Helstekt kyckling i ugn

Passa på att köpa en eller eller flera råa kycklingar när det är bra pris! Det är ju så enkelt att tillaga själv i ugn och fantastiskt gott. Favoriten är att äta en nylagad saftig kyckling med gräddsås, potatis, brysselkål och gelé, rena rama kolkonmiddagen. Fast i vardagsformat 😉

1 st kyckling
färska örter efter smak, tex timjan och basilika
vitlök
smält smör
soja
salt & peppar

Stoppa in grovt hackade örter under skinnet lite här och där på kycklingen. Skala vitlöksklyftor och stick in i kycklingen. Blanda soja & smält smör och pensla kycklingen med detta. Salta & peppra ordentligt.

kyc1

In i ugnen, 175 C, ca 70-90 minuter. Köttsaften ska vara klar och ofärgad när kycklingen är färdig.

kyc2

Servera med gräddsås (recept hittar ni HÄR) och favorittillbehören.

Brukar ni göra egen kyckling i ugn eller föredrar ni färdiggrillad? 😉

 1. You read my mind!
  Av någon anledning har jag 3 st hela kycklingar i frysen, nu åker en av dem ut och detta blir min fredagsmat- tusen tack för inspirationen (dock vägrar min sambo äta kyckling utan currysås)

 2. Mums vad gott, ja det är nog ingen dum middagsidé det där. Blir hungrig bara jag tänker på det 🙂

  Kram Å (Smultron)

 3. Äter ALDRIG grillad kyckling. Läste livsmedelshygien en gång i tiden och ännu mindre efter det. LÅter som ett barn, men föredrar rena fileér. Är inte mycket för att gnaga på ben. Inte spareribs heller direkt… Oj, vad jag lät neggo nu!!:)

 4. Tack för receptet, detta skall jag prova.
  Har mest köpt halvfärdig kyckling ett tag nu som är kryddad och bara tillagas i ugn.
  Förr gjorde jag kyckling i en sådan där lergryta (hoppas du vet vad jag menar)och det blir också jättebra men kul med lite nytt.
  Tack

 5. Gud, vad gott det ser ut! Dom få gånger som vi äter hel kyckling så har vi köpt färdiggrillad men det är helt klart godare att göra den själv.
  Ska ta och testa ditt recept!

 6. Den såsen är sååå god!!..ska laga den imorgon, fast till den helstekta karrén du lagt upp recept på (fast då var det med senapssås)..passar såååå bra 😀

 7. OMG!
  Åååhh, gud vad längesen vi hade helstekt kyckling! Det får bli söndagsmiddagen hos oss, med farin & sambal oelek stekta morötter, gräddsås, potatis och inlagd gurka.. Mumma!
  Trevlig kväll!
  Kram

 8. hade faktiskt hel kyckling häromdagen. tillagar den ibland sittandes på en öppnad ölburk (eller cider) så blir den saftig och god. jag tillagar i 200 grader men det kanske är för hög temp efter vad jag läser här? men torr blir den absolut inte med ölen 😀
  la ut ölkycklingen i min blogg häromdagen…

 9. ÄLSKAR hemmagjord grillad kyckling!! Det är SÅ mycket godare. Tycker inte alls om de färdiggrillade… Jobbar extra på Hemköp vid sidan om studierna, och jobbade i drygt 1 år i delikatessavdelningen där vi grillade kycklingar. Sedan dess klarar jag inte av att äta såna färdiggrillade :S Hemmagjord med diverse marinader och tillbehör är HELT FANTASTISKT!! 🙂

 10. Det där såg riktigt smarrigt ut. Här har det lagats pepparrotskött idag som skall njutas av i morgon tillsammans med vänner. /Anna-Karin

 11. Jag brukar också göra helstekt kyckling, helt inspirerad av dig, det var inte så krångligt som jag trodde.
  Men, sist jag köpte en hel kyckling så testade jag att stycka den själv och lägga delarna i en stekpåse. Det blev nästan ännu bättre och mer lättätet!
  Sök på youtube på stycka kyckling och testa!

 12. De senaste gångerna jag lagat kyckling här hemma har jag köpt hel rå och tillagat i ugnen. Det är ju mycket godare än färdiggrillad! Brukar ha citroner och även pressa citron ovanpå, supergott!

  Linda

 13. Vi kör med båda sorterna, det är jättegott att göra själv men ibland är det så smidigt att köpa färdiggrillad.

  1. jag håller med dig, i bland längtar jag verkligen efter färdiggrillad kyckling och i bland har man ju inte tid att tillaga en egen.. Det är som två helt skilda rätter, så olika smakar de. Gott på sitt sätt båda två! 🙂

   kram
   Victoria

 14. Helt klart gillar kyckling som vi tillagar själv. Brukar ta fram den gamla lergrytan och stoppa ner lite rotfrukter och citronklyftor tillsammans med kycklingen. Annars låter vi den ligga i marinad och grilla den sedan. Ditt recept ska vi absolut prova nån gång!

 15. Åh,va mumsigt det såg ut, måste nog testas snarast, här, tror jag. Har sneglat på Kronfågels kycklingtråg i månader nu, men inte blivit av,kanske dags?
  Jag tycker bäst om att tillaga kycklingfiléer, men på senare tid har jag börjat ugnssteka kycklingklubbor/ ben.
  Gör en marinas på soja, salt,peppar, paprikakrydda och lite flytande smör&rapsolja som jag penslar kycklingdelarna med och skjuts in i ugnen i 35 minuterpå ca. 230 grader.

  Blir jättesmarrigt och inte alls torrt utan väldigt mört.
  Idag gjorde jag köttbullar i ugnen och ditt recept på gräddsås, mumma!!!!

 16. Perfekt att få ett nytt recept på kyckling nu när jag hade planerat det tills på söndag, alltid kul med nya recept. Ha en skön helg.

  Kram Anna-Lena

 17. Hejsan!!
  Tack för en bra blogg.. jag läser den varje dag nu.. visste inte om den innan bloggfamiljen.se
  Jag ska ha min 30-års fest, bjuda vänner på lite plockmat tänkte jag.. har du nå tips?.. Gärna billiga o dem som inte tar alltför lång tid.. (man har ju en liten kille som ska va me i köket:) )Mhv: Nikki…

 18. Vilken tur jag har som klickade in mig här och hittade ditt kycklingrecept! Vi köpte en hel kyckling igår, men vi har aldrig testat att göra det hemma innan. Ska definitivt testa ditt recept!! Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..