Fredag du härliga dag!

 Har startat dagen med min nya favoritsmoothie, bilder och recept kommer senare!! Men nu tänkte jag tipsa er om en god middag som vi åt i går. Helstekt fläskfilé, råstekta potatisskivor och sås med smaka av konjak och kantarell. Låter inte så tokigt va?! ;) Det var hur gott som helst!!!!  Och inte alls svårt, man behöver ju inte alltid göra det så omständigt för sig. Såsen kommer färdig i burk och resten sköter sig själv i ugnen. :)

2-3 port:
1 fläskfilé
salt & peppar
valfri krydda (tex grillkrydda)
smör att steka i

Putsa filén och klappa in salt, peppar och kryddor runt om. Bryn filén runt om i smör på hög värme. Stick in en stektermomter i den tjockaste delen och ställ in köttet i ugnen, 200 C, tills temperaturen är 67 C. Låt gärna köttet vila insvept i folie en stund innan den skärs upp.

Råstekt potatis i ugn:
Skala och skiva valfri mängd potatis tunt. Lägg i ugnsform och ringla över matolja och salt. ställ in i ugnen 200 C och rör om lite då och då. Potatisen är färdig när den fått lite fin färg och är färdig i mitten.

Sås:
1 burk MILKO creme fracihe med smak av konjak & kantarell
1/2 dl grädde
salt & peppar
en liten gnutta socker

Blanda allt i en kastrull och koka upp.

cog

Tallrikarna var helt renskrapade (läs slickade) när vi middagen var slut 😉

 1. Lät väääldigt gott hörru!!:-)

  Sitter här och inväntar sushi från East West, raraste vännen kommer med direktleverans därifrån och ska luncha med mig!:-)

  Ha en lovely fredag!

  // Kram grannen som är vrålhungrig;-)

 2. Har du någon olja i ugnsformen innan du lägger dit potatisen eller har du bakplåtspapper? Jag tycker alltid att potatisen fastnar i ugnsformen.. Så när jag ska röra om – då blir det lite mos av potatisarna (inte alla iof..)

  Det såg jättegott ut – som alltid.

  1. Jag använder en teflonform så då behövs det inte! Men använder man en vanlig plåt kan man gott ha bakplåtspapper (gärna sådant man kan använda om och om igen) eller olja under för att vara säker på att de inte fastnar!

   kram
   Victoria

 3. Så smarrigt det såg ut. Får nog testa det en gång. Har testat många av dina recept och är stormförälskad i de mesta du serverar. Undra vad jag ska ta för recept i kväll?????? någon som har förslag????????
  Trevlig helg på er alla.

  1. vet ni, det har ni alldeles rätt i 🙂 Woakde mkt förr men föråt mig. Men nu är det så länge sen så allt är glömt och förlåtet 🙂 ska absolut börja woka mer! Ska kika på ert recept..

   kram
   Victoria

 4. Åhhhh vad gott det lät, blir nog att pröva detta under helgen!!
  Undrar bara, hur snabbt blir potatisen färdig ungefär? sätter du in den när köttet vilar i folien eller kör du båda samtidigt?
  Trevlig fredag på er, ser fram emot smoothie-receptet, vi kör alltid på vaniljyoghurt, banan och hallon så nu kanske man blir inspirerad att prova nåt annat!

 5. Hejsan , var i växjö nu ikväll och åt en god middag på restaurang med familjen lite alla hjartansfirande …och kom på att jag ska minsann göra dett till middag imorgon så jag for in i en stor kvantum och hittade den där cremefrachen …

  så det ska bli både gott och spännande för att se vad familjen tycker ..

  En liten fråga .. på bilden som du tagit … är det upplagt till en person eller är det upplagt till er alla ???

  Ha en fortsatt trevlig lördag kväll ..

  // Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..