Morning

Fick frukost på sängen i dag 🙂

frukost

Jag älskar frukost, kan sitta i timmar och plocka!! Särskilt gott på helgen när man har lite mer tid. Vad äter ni till helgfrukost, något extra gott eller samma som till vardags??

 

ps) en del har haft problem med inloggningen och att bli medlemmar, funkar det inte så MAILA mig gärna och berätta. Är det något annat som strular så berätta gärna det. Just nu får jag inte era kommentarer på mailen som förut så jag försöker svara på era frågor så gott det går i kommentarerna men är det något jag missat eller något ni vill ha svar på via mail så går det jättebra att maila mig på matplatsen@matplatsen.net/wordpress

 1. Vilken smarrig frukost, äggröra får det bli någon helg här 🙂
  Vi brukar göra det extra festligt/mysigt på helgfrukostarna och just som du menar med att sitta och plocka, läsa Göteborgs posten och bara softa.
  På vårt frukostbord brukar vi ha: 2 olika sorters bröd/frallor, knäckebröd, smör, ost marmelad, skinka, kokt ägg kaviar,juice the/kaffe. Slår på stort blir det stekt ägg & bacon eller äggröra och bacon.
  Kram

 2. Va lyxigt med frukost på sängen – länge sen jag fick det!! Vi brukar oxå lyxa till det på helgerna, med äggröra, smoothies och grejer. KRAM!

 3. Vi brukar också sitta länge med frukosten på helgerna, läsa tidningen och prata om ditten och datten. Vid denna tiden på året tänder vi levande ljus, mysigt! Någon gång gör vi amerikanska pannkakor som vi käkar med lönnsirap. Oftast blir det dock frallor, löskokta ägg, vitt te, kaffe, pålägg i massor t.ex rökt kalkon, brie, salami och hemlagad marmelad. En smoothie sitter heller aldrig fel.

 4. Ser jättesmarrigt ut och det är ju så under bart och bli uppvaktad så där på morgonen! Vi brukar lyxa till det på helgen med våfflor/amerikanska panncakes (om min man gör frukost ;))eller äggröra o bacon o en proteinshake. En annan favorit är fruktomelett m vanilj, kanel och äppel eller päronklyftor. Kaffe eller te till me!

  Kram

 5. För oss är med helgfrukosten viktigt, ingen stress utan sitta i lugn och ro länge. Har faktiskt bakat din frukostfrallor, tre helger i rad. Dom är sååå himla goda, speciellt dom med ost.

  En undran bara, gjorde din chokladfontant (eller rättare sagt din mammas) i lördag. Blev inte alls bra, fick för det första ha inne den nästan 20 minuter, sen smakade den inte alls gott. Tror du att det kan ha att göra med att jag gjorde den på mjölkchoklad istället för mörkchoklad, mina stora killar gillar inte mörkchoklad. Jag tyckte att den smakade jätte skumt, för mycket ”äggsmak”. Blev så himla besviken när jag hade sett framemot detta. Får nog prova den med mörk istället då iallfalla jag älskar det……… Gjorde även din blåbärsmuffins i fredag och dom fick helt klart GODKÄNNT, mellankillen har ätit upp alla i helgen och det är ett bra betyg, då han är väldigt kräsen när det gäller goda kakor. Ha en skönt vecka.
  /Kram Anna-Lena

 6. al68: chokladfondanterna ska göras med mörk riktigt bra choklad, annars blir det inte så gott!! Ge dem ett försök med mörk choklad så ska du se att de blir uuuunderbart goda 🙂 (tror även killarna som inte gillar mörk choklad skulle gilla dem!) Hur länge man får ha dem i ugnen beror ju lite på hur stora formar man har, men kom i håg att de ska vara rejält kladdiga (rinnande) inuti så de ska inte stå förlänge!!

  Kul att blåbärsmuffinsen gick åt 🙂 ha en skön vecka du med!
  Kram Victoria

 7. Jag provar med mörk choklad nästa gång. Men när jag tog ut dom efter typ 10 minuter, så rann allt ut på tallriken, dom skall nog inte vara så rinniga va ; ) Jag gjorde dom i samma formar du du gjort dina. Jag måste bara göra ett nytt försök, får kanske blir till helgen. Min var inte ens kladdiga bara rinniga………
  /A-L

 8. Åh, jag ÄLSKAR goda frukostar! Tyvärr blir det inte så ofta, då min mage inte mår så bra av ”goda” (onyttiga) frukostar och behöver massa fibrer för att fungera bra under dagen. En vanlig frukost består av havregrynsgröt med linfrön och mjölk, eller en smoothie med banan, frysta bär, gojibär, linfröolja och psylliumfrön. En lyxfrukost består av ÄGG OCH BACON!!! Utan tvekan favoriten 😀 Och färskpressad apelsin- och grapefruktjuice. Har du testat Scans nya butcher’s bacon? Tycker de är sjukt goda, mindre fett dessutom 🙂 Annars är det också gott med färskt bröd (gärna från konditori, baka själv kan jag inte, haha) och någon god rökt skinka (t.ex. källarrökt eller sotarskinka) och så klart bregott havssalt! Mmmmmmm 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..