukar göra en kyckling paj som är så himla god. Man gör pajbotten och grädda den, sen gör man en stuvning på kyckling, lök, champ mm och lägg i det varma pajskalet. Sen knaperstekt bacon och cocktailtomater över, skit god 😉

  Jag skall leta upp receptet om du vill ha det.

  Ha en skön dag!

  /Anna-Lena

 10. Det finns många goda pajer, men denna gjorde jag nyligen. Tacopaj med kyckling! Ett vanligt pajskal som förgräddas. En grillad kyckling, champinjoner och lök steks tillsammans. Tillsätt philadelfiaost och salsa. In i ugnen med lite ost och jalapenos Mums!

 11. Detta blir det till att prova i veckan!
  Tror dock att jag tar bort baconen alt. skinkan då jag inte är så förtjust i det ena eller det andra i mat.
  😆

 12. Hej !!

  Som nybliven läsar till din blogg måste jag få säga att jag fått tillbaka min inspiration i köket….Nu ska det bakas och nya middagar och festmåltider skal göras….hade hamnat lite i slentrian med mycket jobb och renovering i huset…men efter lusläsning i den här bloggen så är jag såååååå taggad och har typ 1 miljard ideer 😀 😀 😀 😀

  Men måste få fråga (du har säkert fått frågan tidigare) hur kan du hålla dig så smal ? Tränar du mycket ?

  Tack för en fantastisk blogg

  Ha en fortsatt bra dag

  Sanna

 13. Hej, sen jag gjorde din ”bacon och briepaj” så lägger jag nästan alltid i någon form av ädelost. Jag älskar också paj, och med smakrik ost blir det verkligen såå gott!
  Dock slänger jag nästan alltid i mera grönsaker. Fryst broccoli, majs eller hackad paprika är gott i paj.

  / Maria

 14. Åh! Köttfärspaj var längesedan jag gjorde! Det är ju så gott! Jag har en favoritpaj jag nyss hittat med brie , salami och pesto. Helt himmelskt god! 🙂

 15. Jag älskar också paj. Idag på jobbet lagade vi tacopaj, en av mina favoriter. En annan favorit är lax och spenat. Ska nog göra tacopaj till helgen 😀

 16. Haha, farmor-ankigt… 🙂

  Jag gillar inte äggstanningspajer, så köttfärspaj låter gott. Annars gillar jag din tacopaj och din mexikanska kycklingpaj. Mums!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..