Fyllda kycklingfiléer med risotto och örtolja

Huvudrätten vid helgens tjejmiddag. Jag har lagt upp receptet på den här rätten för länge sedan men tycker den förtjänar ett uppsving :) En riktigt god rätt med mkt smak!! Receptet är för 4 portioner men är enkelt att dubbla.

Fyllda kycklingfiléer

4 kycklingfiléer
1 msk olja

Fyllning:
4 skivor parmaskinka alt kallrökt skinka
4 soltorkade tomater
4 skivor camembertost
1 tsk salt
2 krm vitpeppar från kvarn

Pensla med olja och grilla ränder på kycklingfiléerna i en grillpanna. Gör en ficka, med ett snitt på längden, i filéerna och lägg i skinka, tomaterna och ost. Salta och peppar. Tryck i hop öppningen och fäst med tandpetare. Stek klart filéerna i en ugnsform 175 C, ca 20 min. Kontrollera att filéerna är klara (dvs köttsaften är ofärgad).

Jag hade förövrigt inga tandpetare hemma upptäckte jag till min fasa, men skrev en stor nödrops-skylt och satte upp i köksfönstret och som tur var visade det sig att snälla grannarna mitt över hade massor 😉 *tack Stina!*

Risotto

1/2 rödlök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1/2 fänkål, hackad
50 g shitakesvamp eller champinjoner, skivade
3 msk olivolja
2 dl avorioris
1 tsk salt
1 krm svartpeppar från kvarn
3 dl vitt vin
2 dl vatten
3 msk kycklingfond på flaska
2 dl färskriven parmesanost

Fräs lök, vitlök, fänkål, svamp och ris i olivolja i en gryta. Salta och peppra. Tillsätt vin, vatten och kycklingfond. Låt koka upp och sjud på svag värme tills risotton är klar, ca 20 min. Blanda ner parmesanosten så att risotton blir krämig.

Örtolja

1 knippe färsk timjan
4 kvistar färsk basilika
1 vitlöksklyfta, hackad
3 msk olivolja
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar från kvarn

Mixa samman och ringla runt rätten.

tm4

LOADING..